rana col

•  
    • 248 mesaje
    26 Nov 2002, 17:00
    0 0
    Dragi Eve, ati reusit vreuna dintre voi sa va vindecati de cervicita (rana pe col), evitand cauterizarea? Eu din august, de cand am descoperit ca am asa ceva (mi s-a spus ca o am de cand m-am nascut), am incercat tot felul de tratamente cu ovule (Carpicon, Cerviron, Poligynax, Betadine) recomandate de diferiti medici si acum astept sa apara pe piata Miprosept (tot ovule) din propolis, ca sa incerc si cu ele. Voi v-ati vindecat cumva cu Miprosept sau cu alt medicament? Cauterizarea doare? Si la ce medic (de preferat o doamna) mi-ati recomanda sa ma duc? Ati apelat vreuna si la alt tratament mai putin invaziv - criogenizare parca se numeste (inghetarea cu azot a celulelor lezate)?Va multumesc anticipat pt. raspunsuri.
  •  
    • 16 mesaje
    27 Nov 2002, 11:14
    0 0
    Draga Leocris...
    Si eu am intrebat acelas lucru ca tine cand am aflat ca am cervicita... Si pot sa spun ca pot sa imi procur orice medicament din strainatate. Am vazut doi medici, si amandoi mi-au zis acelas lucru: numai cauterizarea te poate scapa de rana pe col. Am folosit si niste ovule, inainte de cauterizare, dar nu imi mai aduc aminte cum se numeau, caci toate astea se intamplau acum 2 ani.
    Am facut-o si pe asta. Nu doare, ai doar cateva contractii, ca atunci cand ai ciclu...
    E adevarat ca si medicul conteaza, si mediul. Eu iti pot recomanda pe Dna Bucur de la Centrul Medical Unirea (327118. Ea e foarte draguta (sper sa mai lucreze acol, clinica e impecabila, oamnenii sunt foarte draguti. Platesti, dar face.
  •  
    • 248 mesaje
    27 Nov 2002, 19:13
    0 0
    Draga Ralucab, multumesc foarte mult pt. raspuns, dar as vrea sa te mai intreb ceva. Pt. cauterizare se anesteziaza cumva inainte locul cu vreun spray sau se face injectie (ca mie imi este foarte frica de injectii)? Si cam cat dureaza? Procedura asta implica vreun fel de riscuri? Mie la testul Papanicolau mi-a iesit clasa I. Merci anticipat si numai bine.
  •  
    • 16 mesaje
    28 Nov 2002, 10:32
    0 0
    Nu se face nici o injectie. Nu imi mai aduc aminte daca mi s-a dat cu vreun spray, dar cred ca nu.
    Vreau sa te incurajez si sa iti spun ca nu e vorba de durere, ci doar o usoara senzatie de diconfort.
    Nu stiu ce inseamna clasa I... si nu stiu nici ce implica asta.
  •  
    • 16 mesaje
    28 Nov 2002, 10:38
    0 0
    PS. Riscuri? Trebuie sa ai grija de tine cam o luna, ca sa nu se redeschida rana...
    Riscuri apar deca nu faci ceva la timp: infectii si mai tarziu cancer... Doamne fereste!
    Bafta multa... Iti tin pumnii...
  •  
    • 21 mesaje
    29 Nov 2002, 16:02
    0 0
    nu este greu, nu doare, te anesteziaza cu un spray sau un tampon cu anestezic.
    trebuie neaparat sa cauterizezi pentru ca in timp rana se adanceste si duce la c......, stii f.b. ca daca ti-a iesit la papa nicolau 1 trebuie sa fii foarte atenta cu zona aceea a organismului.
    eu am fost la sanador la dna oana toader si a fost o scumpa. intr'adevar costa ceva dar isi merita toti banii. nu dureaza mai mult de 10 minute si pleci acasa pe picioarele tale...
    succes
  •  
    • 109 mesaje
    13 Dec 2002, 11:12
    0 1
    Singurii care pot hotara care e modalitatea prin care te vindeci sunt DOCTORII. Nu incerca sa practici tratamentele recomandate de noi cele care am trecut prin asa ceva. Fiecare dintre noi a avut anumite particularitati, si cred ca nu trebuie sa insist, stii si tu ca nu e bine ca din mofturi ca: AU ma doare! sa ajungi la Cancer. Si sa stii ca nu e deloc exagerat...din rana necauterizata se ajunge la cancer!