nu stiu ce sa fac???

•  
    • 108 mesaje
    11 Mai 2006, 21:35
    0 0
    buna!...sa incep prin a ma prezenta:corina si am 18 ani.am o mare nelamurire in privinta inceperii vietii sexuale...ink mai sunt virgina desi am 18 ani.eh toata k toate dar acum mai ies afara vine vara nu pot stii cnd va fi mom respectiv cnd nu voi mai fi virgina si nu stiu ce contraceptie sa folosesc???mama nu e lg mine sa ma ajute e plecata iar la rude imi este rusine de doctor nu mai zic...iar surori mici prietene tot ink virgine...am un ciclu neregulat vine cnd vrea elsi nici anticonceptionale nu as vrea k am auzit k ingrasa...iar cu prezervativul...prima data nu as vrea si nici nu cred k se poate din cate stiu eu...vas fi recunoscatoare dc mati putea ajuta cu un sfat macar ptr k sunt nedumerita si imi este si frica sami mai incep viata sexuala atunci cnd va fi mom.imi este frica k nu cumva sa raman...ink mai am multe de invatat(
  •  
    • 18 mesaje
    11 Mai 2006, 21:48
    0 0
    in privinta mijloacelor contraceptive, te sfatuiesc sa folosesti prezervativul. cum adica, prima data nu se poate? asta e o prostie!!! sunt o multime de boli de care trebuie sa te feresti, nu doar de o sarcina si prezervativul e singurul care te ajuta. un alt sfat: nu iti incepe viata sexuala doar pt ca e vara si ai 18 ani!
  •  
    • 108 mesaje
    11 Mai 2006, 23:07
    0 0
    nu e vb k e vara si am 18 ani...toata chestia e k deja hormonii isi fac efectul...parca simt eu nevoia de a imi incepe viata sexuala si tinand cont k vara mai cunosc persoane dc il voi pe"el"care intradevar va merita sami incep viata sexuala...oricum simt k din punct de vedere hormonal nu mai pot rezista mult..iar k sa merg la ginecolog imi este rusine!!!
  •  
    • 10 mesaje
    11 Mai 2006, 23:56
    0 0
    daca te-ai hotaratnu e cazul sa te duci la ginecolog.In policlinica exista cabinet de planing familial care nu este numai pt persoane casatorite ,ci este chiarmai mult pt persoane ca tine .Acolo te invata care sunt metodele de contraceptie si multe alte lucruri .Nu trebuie sa iti fie rusine .Nu trebuie sa iti dai numele real daca nu vrei.Doctorul va pastra secretul Pt elevi si studenti la cabinet gasesti contraceptive mai ieftine decat in farmacii
  •  
    • 452 mesaje
    12 Mai 2006, 00:18
    0 0
    Nu inseamna ca daca "iti fierbe singele in vene" si ca ai 18 ani, si vine vara, trebuie neaparat sa-ti incepi viata sexuala, ca te place un anume baiat,sau ti-a placut tie unul din baieti din anturajul tau. Gandestete bine ce ai de gand sa faci, dar cel mai bine e sa astepti momentul potrivit si mai ales persoana potrivita pentru a face acest prim pas al tau.
