am abdomenul plin cu gaze

•  
    • 309 mesaje
    13 Mai 2006, 19:53
    0 0
    azi am fost la ecograf si mi-a zis ca am abdomenul plin de gaze, nu mi-a putut vedea ovarele din cauza gazelor.mentionez ca nu am mancat nimic ce ar fi putut duce la aceasta situatie.de ceva timp am vazut ca am burta mai mare dar n-am stiut de ce va rog sa-mi spuneti ce as putea face.fara glume
  •  
    • 533 mesaje
    13 Mai 2006, 20:17
    0 0
    Incearca un ceai de chimen,anason si cimbrisor.Ajuta la eliminarea gazelor.
  •  
    • 587 mesaje
    13 Mai 2006, 20:36
    0 0
    Carbune medicinal si un fel de regim: fara bauturi acidulate, fara cruditati care pot fermenta (pot fi consumate fierte), etc.
  •  
    • 587 mesaje
    13 Mai 2006, 20:37
    0 0
    Carbune medicinal si un fel de regim: fara bauturi acidulate, fara cruditati care pot fermenta (pot fi consumate fierte), etc.
  •  
    • 508 mesaje
    13 Mai 2006, 21:06
    0 0
    tot pentru carbune medicinal..
    nimic crud (nici fruct , nici legume)
    nu mananci nimic dospit, cu drojdie si nici bere nu ai voie.
    evita tot ce este carbogazos..
    succes
  •  
    • 533 mesaje
    13 Mai 2006, 22:23
    0 0
    Pe moment merge carbunele,dar dupa as ramine pe ceai mai ales ca ai probleme cu stomacul:

CHIMENUL-ulei volatil
    Indicatii: infuzia -elimina gazele din stomac,
    -mareste cantitatea de lapte femeilor care alapteaza
    -regleaza functiile stomacului
    -combate inflamatiile intestinale
    -calmeaza colicile
    -fluidifica secretiile bronhice
    -mareste diureza
    In alimentatie, fructele acestei plante se folosesc la prepararea supelor,lichiorurilor,prajiturilor etc.
    ANASON - Pimpinella anisum L. / Fam.Umbeliferae
    * vit.A,complexul B si C,calciu,fosfor,potasiu,sulf,fier,ulei volatil
    Proprietationic
    -antispasmodic
    -diuretic
    -aperitiv
    -vermifug
    -emenagog
    -galactogen
    Indicatii -astenie
    -reumatisme
    -migrena
    -ameteala
    -tuse(astm, tuse convulsiva)
    -voma psihogena
    -dureri gastrice, digestii lente
    -flatulenta, spasme intestinale
    -menstre insuficiente si dureroase
    De la anason se folosesc fructele ce contin ulei volatil, care are actiune stimulativa asupra apetitului.Uleiul volatil excita secretiile pancreatice si intestinale, ajutind astfel digestia.
    Ceaiul de anason se recomanda ca expectorant in bronsite, mareste cantitatea de lapte la femeile care alapteaza( galactogen ), calmeaza colicile intestinale la sugari di copii, face sa creasca diureza, ajuta la eliminarea gazelor din stomac, eliminarea
    viermilor intestinali.Ceaiul se bea caldut, de preferinta inainte de masa.
    Infuzie de seminte-o ceasca dupa mese pentru astm, tuse convulsiva, digestii lente, spasme intestinale.
    Decoct de radacini pentru menstre dureroase.
    Cimbrisor - uleiuri volatile, precum carvacrol, cymol, x1-pinen, 1-borneol, linalool, cat si peste 10% tanin. Aceste componente chimice naturale fac din cimbru un excelent remediu impotriva infectiilor intestinale, in afectiuni pulmonare sau renale. Ceaiul dintr-un amestec de cimbru cu podbal si musetel, indulcit cu zahar candel, trateaza foarte eficient guturaiul. Sucul de cimbru amestecat in proportie de 1:7 cu sirop de zahar poate trata cu succes tusea convulsiva, daca se administreaza cate o lingura la fiecare ora. La fel de utila in tratarea tusei convulsive este si combinatia de cimbru, coacaze si roua cerului (Drosera rotundofolia), din care se prepara un alt ceai.
    Fiind un excelent dezinfectant, cimbrisorul este folosit nu numai ca expectorant in tratamentul tusei comune si tusei convulsive, ci si in cazul infectiilor intestinale, renale si ale vezicii urinare. El este, in acelasi timp, un stimulent al metabolismului si un bun vermifug, ca si un absorbant al gazelor intestinale.
  •  
    • 533 mesaje
    13 Mai 2006, 22:39
    2 0
    Lenti tu avind ulcer iti este recomandat carbunele de tei.Daca te intereseaza citeste si pe aici:
    http://www.evenimentul.ro/articol/tratament-naturist-pentru-ulcer.html
  •  
    • 309 mesaje
    13 Mai 2006, 22:44
    0 0
    mersi frumos pt. sfaturi.sper sa-mi fie de folos.nu credeam ca am asa multi prieteni pt. ca numai prietenii se ajuta intre ei