gastrita ce poti manca?

•  
    • 1552 mesaje
    15 Mai 2006, 17:05
    0 0
    buna,daca ai gastita ce ai voie sa mananci si ce nu ai voie?mc
  •  
    • 9835 mesaje
    15 Mai 2006, 17:08
    0 0
    esti sigura ca ai gastrita? ti-ai facut analizele?

cauza principala a gastritei este infectia cu helicobacter pylori, care, in urmatoarea faza, provoaca ulcerul. (se trateaza cu antibiotice si antiacide, in numai 2-3 saptamani - regimul alimentar, singur, nu ajuta cu mare lucru.)

analiza care pune in evidenta prezenta acestei bacterii presupune o simpla recoltare de sange. medicul la care trebuie sa mergi: enterolog.
  •  
    • 412 mesaje
    15 Mai 2006, 21:29
    0 0
    buna.. yo am avut aceeasi problema... nu tz\a dat medicu la care ai fost o lista cu asa da si asa nu?? mananca fiert.. legume carne.. fara gras,. fara acidulat...fara dulce....supe multe..
  •  
    • 108 mesaje
    15 Mai 2006, 21:29
    0 0
    hmmm...ciudat ar trebui sa iei pastile nu sa tii in regim alimentar ptr gastrita...mai bine ai consulta un medic de specialitate si el te va lamuri.ce vroaimsa te intreb...spunemi cum sunt simptomele..ce dureri ai avut...si ce medic tea consultat si tia spus diagnosticul...te intreb asta ptr k si mei mia zsi la fel am luat pastile un timp insa durerea sa accentuat...si nus sigura k de al
    gastrita...de faptr nici nu stiu dc am avut gastrtia am fost repede la doct de fam...mia dat un tratament dp un consult simplu...pooop si multa sanatate!!!nu te juca cu gastrita...
  •  
    • 1552 mesaje
    15 Mai 2006, 21:49
    0 0
    buna,prietenul meu are gastrita,are tratament ,dar ma interesam sa vad ce tb sa manance.mc
  •  
    • 587 mesaje
    15 Mai 2006, 22:12
    0 0
    Gastrita nu e de un singur fel: poate fi hipo sau hiper acida (aceasta poate degenera in ulcer), necesitant diete diferentiate.
    O dobandesc,de regula, persoanele cu mod de viata dezordonat in ceea ce priveste alimentatia, odihna, regimul de efort sau expunerea la stres.
    Poti primi un sfat eficient doar daca dai mai multe detalii.
  •  
    • 1272 mesaje
    15 Mai 2006, 23:23
    0 0
    gastrita este o boala a secolului. foarte multi oameni sufera de gastrita, de vina fiind si stresul zilnic.
    e bine sa nu manance castraveti, rosii, legume de sera! de asemenea citricele nu sunt indicate!
    sa evite pe cat se poate prajelile si rantaasurile. atunci cand gatesti evita sa prajesti ceapa pt mancare, mai bine o fierbi!