mi-am facut curaj si am scris
-
0 0da stiu...nu-mi sariti va rog in cap! am mai deschis un subiect si poate va supara asta...de mult ma gandeam sa scriu dar nu am avut curaj. fetelor am mare nevoie de un psiholog dar nu sa ma duc la el...poate ma ajuta cineva cu vocatie de psiholog aici pe net. mi-e rau...sujnht o ciudata...am o parere fff haioasa despre mine ma sperie si cel mai mic lucru mi-e rusine sunt timida nu stiu ce sa ma mai fac...pplang intruna va rog ajutatimas ce sa fac??si sunt luata de haioasa mereu...deci mor pe bune!
-
Nici eu nu sunt psiholog dar deobicei ma pricep sa ajut oamenii in probleme amoroase.Chiar dc nu este cazul tau poate te ajut cu ceva.Cred ca primul pas este sa incerci sa iti dai seama care defect al tau te face sa te simti asa ,ce anume nu-ti place la tine,cum crezi ca te vad persoanele pers din jurul tau,cum te percep ele,ce anume crezi ca nu le place la tine si incearca sa te schimbi astept sa vad ce-ai mai facut
-
am banuiala ca parintii te-au facut sa te simti asa. In loc sa iti construiasca personalitatea, ei ti-au distrus-o. Probabil ca sunt foarte autoritari si genul care numai ei stiu totul si tu nu esti buna de nimic.
Este mare lucru ca ai inceput sa constientizezi starile prin care treci. Asta este primul pas. Urmeaza sa incepi sa lupti impotriva curentului. Fii sigura ca nu esti cea mai proasta_ din lume. Ai incredere in tine. Sigur realitatea este alta. Observa si tu oamenii din jur. Probabil ca de multe ori ai fost mai buna decat altii.
Pentru a avea incredere, ideea de baza este sa iti amplifici in mintea ta realizarile si sa iti minimizezi nerealizarile. -
nu e bine sa gandesti asa dar la un moment dat in viata fiecare avem un moment de decadere "psihica".suntem cu moralul la pamant si nu ne credem in stare de nimic.te inseli.fa-ti o lista cu lucrurile realizate,oricat de nesemnificative ti s-ar parea si repetetati-le in gand.ai sa vezi ca ai mai multe realizari decat crezi.
-
ioi deci nu ma asteptam sa imi sariti in ajutor....va multumesc din tot sufletul...poi iin primul rand ai mei ma sprijina si ma incurajeaza mereu. nu e vina lor...e numai si numai a mea...ce sa mai zic? imi vine uneori sa plang....cand sunt luata de proasta...foarte sensibila....urasc cum arat...desi nu sunt chiar gunoi...si nu am curaj sa am relatii cu cei din jur daca nu fac ei primul pas
-
si eu sunt o persoana mai emotiva si sensibila, plang daca vad ceva emotionant..poate uneori sunt neincrezatoare in mine dar poate asa e caracterul sau poate e o influienta de mica , mama tot timpul sa ma ambitioneze ma compara cu alt copil, ca e mai bun ca mine..ca de ce nu iau si eu note ca ala..ca ala de ce poate..etc si cred ca am crescut un pic cu sentimentul asta de inferioritate.
-
eu cred ca totul se datoreaza personalitatii si caracterului tau. esti o persoana mai sentimentala! nu consider ceva rau! probabil, de vina, cum scria si alysia, sunt si parintii tai!incearca sa-ti autoimpui increderea in tine, in fortele proprii!incearca sa faci activitati care-ti fac placere, care-ti dau satisfactii!
fa-ti un cerc d eprieteni care sa te sustina, sa te inteleaga si impune-ti tu, pur si simplu, sa fie puternica! -
Sunt sigura ca problema ta e legata si de anturaj.Nu te-ai simti asa daca cei din jur nu ar incerca cu tot dinadinsul sa te faca sa te simti asa.Gandeste-te care din relatiile tale iti creeaza o parere haioasa despre tine!Apoi infrunta persoanele respective sau paraseste-le. Daca esti obligata sa stai in apropierea lor(colegi de scoala sau serviciu)atunci nu adopta criteriile lor!!! Tupeul nu e neaparat o calitate, si in nici un caz o dovada de inteligenta.Observa-i pe cei tupeisti, ei spun multe prostii pentru ca mizeaza pe intimidarea victimei, scoate in evidenta aceste prostii!Fii o luptatoare, nu ii lasa obraznici sa ti se urce in cap.
-
Inainte de toate spue-ne ce varsta ai. s-ar putea sa fie o perioada prin care trecem cu totii.. Stai linistita, cu totii am trecut prin perioade in care ne simteam cei mai prosti si mai urati oameni. Mai bine te-ai linisti si ne-ai povesti mai pe indelete pasul tau. ce anume te doare, ce te nemultumeste...tot! deschide-ti sufletul!
-
trebuie sa ai mai multa incredere in tine.nu tre'sa te temi ca nu ai prieteni adevarati.poate pt. ca una din cauze ar fii neancrederea in propria persoana.nu ai de unde sa sti ca ceilalti te vad haioasa sau urata.sunt foarte multi oameni rautaciosi care ti-ar spune-o doar pt.ca stiu ca e punctul tau sensibil.cum ti s-a spus si mai devreme ti-ar prinde foarte bine niste activitati mai placute.
-
Orice adolescenta are ceva frumos in sufletul ei , nici o femeie nu este urata, nu trebuie sa te dai batuta lupta ca acel ceva sa iasa la suprafata.E simplu din exterior sa dai sfaturi , dar trebuie un pic de vointa care oricat de slaba ar fi ea sau de ezitanta , nu va intarzia sa se afirme si sa se impuna.
-
salut evelor!
shi eu sunt in aceeasi situatie-sunt foare timida, emotiva shi nu am multi prieteni-adica aproape deloc!
la scoala colegii rad de mine si ma fac sa ma simt foarte haios din cauza asta.sincer nu stiu ce sa mai fac.nici nu prea ies prin oras..k sa am si eu ocazia sami fac prieteni.e foarte greu..sa traiesti asa!