Ajutor! Maseaua mea!!!

•  
    • 11 mesaje
    21 Nov 2002, 15:58
    1 0
    Cine a mai trecut prin extractii de masele?
    Am o problema cu o masea, nu ma doare, dar dentista mi-a zis ca trebuie scoasa. Pana acum mi-am mai scos doua masele si de fiecare data m-a durut ingrozitor pentru ca erau cu puroi si nu a prins anestezia.
    Acum, maseaua asta nu are puroi. Intrebarea mea este: o sa ma doara cand o scoate? Asa mi-e de frica!!! Dentista mi-a zis sa ma duc cand am chef sa mi-o scoata. Eu tot aman, dar nu as vrea nici sa ajunga sa aiba si asta puroi si iar sa ma doara....
    Puteti careva sa-mi spuneti daca v-a durut cand vi s-a scos o masea?
  •  
    • 8 mesaje
    21 Nov 2002, 17:59
    1 0
    Buna!

Eu am de scos 2 masele. Una deja am rezolvat-o, dar m-a durut 1 saptamana dupa ce am scos-o.
    Pe cea de'a doua vreau sa o scot dupa Sarbatori, chiar daca o sa ma doara...mai bine rezolv problema de acum decat sa las ....sa se agraveze.
    Multa bafta!
  •  
    • 16 mesaje
    22 Nov 2002, 09:12
    0 0
    Dragele mele,
    Eu am trecut prin multe cu dintii. Nu mai spun ca mi-era o frica de moarte de cate ori ma duceam la dentist. Cu extractiile am inceput de mica si am lesinat de cateva ori dupa ce am iestit din cabinet.Am un fel de alergie la anestezie... dar nu pot spune ca ma fost scutita de anestezii.
    Ca sa va incurajez o sa va spun ca de doi ani nu mai mi-e frica de dentist si nici de extractii. Trebuie ca doctorul sa fie simpatic, sa iti placa. Eu am dat peste niste persoane care au vorbit frumos cu mine, mi-au zambit, au glumit, nu s-au incruntat si mi-au castigat increderea.
    Durere e, dupa, nu ai cum sa faci, dar important e ce simti cat stai pe scaun.
    Asta e ce cred eu.
    Asa ca incepeti sa cautati dentisti sipatici (sau dentiste, nu conteaza genul...:
    Si eu ma duc luni la dentist: ca sa tratez... E mai economic si mai putin dureros.
  •  
    • 11 mesaje
    22 Nov 2002, 09:53
    0 0
    Mersi mult ca mi-ati raspuns, oricum pe mine nu ma deranjeaza sa ma doara DUPA, important e sa nu ma doara cana mi-o scoate!
    Va trebui sa-mi iau inima in dinti si sa ma duc sa mi-o rezolv inainte de sarbatori. Tineti-mi pumnii!
  •  
    • 1208 mesaje
    22 Nov 2002, 13:24
    0 0
    Iti tinem pumnii, ficatii, rinichii, ce vrei tu . Am oroare de stomatologi, dar din fericire nu prea am probleme. mi-am scos si ei 2 maselute cu ditamai coltii, dar nu m-a durut deloc. Depinde de medici cum lucreaza. Bafta si curaj !
  •  
    • 1208 mesaje
    22 Nov 2002, 13:24
    0 0
    Iti tinem pumnii, ficatii, rinichii, ce vrei tu . Am oroare de stomatologi, dar din fericire nu prea am probleme. Mi-am scos si ei 2 maselute cu ditamai coltii, dar nu m-a durut deloc. Depinde de medici cum lucreaza. Bafta si curaj !
  •  
    • 541 mesaje
    23 Nov 2002, 00:15
    0 0
    eu pot sa-ti recomand un stomatolog SUPER. sunt studenta in bucuresti si acum o luna am avut o durere ingroziroare de dinti. am fost la primul cabinet care mi-a iesit in cale. am avut mult noroc.
    a trebuit sa-mi fac o lucrare mai complexa la o masea, iar pe alta sa mi-o scot.
    sunt o fire foarte fricoasa si sensibila la dureri, dar, crede-ma nu am simtit absolut nimic. se face o anestezie mai speciala, cu ace atraumatice.
    mergi la cabinetul: 3D laser, la doamna Ileana MATIU. adresa: bulevardul Tineretului, vis-a-vis de Palatul Copiilor.
  •  
    • 1 mesaje
    17 Mar 2007, 17:51
    0 0
    si eu am avut o experienta de acest gen. Nu te speria ca nu doare! Acum 3 zile mi-am extras si eu o masea "fara puroi" si nu a durut. Crede-ma! va fi bine. Dc ai nevoie de mai multe informatii ma poti contacta. Adri
  •  
    • 1639 mesaje
    17 Mar 2007, 23:47
    0 0
    buna! nu doare! doar daca te gandesti ca doare dute si uita-te calma la becul ala numa sa nu adormi

sincer, eu am fost de n ori la dentist, chiar imi place daca stiu ca dupa aceea dintii mei vor arata ok!

