iod
-
0 0mama cateodata cand se uita la gatul meu, crede ca s-ar putea sa am probleme cu tiroida...tata crede ca nu-i adevarat...stiu, ar trebui sa ma duc la un control medical, dar pana atunci, as vrea sa ma "alimentez" ceva mai mult cu iod. numai din sare se ia? sau mai exista si alte surse?
-
Iti poti aplica pe piele tinctura de iod sub forma unei pete de marimea unei monezi de 5 000lei vechi avand grija sa nu speli locul.
Iti echilibrezi in felul acesta necesarul pentru intregul corp si, urmarind in cat timp se absoarbe pata iti poti da seama de eventualul deficit.
Ca reper sa stii ca normal ar fi ca ea sa dureze trei zile (devenind din ce in ce mai palida) termen dupa care se cuvine s-o reinnoiesti.
Daca dispare mai repede (in deficitul major in cateva ore,) o refaci imediat urmarind efectele asupra starii generale: instalarea calmului, atenuarea unor stari negative de ingrijorare, te nsiune psihica, agitatie, etc.
Ca alimentatie orienteaza-te spre produse marine (gen peste si alge) -
da dar trebuie sa-l prepari singur,tot ce trbuie sa faci este sa gasesti un nuc,acum este cea mai buna perioada ,culege acei muguri pana umpli pe 3/4 pune alcool de cel putin 40 de grade si lasa la macerat 8 zile fara sa uiti sa zbati sticla in fiecare zi,la finele celei de a 8-a zi strecoara continutul si pune zahar pana umpli recipientul in care ai pus continutul ,dupa ce se topeste zaharul trebuie sa iei in fiecare zi cate 10-15 ml.multa sanatater si succes
-
buna
si mamei mele i se parea ca as avea ceva la tiroida... si mi-am facut o programare la endocrinolog,de acolo o ecografie unde arata ca o gusa edemica dar in parametri care sa nu imi dea motive de ingrijorare trebuie doar tinuta spre observare.in schimb dupa ecografie medicul mi-a recomandat si o analiza de urina , iodurie, si surpriza...desi nu a iesit nimic la ecografie iodul mi-a iesit ceva de genul 5 iar valorile ar fi trebuit sa se situeze intre 10-30 . acum iau cate o jumatate de pastiluta de jodid si ma gandesc ca e f bine ca am descoperit deficienta asta la timp pentru ca lipsa de iod are efecte f grave asupra sarcinii si nu in ultimul rand asupra ta,de la scaderea coeficientului de inteligenta la lipsa de concentrare si randament scazut pe toate planurile.Pe prospect se spune ca in 6 luni un an se "repara" deficienta.
medicul m-a atentionat ca atunci cand voi ramane insarcinata va trebui sa ma suplimentez cu iod. risc altfel sa nasc un copil cu retard mintal (deficienta de iod este prima cauza a retardului la copii)
eu zic ca , desi e multa alergatura sa iti faci totusi niste analize medicale pentru ca e o chestie f importanta.ioduria m-a costat 70.000lei vechi la Parhon .
si eu m-am dus mai mult de gura mamei ca si ea avea o impresie cum ca in unele momente parca as avea ceva la gat.
toata sarea de pe piata contine iod pentru ca e program national de prevenire a deficientei de iod , daca mai tii minte acum cativa ani a fost mediatizata sarea iodata puternic( reclama cu oile ceva de genu "iesi din turma") sarea contine iod doar in cantitate f mica si e pt prevenire nu e suficienta pt a acoperi o eventuala lipsa de iod -
Eu cred ca inainte de a lua iod, e mai bine sa iti faci analizele de sange sa vezi daca ai hipo sau hipertiroidie, pentru ca in unele cazuri (noduli, hipertiroidie) iodul e contraindicat si face mai mult rau, scrie chiar si pe cutiile de sare iodata in ce cazuri e contraindicata sarea iodata, deci si iodul in general.
-
Exact, leocris! Nu orice problema la tiroida inseamna musai "lipsa de iod"! Si intr-adevar sunt afectiuni tiroidiene in care iodul face mai mult rau decit bine.Pt initiatoarea topicului:sfatul meu este - consulta un endocrinolog, fa-ti dozarile de hormoni pe care ti le indica dr, si nu lua tratament dupa ureche.