Lipom
-
0 0Ideea e la ce medic sa merg?
Am de ani de zile un lipom la axila stanga. Nu e chist, nu e nodul, e un lipom in interior care de-abia se vede, in functie de cum ridic bratul. L-au vazut cativa medici (generalist, ginecolog) si mi-au spus sa stau linistita.
Eu sunt mai paranoica... deci la ce medic pot merge sa mai cer un sfat? -
Buna!
Am avut si eu lipom la ambele subrate. M-am operat acum un an. Nu le lasa. Chiar daca nu se vede la suprafata se dezvolta in interior. Eu sesizasem de cativa ani ca am ceva la subrat, dar mi-a fost frica de operatie. Pana la urma tot acolo am ajuns. Mi-a zis ca puteam trai cu el, nu era nici o problema, pentru ca nu degenera in cancer sau altceva, dar am facut bine ca l-am scos. Eu m-am operat la Municipal, m-a trimis acolo de la Dermatologie, unde m-am dus initial. Parerea mea este sa incerci sa-l scoti. Operatiile mele au durat fiecare cate o ora. Cand m-am dus la consultatie mi-a zis ca in jumatate de ora ma opereaza la amandoua mainile, nici internare nu mi-a facut ca a zis ca e prea usoara operatia si nu necesita internare. Mi-a facut anestezie locala si dupa jumatate de ora a cerut alte doze de anestezic si mi-a zis ca la mana cealalta nu ma mai opereaza acum ca nu mai suport o operatie. Avea dreptate. A durat o ora operatia. Mi-a dat drumul acasa pentru ca nu-mi facuse internare, dar am plecat cu drena dupa mine. Am stat vreo 3 zile cu drena. Mi-a scos niste lanturi ganglionare si nu mai stiu ce, dar parerea mea e ca cea mai buna solutie este operatia.
Nu ti-am scris toate astea ca sa te sperii, ci doar pentru ca am trecut prin asa ceva si stiu cum este.
Ceea ce ai tu nu este liponul clasic, ca o mingiuta mica, sub piele. Din cate am auzit eu asa arata de obicei. Poate ma insel, daca stie cineva mai bine poate sa ma corecteze.
Nu stiu ce analize ai putea sa faci. Mie nu mi-a facut nici o analiza in afara celor de sange. Si-a dat seama de cand a palpat ca e lipom.
Vorbeste cu un chirurg. Al meu nu era de la chirurgie plastica, dar tot a facut treaba buna.
Mult succes!
Korra