mult curaj si voie buna iti doresc si dute cat mai repede ...in plus daca ti-e frica, spune-i sa-ti faca cateva anestezii...

eu am fost operata si mi-a facut 8 anestezii si nici una nu a prins, am stat 2 ore in operatie si nu ma durut deloc doar ca era sa adorm ca era si dimineata

ba bye
  •  
    • 729 mesaje
    18 Mar 2007, 00:50
    1 0
    Pe Minnie, in 2002 a durut-o maseaua...
    Intre timp cred ca a devenit mai curajoasa si a rezolvat problema...
  •  
    • 1913 mesaje
    18 Mar 2007, 10:50
    0 0
    Tocmai ma vaitam si eu de aceeasi problema. N-are rost sa-ti fie teama. Du-te pina n-apuca si asta sa faca puroi!
  •  
    • 224 mesaje
    22 Mar 2007, 20:10
    0 0
    eu am o masea cu puroi, dar trebe extras.. cred ca o sa mor
  •  
    • 121 mesaje
    22 Mar 2007, 23:02
    0 0
    fiti curajoase fetelor eu m-am si operat chiar si nu doare toata treaba e sa te duci la un cabinet bun unde au anestezii bune , eu la extractii imi faceau 2 anestezii ma tineau o zi si daca tii si pansamentul ala 2 -3 ore nemiscat nu ai probleme cu durerea bafta iubita
  •  
    • 909 mesaje
    27 Feb 2008, 14:59
    0 0
    Si eu mi-am extras luni prima masea. ( maseaua de minte !)
    Pe scaun, m-a durut un pic de tot, dar, DUPA a fost mai neplacut. Sunt un pic ingrijorata ca inca ma doare, imi da o senzatie de durere in gat atunci cand inghit si trebuie neaparat sa iau un calmant. ( am luat ketarol). E normal sa mai doara inca ? Cred ca maseaua mea a avut infectie, dar dr. mi-a zis ca nu-i problema. Oare asa sa fie ? Stiam ca nu se fac extrageri cand maseaua are infectie . Voi ce stiti ?
  •  
    • 387 mesaje
    27 Feb 2008, 15:34
    0 0
    buna,dupa ce ti-a facut extractia ti-a dat reteta sa iei antibiotic? intreb pt.ca asa ar fi normal ,si eu am avut infectie la o masea si totusi mi-a scos-o dar dupa asta am luat AUGMENTIN(antibiotic).chiar si dupa ce am luat augmentin tot ma durea si mai aveam infectia,mi-a spus sa vin sa-mi umble pe canal sa-mi dea drumul la infectie.dupa ce mi-a dat drumu'la infectie m-am simtit foarte bine si nu am mai avut probleme.
  •  
    • 909 mesaje
    27 Feb 2008, 16:14
    0 0
    nu mi-a dat sa iau antibiotic ( desi, si eu gandeam ca asa era normal). ma gandesc sa iau amoxacilina, macar 2-3 zile. cred ca nu poate sa-mi faca rau.
  •  
    • 909 mesaje
    27 Feb 2008, 16:15
    0 0
    cand ti-a umblat pe canal, te-a durut ?
  •  
    • 387 mesaje
    27 Feb 2008, 16:26
    0 0
    sincer,da m-a durut dar a fost o durere scurta de cateva secunde.mi-a bagat ceva ascutit in gingie si dupa adta mi-a dat cu un dezinfectant si un unguent.dupa jumatate de ora eram ca noua.in ceea ce priveste antibioticul eu cred ca nu ar strica daca iei vreo 4,5 zile.daca simti ca tot te doare eu zic sa treci pe la medic si vazi ce zice.pupici si sanatate multa!
  •  
    • 387 mesaje
    27 Feb 2008, 16:27
    0 0
    sincer,da m-a durut dar a fost o durere scurta de cateva secunde.mi-a bagat ceva ascutit in gingie si dupa adta mi-a dat cu un dezinfectant si un unguent.dupa jumatate de ora eram ca noua.in ceea ce priveste antibioticul eu cred ca nu ar strica daca iei vreo 4,5 zile.daca simti ca tot te doare eu zic sa treci pe la medic si vazi ce zice.pupici si sanatate multa!
  •  
    • 734 mesaje
    27 Feb 2008, 16:57
    0 1
    waw ! fetelor in primul rand o masea nu se poate scoate daca are ,, puroi '' se trateaza mai intai infectia respectiva . apoi , un medic normal nu iti face extractie fara radiografie !
    daca dupa ce ai scos maseaua de minte ai inca dureri fa o radiografie poate ti.a mai ramas ceva si nu luati medicamente fara sfatul medicului mai ales antibiotic !
    aveti grija de sanatatea voastra !
    pupici