candida
-
30 Apr 2006, 21:110 0buna fetelor!
imi poate spune si mie cineva care sunt simptomele candidei sau candidozei (am inteles ca de fapt asta e denumirea bolii sau ma insel)?
si cum se trateaza?
sanatate multa! -
30 Apr 2006, 21:20mancarimi, miros urat ..am auzit de dureri si ustraturi(asta nu stiu exact)
-
30 Apr 2006, 21:45
Buna, tocmai iti raspunde o veterana in candidoza!
Scurgeri colorate branzoase si abundente, mancarimi si usturimi vulvare, dureri in timpul contactului sexual.
Chiar daca ai aceste simptome nu urma un tratament fara sa-ti faci o analiza de secretie pt ca nu e musai sa fie candida! Se trateaza foarte usor, dar problema e ca recidiveaza! -
30 Apr 2006, 22:08Mersi pentru raspuns! Deocamdata nu prezint simptomele pe care mi le-ai scris. Acuma doua luni mi-am facut o cauterizare la o rana pe col si inca secretiile nu au revenit la normal. dar de 4 zile iau un antibiotic (Doxiciclina) pe a-mi trata o dermatita care cica ar fi aparut din cauza unei infectii gastrice. Si am inteles ca boala asta, candida, poate aparea din cauza antibioticelor. si am inceput sa ma panichez. Doxiciclina iau de 4 zile , cate o pastila pe zi. Sper sa nu fac candida. De ieri a inceput o scurgere care nu mi se pare a fi anormala, dar miroase putin ciudat. Oricum miercuri trebuie sa merg la control la ginecologie, sa vedem cum s-a vindecat colul dupa cauterizare si cred ca dna doctor o sa imi poata spune daca sunt in "pericol"

Mersi mult pentru mesaj. -
1 Mai 2006, 10:11Candidoza, boala produsa de inmultirea peste masura a acestei ciuperci CANDIDA ALBICANS, care de altfel exista in permanenta in organism,este produsa de distrugerea florei intestinale datorita tratamentelor cu antibiotice pe gura. Corect ar fi ca , in paralel cu prescrierea antibioticului, medicul curant sa indice si folosirea trata mentului de conservare a florei intestinale "bune",; din pacate, acest lucru nu se mai intimpla, era la moda in urma cu 25-35 de ani.
In prezent, aceasta problema poate fi rezolvata prin folosirea suplimentelor alimentare; pt cele interesate, adresa de contact locweb@flash.ro