Bulimia, bat-o vina!

•  
    • 2 mesaje
    28 Apr 2006, 18:00
    0 0
    Buna dragelor! Doar ce am scris un mesaj kilometric si dupa abia mi-am dat seama ca nu scrisesem parola! In fine, este vina mea, asa ca...here we go again!
    Este prima oara cand postez un subiect, de fapt, abia ce am devenit membra a acestui forum.
    Asa cum v-ati dat seama din titul, subiectul pe care il abordez are legatura cu bulimia, o boala care mi-a chinuit mintea si sufletul pentru multi ani.
    Am 23 de ani si timp de 6 ani am avut bulimie, cu tot ceea ce inseamna ea: mancare bogata in grasimi si calorii de care ma "desfatam" la orice ora din zi si din noapte- pe ascuns,desigur- urmate de o fuga pana la baie, tristetea pe care o simteam dupa ce mancam si bucuria cand mai apoi imi simteam stomacul gol... si tot asa.
    De multe ori am vrut sa incetez, asa ca urmam tot felul de regimuri pana mi-am dat seama ca nici astea nu mai functioneaza, nici eu nu mai pot sa le tin, nici... erau zile in care aveam moralul la pamant.
    Parintii? Da, am momente in care ma cert cu ei si as vrea sa tip, sa spun de ce ma comport asa, dar imi dau seama ca nu ei sunt vinovati si ca as face numai sa ii ranesc; eu sunt cea care trebuie sa schimbe ceva!
    Si un miracol s-a intamplat. Am intalnit un baiat care a devenit nu nuami prieten, dar si amic... si lui am fost in stare sa-i marturisesc ce se intampla cu mine, de ce am "un stomac fara fund", iar el m-a facut sa inteleg ca nu e totul atat de negru, ca inca se poate repara raul pe care l-am facut corpului si sufletului meu. Si cand el a plecat (locuieste in alta parte) ceva din mine a spus.. hai sa incerc! Si uite asa au trecut aproape 10 luni de cand nu am mai vomat, de cand incerc sa mananc in limitele normalului, caci inca sunt momente in care mancarea imi vine inapoi chiar si daca nu imi doresc asta.
    Totusi, in tot acest timp m-am ingrasat, ceea ce pe de o parte este normal si inteleg.. dar acum as dori sa slabesc. Nu imi doresc diete miraculoase, dar as dori sa slabesc aproximativ 10 kilograme in 2 luni de zile. (bininteles, si sportul este inclus ).
    Asa ca subiectul pe care incerc sa-l abordez are doua parti: pe de o parte as dori sa incerc sa ajut pe cele care incearca sa iasa din acest infern, care pare ca este un cerc vicios, iar pe cealalta parte, as dori si eu sa fiu ajutata cu niste sfaturi, regimuri, poate chiar un ajutor profesionist ( as vrea sa merg la un nutritionist, asa ca daca stiti pe cineva in bucuresti... ).
    Sper sa considerati si aceasta tema una demna de luat in considerare... cu tristete trebuie sa recunosc ca am ajuns la o varsta la care mi-am dat seama ca nu stiu ce, cand si cum sa manac.
  •  
    • 1272 mesaje
    28 Apr 2006, 18:37
    0 0
    eu te felicit ca ai avut ambitia si taria de a scapa de aceasta. cred ca nu ti-a fost usor!
  •  
    • 2 mesaje
    28 Apr 2006, 22:31
    0 0
    Multumesc pentru votul de incredere! Intr-adevar nu este deloc usor... si au fost zile in care nu credeam ca reusesc... mergeam si ma plimbam numai ca sa nu mai stau in apropierea toaletei...
  •  
    • 9835 mesaje
    29 Apr 2006, 10:46
    0 0
    caliopeea, bravoooooo! esti tare, maaa!!!

pana gasesti un nutritionist, eu ti-as propune sa cauti site-uri (sunt multe-multe, romanesti - nici n-ai nevoie sa cauti pe site-uri straine) cu informatii despre necesarul de calorii zilnice pentru varsta ta si tipul de activitate pe care il ai. acolo vei gasi si o sumedenie de modele de diete si retete dietetice delicioase.

ai putea sa te inscrii pe un forum al unui astfel de site, unde poti vorbi zilnic cu alte fete despre cum va merge dieta si programul de exercitii fizice.

in acelasi timp, ca sa te asiguri ca nu te abati de la exercitiul fizic, eu te-as sfatui sa iti faci abonament la o sala de aerobic sau fitness. ca si la dentist, e greu pana te duci prima data, ca pe urma totul merge ca pe roate, ai sa vezi

alegerea tipului de exercitiu fizic (aerobic sau fitness) il faci dupa cum urmeaza:
    1. daca stii ca in general rezisti mai bine la efort de intensitate medie si durata mare, du-te la aerobic (inseamna ca ai mai multe fibre musculare rosii)
    2. daca stii ca in general rezisti mai bine la efort de intensitate mare si durata scurta, du-te la fitness (inseamna ca ai mai multe fibre musculare albe)

nu uita ca foamea apare cand ai stari negative. gaseste-ti preocupari care sa iti dea o stare de bine - nu conteaza ce faci, de la ascultat muzica si pana la frecat cada eu, de exemplu, crosetez sau tricotez ca sa ma calmez. pai numai cand incep sa numar ochiurile: 1,2,3,4,5... 2 pe fatza, 2 pe dos... paaaac! ma linistesc imediat mai demult, insiram margelute din care faceam zgarditze in stil etno pentru prietene.

MULTA VOINTA SI SUCCEEEEEES!!!!!!!!!