    E foarte usor azi sa faci o gresala, ca apoi maine sa-ti pare rau ca nu o mai poti repara acea gresala facuta pe negandite.
    Ai grija de tine.
  •  
    • 15 mesaje
    12 Mai 2006, 08:59
    0 0
    Nu conteaza ca ai 18 ani...eu mi-am inceput viata sexuala la 21 ani si nu pt ca nu as fi avut ocazia pana atunci ci pt ca atunci am intalnit baiatul care intr-adevar merita acest lucru' si a fost mult mai frumos atunci.Daca te grabesti doar pt mult lume nu mai e virgina la aceasta varsta s-ar putea sa-ti para rau mai incolo...si foloseste prezervativu'.Bafta si ai grija te tine!
  •  
    • 2778 mesaje
    12 Mai 2006, 15:20
    0 0
    Am 19 ani dar vazand postarea ta ma ingrozesc cum pot fi unii la 18 ani.Pai cum adica daca iti place si ai 18 ani gata cu el in pat...ca pe loc vezi ca merita.Mai fetita..mai ai mult de copt la cerebel.La varsta asta nu faci sex pentru ca te ia valul de hormoni..cand ai o relatie stabila,incredere in persoana iubita.Eu stiu ca se cam asteapta prima oara un an daca nu si mai mult..pana sa iti dai seama ca el e alesul.
    Cum adica nu stii exact cand o sa fie?Da ia si gandeste treaba...nu asa
  •  
    • 222 mesaje
    12 Mai 2006, 16:47
    0 0
    scuza-ma ca-ti zic dar scrie undeva sa-ti incepi viata sexuala vara?! o incepi cand esti pregatita fizic si psihic, si cel mai bun ramane prezervtivul, sau il cunosti deja si vrei sa te risti pt el? La cate boli circula...iti incepi viata sexuala atunci cand vei avea pe cineva care sa te iubeasca( si lucrul asta sa fie cert)deci fa-o cu cap si doar pt.ca ai si tu 18 ani
  •  
    • 97 mesaje
    12 Mai 2006, 16:53
    0 0
    a-ti speriat fata desi aveti dreptate, dar asa este cu "generatia Mc' Donalds
  •  
    • 108 mesaje
    12 Mai 2006, 20:52
    0 0
    eh aflati k am pe cineva..si am discutat problema asta mia zis k atunci cnd voi fi eu pregatita iar relatia cu el e f serioasa...deci vam cerut doar sfatul...nu trebuia sami "sariti in cap" tinanad cont k mama nu e lg mine de 3 ani de zile e bine venit un sfat de la voi k e super forumul am invatat o groaza...dar in fine va multumesc ptr sfaturi!!!sunteti mature si vroiam si sfatul vostru o sa tin cont...va multumesc!!!
  •  
    • 165 mesaje
    13 Mai 2006, 15:09
    0 0
    Eu nu inteleg cum adica "nu mai pot rezista, hormonii isi fac de cap"..ce simti, ce stare ai?
    Intreb fara misto, la modul cel mai serios...

