atacuri de panica
-
0 0De ceva vreme am crize repetate de anxietate. Se manifesta prin puls accelerat (120,130 ), senzatia de frica puternica si ca brusc voi face un atac de cord. Mi-am facut de mai multe ori electrocardiograma:tot timpul a iesit normal. Chiar si ecografia cardiaca e OK, cu mentiunea ca am un flux sanguin mare. Mi s-a spus ca sete vorba de sindrom hiperkinetic. Ar putea fi cauza atacurilor de panica sau poate ca ele declanseaza aceasta activitate marita a inimii. Am incercat tehnici de relaxare , dar nu-mi ies. Aveti vreun sfat?
-
draga mari,si eu sufar de atacuri de panica.se manifesta ingrozitor cu ameteli,senzatie de sufocare,asa cum ai spus si tu,am impresia ca fac un atac de cord,imi este foarte,foarte rau.eu,am inceput sa iau 2-3 pastile de distonocalm/zi+eurovita antistres 1 pastila/zi.
tu nu faci nici un fel de tratament? -
si eu am atacuri din astea ..chiar am facut o aritmie/tahicardie
stressul e de vina,si in afara de asta cred ca ne vin in minte involuntar ceva din trecut care ne-a afectat mult psihic,si am negat aceste sentimente.Trebuie sa-ti recunosti sentimentele,frica,si apoi sa o "imblinzesti".incearca cu niste meditatii,care nu trebuie sa fie profesioniste.
parerea mea e ca cel mai bine e sa apelezi la un psiholog f bun. eu asa o sa fac. -
Cand apar aceste atacuri de panica? Dimineata sau seara? Cand esti singura sau cu cineva? Primul impuls e de a cere ajutor. Poti incerca sa te asiguri ca este cineva langa tine cand mai apare un astfel de atac. Cand se instaleaza simptomele, cheama persoana langa tine si cere-i sa te atinga, sa te ia in brate, orice te face sa te simti in siguranta. Ai cumva vreo boala de inima sau de respiratie? Sau ai avut vreun accident negativ in familie recent? Unii psihologi recomanda sa nu te impotrivesti trairilor, ele oricum vor reaparea, ci mai bine sa analizezi cu multa luciditate ce ti se intampla. Cu alte cuvinte sa plonjezi in atacul de panica. Ar fi mai bine sa nu fii singura la faza asta. Dupa ce ajungi sa iti cunosti trairile, nu te vei mai teme de ele. Vei putea sa intelegi ca au o durata foarte sucrta, chiar daca pe moment nu pare asa, si ca au o desfasurare standard. Daca nu te vei mai teme de ele si vei intelege exact ce se intampla nu te vor mai afecta asa mult si nu vei mai avea nevoie de asistenta. Acum cu tehnicile de relaxare. Depinde cine te-a invatat cum sa le faci. Si depinde de ceea ce iti declanseaza atacurile de panica. Poate fi o fobie nedepistata, si atunci trebuie sa faci alt gen de terapie. Relazarea este eficienta daca o inveti de la un speicalist, un terapeut, care te invata care sunt sugestiile pe care trebuie sa ti le administrezi. Si trebuie sa ai incredere in ele. Daca ai rezerve, iti impui singura blocaje si terapia nu functioneaza. Daca vrei ca eficienta sa fie maxima, cauta un psiholog cu formare in terapie. Nu numai relaxare, dar poti gasi un terapeut cu formare in experientiala, eriksoniana, cognitiv-comportamentala, etc. Important este sa aiba stagiul facut. Va fi, probabil, mai scump, dar e mult mai sigur si eficient.
-
Va multumesc mult pentru reactia voastra prompta. Sa raspund pe scurt. Iau din cind in cind, in timpul atacurilor, Xanax de 0,25. Cu retinere caci sint constienta ca poate da dependenta.
Indiferent cine este linga mine , frica are aceeasi intensitate. Mai ales ca in acele momente nu pot sta intr-un loc. Poate de aici vine si neputinta de a ma relaxa.
Nu exista un anumit lucru, imagine, etc care sa declanseze aceste crize. pur si simplu si cind ma uit la TV ( fara a vedea un film de groaza!), sau pe plaja la mare, sau cind ma joc cu baietelul meu. Tocmai acest lucru ma intriga (si sperie totodata) mai mult: nu ii gtasesc un motiv. OK, prin sine aceste atacuri sint irationale, dar am citit f. mult despre ele, despre diferite terapii de depasire a acesotr stari anxioase , insa de cite ori imi spun ca reusesc , ca pot sa le inving(sau pur si simplu sa nu le bag in seama)apare cite un episod mai puternic decit vointa mea.
Mi-am facut programare la un psiholog.
Oricum , daca ati incercat o metoda care v-a ajutat, sint deschisa oricarei incercari! -
buna,
si eu m-am chinuit enorm cu atacurile de panica,la fel de subit apareau, aparent fara nici un motiv.
de 3 ani nu mai am nimic,sunt din nou cea care am fost odata.
cauta in arhiva caci am postat de nenumarate ori pe tema asta, am explicat multe detalii si am scris si despre tratamentul ce l-am urmat.
multa sanatate si liniste iti doresc. -
ceea ce ti se intampla are o cauza sigur, ceva care o declaseaza, precum o amintire, frica de ceva, poate fi din cauza unor probleme medicale, sau pur si simplu apare doar la anumiti stimuli care-ti trezesc amintiri despre ceva sau cineva... cand simti ca te cuprinde starea de tensiune premergatoare unui atac, deschide o fereastra, inspira aer curat, sau bea niste apa, si spune-ti ca e in regula, abate-ti gandurile la ceva concret, placut; ai mare grija de tine
-
Am suferit ani de zile de aceste atacuri de panica; ai grije ca te poti imbolnavi de inima din aceste atacuri dese de panica,asa cum am patit eu si am ajuns ca iau medicamente de inima cu toate ca toate analizele si radiografiile inclusiv coronarografia nu indica o boala de inima. Sfatul meu este sa iei Echilibrum M este pe baza de radacina de sunatoare si este foarte bun. Daca dupa o cura de 2 luni nu cedeaza incearca Rhodiolin tot din plante de la CaliVita. Amandoua m-au ajutat foarte mult, cum nu m-a ajutat nici un medicament alopat. Mananca multe legume si fructe,nuci si miere.
Sanatate multa!
Iriny