exista riscul de a bea prea multa apa?

•  
    • 1025 mesaje
    4 Mai 2006, 13:12
    0 0
    toata lumea zice ca e bine sa bei in jur de 2 litri de apa pe zi, insa nimeni nu mentioneaza daca aceasta cantitate se potriveste doar adultilor, sau este valabila si in cazul adolescentilor. am o colega care bea foarte multa apa in fiecare zi. nu stiu exact cat, dar tot timpul o vad cu sticla de apa langa ea. dar totusi, exista cumva riscul de a bea prea multa apa? ma gandeam ca se poate face piatra a rinichi sau ceva de genu asta.
  •  
    • 1272 mesaje
    4 Mai 2006, 13:17
    0 0
    nu cred ca exista acest risc! chiar nu am auzit nicaieri de consecintele negative ale consumului excesiv de apa, chiar din contra!
  •  
    • 64 mesaje
    4 Mai 2006, 14:20
    0 0
    ...poate are vreo boala. diabet zaharat, diabet insipid, stari febrile etc. sunt doar cateva boli ce determina sete ( 4, 5 , 6 si 10 litri de apa pe zi pot bea astfel de persoane).
  •  
    • 222 mesaje
    4 Mai 2006, 14:58
    0 0
    Este adevarat unele persoane care se stiu ca sufera de diabet beau apa in cantitati mari, pt ca asa prescrie medicul, dar daca bei multa apa exista tendinta de a spala din enzimele stomacale,persoanele care exagereaza cu, consumul de apa pot slabi(exista chiar si o dieta)stiu ca suna ciudat dar am auzit ca exista 'intoxicatie' din pricina unei cantitati mari de apa bauta, insa apa face bine tenului hidratandul si apoi pt ca suntem 70% apa este nevoie sa ne luam aportul zilnic de apa, apa este vitala dar poate dauna(uneori).
  •  
    • 64 mesaje
    4 Mai 2006, 16:47
    0 0
    Pacientii cu diabet zaharat NU BEAU APA FIINDCA ASA LE RECOMANDA DOCTORII, ci din cauza ca lor le este foarte SETE!!!!!
    Si daca se bea apa in cantitati industriale doar ca sa slabim e o stupizenie. Apa in cantitati mari in organism determina edem cerebral , cu incetinirea funcctilor craniene, somnolenta, cresterea presiunii intracraniene si in final determina decesul( dezechilibrul hidro-electrolitic)
  •  
    • 9835 mesaje
    4 Mai 2006, 17:14
    0 0
    lali, faptul ca amica ta are mereu o sticla cu apa la indemana nu inseamna ca bea o cantitate mare de apa.

pur si simplu, nu rezista bine la sete - sunt astfel de oameni, mai "focosi", care simt ca turbeaza daca nu beau cateva guri de apa indata ce li se face sete, la fel ca aia pe care parca-i loveste damblaua cand li se face foame: devin irascibili si absurzi, de nu te mai poti intelege deloc cu ei pana nu se hranesc.

la polul opus se afla cei care rezista foarte bine la sete: sotul meu, de pilda, e precum camila, bea apa rar, indiferent de anotimp. in schimb, cand e vorba de foame...
  •  
    • 1025 mesaje
    4 Mai 2006, 17:45
    0 0
    da...dar totusi...cam ce cantitate de apa pe zi ii este recomandata unei adolescente? eu nu vreau sa beau nici prea mult, nici prea putin..
  •  
    • 2538 mesaje
    4 Mai 2006, 19:20
    0 0
    eu beau cam 4l de apa pe zi,nu am diabet si nici altceva.Pur si simplu asa m-am obisnuit de cind am tinut Monti,si beam apa intre mese cind imi era foame..intr-adevar si eu am mereu o sticla de apa in geanta si beau f des.