crema pt. depigmentare (pete)
-
0 0M-am umplut de pete de la soare (de-a lungul anilor). As dori a stiu ce creme eficiente mai sunt pe piata, dar cu adevarat eficiente. Am luat ceva de la "Farmec " cred si nu a fost buna de nimic; mirosea si neplacut...
-
crema care inlatura pistruii cauzati de soare trebuie sa aiba ingredientul hydroquinone(concentratii 2 sau 4 %).Nu te uita dupa alte produse daca nu contin asta..pt ca nu lucreaza prea bine.Dar in acelasi timp trebuie sa folosesti cand iesi afara si o crema cu ecran solar...caci altfel n-ai facut nimic.Acum ,iti dau exemple de produse si sper sa gasesti:Neostrata-neoceutical skin lightening cream spf15(asta-i buna,ca in acelasi timp are si ecran de protectie);St.Ives-dark spot fade cream;Avon-Banishing cream skin lightening treatment;Proactiv-skin lightening lotion.
-
Si eu am aceeasi problema. Trebuie sa folosesti crema ecran solar.
Trebuie sa te protejezi dimineata cand iesi din casa, inclusiv in zilele noroase. Vara daca stai in aer liber trebuie sa aplici crema de protectie la 2 ore. Ca si crema de protectie mie imi place crema ecran total PHOTODERM MAX 100 sau 50 +, forma FLUIDA caci protejeaza bine si nu e foarte unsoroasa fata de alte creme ecran total. Se geseste doar in farmacie.
Ca depigmentant eu folosesc o crema continand MEQUINOLUM 10 % cumparata din strainatate cu 6 euro. Are ceva efect si o suport foarte bine.
Daca nici un depigmentant nu merge ramane indepartarea petelor cu laserul la un dermatolog experimentat. Nu cunosc riscurile.
Hidrochinona decoloreaza bine insa e agresiva pt piele.
In Africa hidrochinona e folosita pt albit pielea. Acolo cand cumperi o crema nu esti sigur de concentratie, poate fi de 2 ori mai concentrat si sunt cazuri de cancer de piele sau alte reactii urate.
La noi gasesti produse cu hidrochinona facute de firme serioase si riscul e minim.