Imi pocnesc oasele
-
0 0Precum se vede si in topic, ma ingrijoreaza faptul ca imi pocnesc oasele, incheieturile. Nu ma doare, nu e disconfortant...dar nu-mi pot da seama de ce. Mi se intampla asta de vreo 1 an, 1 an jumate cel mult. Si nu-mi pocnesc numai dimineata sau intr-o anume parte a zilei... Oricand ma misc, oicand fac o miscare mai brusca... Nu stiu daca e semnul unei carente in organism sau e ceva normal... Daca stie cineva ceva legat de asta...m-ar ajuta orice informatie!
-
articulatiile pocnesc atunci cand sunt uscate si/sau uzate.
mai precis: cartilagiile care acopera capetele oaselor ar trebui sa fie bine acoperite cu lichid sinovial (cu rol in protectia la frecare a cartilagiilor).
sedentarismul scade calitatea si cantitatea de lichid sinovial, asa incat cartilagiile se freaca "pe uscat", de unde si pocniturile care apar.
pentru incetinirea procesului degenerativ se recomanda punerea blanda in miscare a articulatiilor, cel putin o data la 30 de minute.
alimentatia sanatoasa si cat mai variata este si ea importanta (un regim alimentar dezordonat sau o cura de slabire severa produc de obicei deteriorarea articulatiilor).