despre anticonceptionale

•  
    • 13 mesaje
    26 Apr 2006, 19:51
    0 0
    Folosesc Jeanine de aproape 6 luni. ma simt bine, n-am nici o problema... am auzit tot felul de pareri pro si contra in ceea ce priveste tipurile de contraceptive orale... Sunt multe de discutat si as vrea sa incepem o discutie pe marginea acestui subiect. Dar ce m-a determinat sa intru pe forum e o simpla nelamurire care ma cam roade de 3 zile incoace. Recent am avut o criza de bila (Pastele, mancare, oboseala) si am si vomitat din cauza asta. Ingrijorarea mea e ca nu stiu sigur daca pastila Jeanine s-a asimilat in 11 ore de la momentul in care am luat-o pana la momentul in care m-am simtit rau si am dat tot afara (ma scuzati pt detaliile mai putin apetisante). Stie cineva ceva? eu cred ca 11 ore sunt suficiente pentru ca pastila sa se fi asimilat de organism. voi ce parere aveti?
    multumesc!
  •  
    • 4487 mesaje
    26 Apr 2006, 20:33
    0 0
    Ma intereseaza si pe mine acest subiect. eu iau Logest de vreo 2 ani, dar cu intreruperi. Anul trecut, in februarie la sfarsitul lunii, a trebuit sa ma operez de apendicita (auzi la 32 ani, ce tampenie) si a trebuit sa fac pauza. Mi-a spus ca nu am voie sa iau nici un fel de pastila. Avusesem menstruatia si am zis ca totul este Ok. Ce crezi? a doua zi de la operatie mi-a venit. Am zis ca mor. Mi-a adus mama, dar chestia este ca mi-a venit dupa vreo 2 sau 3 saptamani de cand am avut-o pe prima. Adica am avut in luna martie am avut de 2 ori. Si inca ceva. De la farmacie mi s-a spus ca ataca ficatul si ca trebuie sa iau spirulina. O fi adevarat? Pe prospect nu spune de chestia asta si nici doctorul nu mi-a spus de asa ceva. Ca aceste anticonceptionale le iau la indicatia medicului ginecolog. tu ce zici? Sau celelalte eve ce spun? Mersic si pup.
  •  
    • 4487 mesaje
    26 Apr 2006, 20:35
    0 0
    Aaaa!!! Am uitat sa-ti spun. La 11 ore sigur pastila s-a asimilat. N-ai de ce sa-ti faci griji.
  •  
    • 1272 mesaje
    26 Apr 2006, 21:02
    0 0
    in 11 ore s-a asimilat pastila.
    cecs, eu cred ca ataca ficatul. eu, cel putin simteam sensibilitate la ficat, atunci cand le luam.
    faptul ca ti-a venit menstruatia de 2 ori, este faptul ca ai intrerupt tratamentul. din momentul cand intrerupi, la cateva zile i-ti vine!
  •  
    • 4487 mesaje
    26 Apr 2006, 21:09
    0 0
    Atunci, daca ataca ficatul sa iau spirulina sau nu? Mi-a dat spirulina plus cu propolis. Si inca ceva. nu ingrasa spirulina?
  •  
    • 334 mesaje
    26 Apr 2006, 21:16
    0 0
    Ba da, ingrasa! De fapt iti face pofta mare de mancare!
    Nu va mai luati dupa farmaciste! Vorbiti cu un medic ginecolog! Pe timpul administrarii pilulelor trebuie facute analize periodice ca sa vedem daca e totul in regula! Si daca totul e bine, e ok!
    Pilula se absoarbe in max 4 ore din momentul inghitirii!
  •  
    • 1272 mesaje
    26 Apr 2006, 21:36
    0 0
    spirulina nu ingrasa!!!!!!!!!!
    si eu sunt de parere sa vorbesti cu medicul ginecolog despre asta.
  •  
    • 4487 mesaje
    27 Apr 2006, 09:04
    0 0
    Va multumesc. Probabil ca ma voi duce la medicul ginecolog si-l voi intreba si de asta. oricum trebuie sa-mi fac si un Papanicolau, ca a trecut deja un an. Pupici multi si mersic.
    Deocamdata nu voi lua spirulina, mai ales ca eu sufar si cu glanda tiroida.
  •  
    • 13 mesaje
    27 Apr 2006, 12:30
    0 0
    va multumesc mult pentru raspunsuri!

