primele saptamani de sarcina
-
0 0Buna tuturor! Ma numesc Catalina si sunt insarcinata in 8 sapt.As avea nevoie de cateva sfaturi avizate referitoare la anumite aspecte: este ok sa plec in concediu in strainatate( 7 zile) daca sarcina va depasi 3 luni? vreau sa spun ca doctorul meu inca nu mi-a dat sa fac nici un fel de analize ceea ce mi se pare cel putin ciudat
ce fel de analize ar trebui facute in aceasta perioada? va multumesc. -
Buna Catalina si bine ai venit!
Si mie mi se pare ciudat ca nu ti-a dat medicul sa iti faci analize pana acum. Macar iei ceva pastile (vitamine, acid folic)?
Daca vrei sa afli mai multe despre sarcina, intra mai bine tot in rubrica Sanatate la Pt gravidute si nu numai. Acolo s-ar putea sa gasesti raspuns si referitor la calatoriile in timpul sarcinii pt ca suntem destul de multe pe forum.
Multa sanatate si te asteptam dincolo! -
stiu ca ai cerut sfaturi avizate, dar........ tot m-am bagat.
deci ! din cate stiu eu si mi s-a intamplat in cele doua sarcini, analizele si luarea in evidenta se petrec cam in luna a treia. doar daca nu banuiesti ca ai avea probleme, sau ai avut in trecut. cel mai bine ar fi sa mergi la medicul de familie, sa-l anunti si, chiar daca nu te ia in evidenta si nu te trimite la analize, te va sfatui ce si cum e bine.
altfel, nu vad de ce n-ai putea merge in concediu, indiferent unde. eu am fost in luna de miere cand aveam 2 luni de sarcina si a fost OK. sper, totusi, sa nu ai greturi si stari de rau, ca asta chiar te va impiedica sa te bucuri de vacanta ta !!
Multa sanatate !! -
multumesc doamnelor pt sfaturi. da, iau vitamina e si acid folic. am fost la doctorul de fam dar inca nu m-a trimis la analize. si din pacate am si greturi si ameteli, dar fac tratament cu emetiral si metroclopramid si sper sa-mi treaca pana pe 30 iunie. atunci ar fi plecarea

va doresc o zi buna si sanatate! -
Catalina, in primul rans felicitari si sarcina usoara!!

Eu iti spun ce analiza am facut eu:
pt HIV, sifilis, toxoplasmoza(foarte imp-poate da malformatii grave, chiar avort), hepatita B si C, rujeola, RH(iarasi important), apoi, glicemie, calciu ionic, hemoleucograma si examenul de urina. Si bineinteles examen ginecologic(lama)
In primele 2 luni de sarcina TREBUIE sa iei acid folic(reduce riscul de spina bifida) si sa nu iei vit A si E.