Dentitie
-
0 0O intrebare pentru evele care au experienta in domeniul stomatologic.
Am fost azi dimineata la spitalul militar pentru a ma interesa de completarea fisei medicale.Am intrat ca omul la prima usa (stomatologie)sa cer indicatii.In loc de asta doctorul respectiv m-a trantit pe scaun sa se uite la mine-n gura desi incercasem sa-i explic ca nu am venit pt asta ci pt a intreba unde sa ma duc cu fisa aia dar el nu a vrut sa auda,isi vedea de treaba lui.
Pana la urma a trantit o parafa si un diagnostic: 1036/5.05.2006 normal clinic.apt gr a II a
Vreau sa stiu ce inseamna grupa asta a II a, daca stie cineva.In orice caz,examinarea nu are nici o relevanta pentru ca nu m-a trimis nimeni sa o fac dar na...Multumesc pentru eventualele raspunsuri. -
3) In grupa II de munca se incadreaza cu caracter permanent:
a) minerii si celelalte categorii de personal care lucreaza in subteran in minele de sare;
b) personalul care executa drenuri la adincime mai mare de 8 m;
c) personalul navigant din aviatia civila care realizeaza cel putin 50% din numarul de ore de zbor (salturi sau starturi) prevazute in grupa I de munca;
d) sudorii care lucreaza in interior la nave, cazane, conducte, cilindri de locomotive, stilpi metalici inchisi, rezervoare, bazine si alte instalatii inchise;
e) personalul care executa operatii periculoase la fabricarea, incercarea, receptia, verificarea si manipularea munitiilor si a elementelor lor cu explozivi de sensibilitate mica, in conditiile stabilite in anexa nr. 2;
f) personalul care executa direct operatii de curatire de canale subterane, cosuri industriale, canale de fum, canale de la unitati de celuloza, instalatii din rafinarii, in interiorul cisternelor, rezervoarelor, tancurilor si conductelor petroliere;
g) personalul care executa ermetizari de cabine de avioane cu reactie;
h) personalul din sala masinilor (cazanelor si motoarelor) de pe nave oceanice, maritime, fluviale si de pe navele care executa lucrari legate de forajul marin; personalul de pe navele de pescuit in apele maritime si oceanice (exclusiv personalul auxiliar);
i) personalul care executa lucrari de manipulare si stivuire in sali de congelare si camere frigorifice cu temperatura sub minus 25 grade C.
(4) Personalul artistic din institutiile de stat, care indeplineste functia de balerin si acrobat, se incadreaza in grupa I de munca, iar personalul artistic din institutiile de stat, care indeplineste functiile de solist vocal de opera si opereta, instrumentist la instrumente de suflat, artist de circ cu activitate de calarie sau dresuri de animale salbatice, se incadreaza in grupa II de munca.
ART. 3 -
Pai bun dar eu nu ma regasesc in nici o categorie din cele precizate acolo.Nu se face nici o precizare pentru personalul militar.Ma gandesc sa nu imi cauzeze vreo problema ca a pus ala mana pe fisa si a mazgalit ce a mazgalit.
Unde ma pot uita la grupa 1? O adresa de net ceva? Multumesc.Macar mi-am facut o idee. -
Exista un barem in stomatologia militara dar e putin diferit in functie de ce esti(cadru militar,MAC,militar in termen).Deasemenea e diferit la pace si la razboi.
Deci in ce situatie esti?
Pe fisele medicale ar trebui trecuta formula dentara,de fapt fisele pe care le stiu eu chiar au specificat acest lucru.
Ai grija sa nu ai resturi de radacini,carii netratate. -
Eu vreau sa dau admitere la Academia de Politie arma jandarmi, de aceea am fost trimis cu fisa medicala la spitalul militar.Nestiind unde sa ma duc cu ea (sunt an terminal si nu am mai fost la spital,nu-l cunosc), m-am gandit sa intreb si eu pe cineva.Am intrat in prima camera pe care am vazut-o langa intrare.Din nefericire doctorul respectiv nu a inteles ceea ce m-am chinuit de 5 minute sa-i explic,ca n-am Doamne iarta-ma treaba cu el ci vreau sa ma indrume unde sa merg cu fisa aia ca dau la Academia de Politie nu la MApN dar el numai "treci pe targa" stia sa zica.In fine,m-a frecat ce m-a frecat si a scris tampenia aia pe fisa.M-am gandit sa-l sun pe cpt sa-i spun ce am patit cu respectivul dar m-am gandit ca nu-i mare branza din moment ce nu era bifata (am bifate pe fisa analizele care trebuie sa le fac).
Vreau sa stiu daca ma afecteaza in vre-un fel ceea ce a scris medicul. -
Nu nu-ti fa probleme nu te afecteaza.La MApN se cere si control stomatologic.
Eu iti spun cum se face la armata si cred ca la fel e si la voi:mergi cu fisa la medicul de familie si-ti completeaza primele 2 rubrici(greutate,inaltime,antecedente)si apoi mergi la spitalul militar unde platesti o taxa si aici incepi sa umbli din cabinet in cabinet(stomatologie,oftalmologie,interne,chirurgie,neuro-psihiatrie).Cind mergi la interne iti cere sa vada analizele de laborator(VDRL)si MRF.Si la sfarsit mergi da-ti inchei fisa si sa-ti puna stampila rotunda (in principiu la secretariat la director).
Nu prea cred ca nu-ti trebuie parafa de la stomatologie.