Specific ca nu este vorba cand ai pe cineva, si simti dorinta fizica alaturi de persoana iubita, ci de situatiile cand nu ai o relatie stabila, nu iubesti pe nimeni in momentul acela, esti singura, si totusi "ai pofta de sex", "nu mai poti", "o iau hormonii razna"... deci intreb de sex doar dpdv fizic.

Eu personal nu am trecut printr-o stare de genul asta si mi-am inceput viata sexuala tarziu, daca e sa ne luam dupa "normele" actuale. Iar pana a intalni baiatul cu care am in prezent o relatie f seriosa, ne iubim, nu am simtit nevoia sa am relatii sexuale cu nimeni, am stat bine merci fara. Nu am avut nici o stare aiurea, nu m-am imbolnavit (cum se tot spune), nu am patit absolut nimic. De asta intreb.
    Merci.
  •  
    • 108 mesaje
    13 Mai 2006, 23:49
    0 0
    pai...sincer si eu am gandeam k in ziua de azi fetele isi incep viata sexuala mult prea devreme si se expun unor riscuri foarte mari...inconstiente...dar sa iti spun al mine...le aud pe colegele mele vb de relatiile cuprietenii lor si parca simt si tuh nevoia...ma simt intrun fel excitata iar dc nu am insel asa se manifesta nevoia de a face sex...sau se mai intampla sa mai deschid tv mai tarziu de 12 si sa mai nimeresc si cate o publicitate din aia deocheata ce mai poti spune cum s emanifesta atunci hormonii???asta spuneam...si vroiam sa stiu un mijloc contraceptiv tinanad cont k sunt virgina nu k as vrea sa mio incep k vezoi doamne am 18 ani...poate avea si 20 dar dc se intamplk sa numi pot controla corpul...e ceva ce depinde de fiecare...e unik...iar mom il aleg eu atunci cnd sunt preagatita...sunt constienta...
  •  
    • 1552 mesaje
    13 Mai 2006, 23:56
    0 0
    buna,corina esti din bucuresti?te poti informa si pe www.anticonceptionale.ro
  •  
    • 1025 mesaje
    13 Mai 2006, 23:59
    0 0
    eu sunt de parere ca trebuie sa faci acest pas cand esti tu hotarata si sa nu mai ti cont de parerea celorlalti...si sa folosesti prezervativ cel putin pt inceput...dupa ce vei avea o relatie stabila, poti trece la pilule, care nu totdeauna ingrasa...depinde de fiecare...sa va faceti amandoi teste pt depistarea bolilor sexuale inainte de a trece pe pastile
  •  
    • 108 mesaje
    14 Mai 2006, 00:21
    0 0
    sunt din constanta...ma bucur enorm k mati bagat in seama si mati informat...conteaza enorm de mult un sfat de la un om matur...mama nu elg mine de 3 ani de zile cu tatal nu pot discuta nik este f f sever...asa k tot la voi o sa apelez cnd voi mai avea nelamuriri!!!poooop:*:*:*all si mersi1!!
  •  
    • 1028 mesaje
    14 Mai 2006, 01:23
    0 0
    Rebelles BRAVO!
  •  
    • 24 mesaje
    14 Mai 2006, 03:01
    0 0
    Ai deja o relatie f serioasa? E de mai mult de o juma de an ? Raspunde sincer la intrebarea asta ... Foloseste prezervativul..neaparat , si eventual ceva anticonceptionale mai incolo. NU conteaza varsta sau ca prietenele tale o fac...CONTEAZA sa nu iti para rau mai tarziu si sa nu-ti fie rusine cu ceea ce faci sau ai facut.
  •  
    • 480 mesaje
    14 Mai 2006, 13:27
    0 0
    Scumpa mea, Corina_Georgiana

Da-mi voie sa-ti spun in legatura cu mesajul tau, ca nu ai fost destul de explicita si de aceea evele te-au inteles gresit, nu trebuie sa te superi!

Din cat am citit eu pana acum, am inteles din postarile tale ca esti o domnisoara in varsta de 18 ani si ai un prieten care te respecta ( il felicit pt. acest lucru! ) si deja tu ai sentimente f. puternice fata de el.

In acest caz pot sa spun ca esti pregatita psihic pt. ati incepe viata sexuala, insa este o parere personala nu un sfat, pt. ca singura care hotaraste acest lucru esti tu!

Medicii spun ca nu exista o varsta standard la care sa-ti incepi activitatea sexuala.

In legatura cu contraceptia iti vorbesc in calitatea de mama, eu avand o fiica de varsta ta, vreau sa-ti spun acelasi lucru , la fel cum am sfatuit-o si pe fiica mea.

Astazi sunt atatea surse de informare in legatura cu acest lucru.....exista si cabinete de Plening. Intereseazate la tine in oras unde se gaseste un asemenea cabinet, fa-ti curaj si apeleaza la sfaturile lor.

Dupa ce esti bine informata cred ca metoda pe care o veti folosi ar trebui sa o discuti impreuna cu viitorul tau partener.

Iti doresc succes in toate, sa fii iubita si fericita!!!!!!!!!!

Te pupik.........

PS. daca doresti sa mai vorbim, astept cu multa placere, sa-mi dai ID-ul tau!
  •  
    • 240 mesaje
    14 Mai 2006, 13:35
    0 0
    E bine s-o faci atunci cand simti ca e vremea, nu datorita altor presiuni.
    Prezervativ sa folosesti neaparat!!! Nu e voie sa risti! Contraceptive nu-ti recomand deoarece fac mai mult rau decat bine: eu am facut celulita, fragilitate capilara, depresie si mi-a scazut libidoul. Prezervativ! Prezervativ! Prezervativ! In caz ca se rupe accidental: sunt pilule de a doua zi la farmacii, sau poti folosi concomitent spermicide, numai sa te asiguri ca spermicidul nu va distruge prezervativul.
    Bafta!