mucegai hellppp!!!

•  
    • 17 mesaje
    12 Mai 2006, 14:09
    0 0
    Buna fetelor!!
    Nu stiu daca am ales bine categoria SANATATE, insa daca stau bine sa ma gandesc, expunerea indelungata la mucegai poate dauna sanatatii, nu??

Dar ca sa o iau cu inceputul:
    Am cumparat de curand o casa de vacanta in judetul Prahova de la niste batranei din Bucuresti care stateau acolo ocazional nu mai mult de doua trei luni pe an. Casa arata super asa la prima vedere, insa abia acum am vazut si partile ei urate. La prima ploaie mai serioasa am vazut ca ploua in mansarda si in living...ca mucegaiul e in floare pe tavan..ca atunci cand deschid sertarele la mobila te izbeste un miros intepator de iti vine sa cazi pe spate..ca mucegaiul de pe tavan poate sa aibe culori foarte diverse de la galben, la verde si terminand cu negru...etc
    Probabil ca ploua mai de mult timp in casa si s-a umezit si mobila si totul si nefiind deschisa casa, umezeala aia a ramas inauntru, intrand in toate cele..
    Cu tavanul am rezolvat-o eu, am spalat cu Bref Dezinfecting cleaner si vad ca s-a dus, insa problema mea este cu sertarele dina-ntrul dulapurilor din bucatarie: oricat am spalat acolo cu Bref (sper sa nu deteriorez mobila pana la urma cu atata Bref) daca inchid sertarele si deschid dupa 5 min, tot asa miroase. am uitat sa va spun ca inainte sa spal cu bref, a trebuit sa iau cu aspiratorul mucegaiul din dulapuri, va dati seama ce era acolo!!!
    are cineva idee cum pot sa scap de miroul asta haios din dulapuri??ca drept sa spun mi-e si sila sa bag ceva in dulapurile alea...
    Va rog ajutati-ma si pe mine cu niste sfaturi!!!
    Va pupik
  •  
    • 767 mesaje
    12 Mai 2006, 15:06
    0 0
    Nu stiu cum scapi de problema, dar e FOARTE PERICULOS pentru sanatate. Poate m-am uitat eu prea mult la Discovery dar poate provoca boli grave.
  •  
    • 262 mesaje
    12 Mai 2006, 15:15
    0 0
    Sincer trebuie sa rezolvi problema cumva caci mucegaiul poate sa iti distruga viata intreaga. Eu cand eram mica am locuit intr-o garsoniera cu parintii mei la parterul unui bloc si aveam foarte mult mucegai. Acum la 20 si ceva de ani mi-am descoperit o alergie la mucegai care imi distruge tineretea si de care nu voi scapa niciodata, in plus tot de la acest mucegai am facut si astm. Asa ca mutate cat mai repede de acolo.
  •  
    • 17 mesaje
    12 Mai 2006, 15:19
    0 0
    aoleu pai cum sa ma mut???
    ca abia am cumparat casutza.... si e frumoasa foc. Dar stam numai in weekend!!!
    o sa fac tot ce pot sa scap de mucegai!!
    Faza este ca eu am alergie..am facut de la pisica pe care am avut-o cand stateam la ai mei..si cand am facut testele alea, mi-a iesit ca am alergie si la mucegai...dar pana acuma am vazut ca nu am avut nici o reactie alergica cat am stat acolo...
  •  
    • 17 mesaje
    12 Mai 2006, 15:21
    0 0
    ..si plus ca si eu am astm care se declanseaza cand stau mai mult pe langa o pisica sau caine...adica ma sufoc si raspir tare greu, dar dupa ce parasesc zona, imi trece
  •  
    • 524 mesaje
    12 Mai 2006, 16:38
    0 0
    Mie de la mucegai mi s-a declansat o alergie "generala" de toata frumusetea. Mi-a mancat viata de 2 ani !!!
    Nu inseamna ca dca ai stat acolo si n-ai avut nimic e ok...poti sa fii ok n zile si intr-una sa -ti fie super rau.

Nu stiu daca asta e solutia....ma gandesc si eu.....din casa as scoate tot ce pot...toate lucrurile la care pot renunta.
    Zidurile le-as da cu solutie de-aia antiigrasie/mucegai apoi as zugravi.
    Iar mobila la care nu pot renunta...dupa ce o spal bine cu ceva solutii, as da-o cu lac...si in interior si la exterior....oricum, banuiesc ca-i mobila veche, din aceea lacuita.

Asta as face eu...nu stiu insa daca ideile mele sunt cele mai indicate.
  •  
    • 222 mesaje
    12 Mai 2006, 16:38
    0 0
    din cate stiu mucegaiul este obacterie se inmulteste repede deci trebuie sa verifici daca ai curatat bine casa, el se poate extinde si inca ceva are efecte negative asupra cailor respiratorii, chiar e periculos.
  •  
    • 412 mesaje
    12 Mai 2006, 17:19
    0 0
    dak nu ma insel .. ar trebui sa existe\n farmacie ceva antimucegai... sau spala cu ACE...dak suporti mirosu.. sau cel mai bine e sa faci cum a spus eva de mai sus.. sa relacuiesti mobila..
  •  
    • 17 mesaje
    12 Mai 2006, 18:08
    0 0
    multumesc frumos pentru raspunsuri evelor!!!
    chiar ati fost de un real ajutor...chiar nu stiam cum sa ma apuc de problema!!!asadar, inainte de a re-varui trebuie sa dau cu solutie antimucegai..buna idee...iar pentru mobila relacuirea e o idee super!!!insa pana terminam cu acoperisul si cu zugravitul mai ma apuc odata cu hei-rup-ul si mai spal odata mobila prin interior cu Bref. oare Ace-ul asta e mai eficient??
  •  
    • 412 mesaje
    12 Mai 2006, 20:34
    0 0
    nu stiu dak pt mobila o fi asa bun in schimb pt pereti este...