din cate stiu eu, majoritatea pastilelor ataca organismul intr-un fel sau altul, fie ele anticonceptionale, antibiotice sau chiar o simpla aspirina. in prospectul pastilelor Jeanine sunt mentionate o multime de reactii adverse si chiar avertizeaza ca femeile care folosesc anticonceptionale sunt mai expuse cancerului la san decat femeile care nu folosesc anticonceptionale. depinde de fiecare organism in parte, de cat de predispus este organismul la diverse complicatii. cel mai bine e sa facem un control periodic
  •  
    • 623 mesaje
    27 Apr 2006, 20:01
    0 0
    A folosit cineva de pe aici Desorelle? Mi le-a prescris medicul endocrinolog dupa rezultatul analizelor dar inca nu le-am luat pt. k trebuie sa astept prima zi a ciclului. Eu trebuie sa le iau pt. chisturile ovariene si cosurile rezultate de la aceste chisturi. Medicul mi-a zis ca in 3 luni mi se va curata fata de cosuri si ovarele de chisturi dar k va trebui sa le iau tot timpul pt. k aceste chisturi reapar. Dar mi-a zis k anticonceptionalele te apara de cancerul la san si colon si k efectul se mentine 5-10 ani dupa intreruperea lor, ci nu k ai face daca iei contraceptive. As vrea sa aud pareri despre ele, de la cele care le folosesc, si daca sunt multumite de ele. Mersi mult!
  •  
    • 14 mesaje
    23 Iun 2006, 14:50
    0 0
    Buna .Este foarte adevarat ca anticonceptionalele ataca ficatul Eu am simtito pe pielea mea de 4 luni fac tratament cu Liv 52 si silimarida si a trebuit sa intrerup anticonceptionalale si sa iau ovule pfarmatecs, dar acestea nu prea au efect daca iei vitamine sau faci o cura de calciu risti sa ramai foarte usor insarcinata .Daca te simti rau fati analize mai exact timolul la ficat si o ecografie abdominala Bafta
  •  
    • 854 mesaje
    23 Iun 2006, 16:31
    0 0
    mirica, ovulele fharmatex au orucjm siguranta de numai 50%. deci ai o sansa din 2 sa ramai insarcinata! eu nu as risca!
  •  
    • 2825 mesaje
    23 Iun 2006, 19:39
    0 0
    fetelor, am si eu o intrebare.Daca ti se recomanda sa schimbi anticonceptionalele si sa faci pauza intre ele de o luna,ti se poate schimba data ciclului, adica sa-ti intarzie? Mentionez ca pana acum venea ceas, acum , in pauza, intarzie.
  •  
    • 270 mesaje
    23 Iun 2006, 19:48
    0 0
    Este normal sa intrzie, stai linistita! Am patit si eu la fel.
  •  
    • 2825 mesaje
    24 Iun 2006, 09:06
    0 0
    Alley, cat ti-a intarziat tie?
  •  
    • 270 mesaje
    24 Iun 2006, 09:48
    0 0
    Cam 3 sau 4 zile. Daca inainte de a lua antibebe aveai un ciclu neregulat, dupa intreruperea lor acesta va fi la fel ca inainte.
  •  
    • 982 mesaje
    25 Iun 2006, 13:58
    0 0
    Mirica, ce au calciul si vitaminele cu ovulele? Ovulele actioneaza ca un anticonceptional local, deci nu sunt influentate de medicamente sau orice alte chestii si nici nu inflenteaza ele in vre-un fel organismul. Pur si simplu nu au cum.
  •  
    • 14 mesaje
    25 Iun 2006, 14:28
    0 0
    Nu stiu cit este de adevarat ca influenteaza calciu si vitaminele protectia cu ovule ,dar asta este ce m-ia spus medicul meu de familie ca inclusin si antibioticele diminueaza efectul ovulelor ,iar in perioada curelor de vitamine si calciu aproape nu mai au efect
  •  
    • 854 mesaje
    25 Iun 2006, 15:06
    0 0
    oricum, cu sau fara vitamine, eu nu m-as risca...nu-s prea sigure ovulele...
  •  
    • 220 mesaje
    25 Iun 2006, 15:15
    0 0
    eu am luat Marvelon(= Desorelle, doar ca sunt produse de firme diferite) timp de 4 ani, in principiu tot pentru chisti dar si pentru contraceptie. M-am impacat foarte bine, nu am avut nici un fel de efete secundare!