Seminte de in

•  
    • 767 mesaje
    20 Apr 2006, 13:20
    0 0
    Pentru cine a urmat un tratament cu seminte de in... cat si cum se iau? Pe prospect scrie sec "cate 1-2 linguri seara la culcare".
    Se fac cure? Se dizolva semintele, se mesteca? In fine, detalii.
  •  
    • 9835 mesaje
    20 Apr 2006, 14:01
    0 0
    din cate stiu eu, semintele de in pot fi consumate fie inmuiate in apa vreme de cateva ore, fie sub forma macinata (in rasnita de cafea, bine curatata in prealabil), caz in care le poti inghiti mai usor cu apa.
  •  
    • 767 mesaje
    20 Apr 2006, 14:44
    0 0
    Merci...Ma gandeam eu.
    Astia nu zic pe prospect mare lucru. Eu le-am mestecat pt ca mi se pare aiurea sa le inghiti ca atare. Dar e buna si ideea cu apa, o sa incerc.
  •  
    • 1037 mesaje
    20 Apr 2006, 16:39
    0 0
    nu am nimic cu inul dar daca ai avut probleme cu ficatul atunci nu pica prea bine...sunt grele la ficat...
  •  
    • 767 mesaje
    20 Apr 2006, 17:48
    0 0
    leva, faci misto de mine...
    nu am probleme cu ficatul anyway
  •  
    • 567 mesaje
    20 Apr 2006, 19:47
    0 0
    poti sa le faci infuzie si "cate 1-2 lingurite, seara la culcare" se refera cel mai probabil la o cana de apa... adica infuzie;
    alt mod de a lua plantele este macinate fin, dar in nici un caz 1-2 lingurite, maxim 3 grame.. asta echivaleaza cu un sfert de lingurita de pulbere din seminte macinate; le tii sub limba 10 minute si apoi le inghiti cu apa
    mai sunt si alte moduri de administrare a plantelor dar nu prea se potrivesc la semintele de in ;
    eu ti-as sugera daca esti perseverenta cu tratamentul cu plante sa iei un amestec de 4-5 plante care trateaza problema pe care o ai , e mai eficient
    succes!
  •  
    • 767 mesaje
    20 Apr 2006, 22:49
    0 0
    Multumesc harmony.
    Mai, pe prospect scria clar intern, seara 1-2 linguri. Nu tu infuzie, nu tu macerat etc. O sa incerc totusi se la inmoi in apa sau sa fac chiar un ceai.
    Nu stiu daca e ok sa combin mai multe plante, am ales semintele de in strict pt combaterea constipatiei. Cred ca m-am dereglat de la post
  •  
    • 9835 mesaje
    20 Apr 2006, 23:26
    0 0
    debbie, poti sa iei fara grija mai multe plante o data - ai vazut, cred, ceaiurile-formula de la Plafar: de ex, ceai hepatic, anticolitic sau sedativ, care sunt de fapt amestecuri din mai multe plante care "lucreaza" foarte bine impreuna, atacand boala pe mai multe fronturi.

cat despre constipatie, iti recomand calduros sa faci o cura de polen, ale carui efecte se mentin multa vreme dupa aceea. pana acum nu am intalnit nici o singura persoana care sa nu fi fost foarte incantata de efectele anti-constipatie ale polenului.

cura trebuie sa tina 2-3 saptamani si este extrem de usor de tinut.
    cumperi granule simple de polen (de la Plafar) din care iei cate o lingura in fiecare dimineata, pe stomacul gol.
    tii granulele in gura pana cand incep sa se dizolve in saliva, formand o pasta pe care o inghiti treptat.

poti manca dupa minimum 30 de minute.

daca apar scaune moi, reduci cantitatea de polen de la o lingura plina la o lingura rasa sau chiar o jumatate de lingura.
  •  
    • 1070 mesaje
    21 Apr 2006, 10:58
    0 0
    eu le-am mancat ca atare.....nu mi s-a parut a avea nu stiu ce gust oribil, mai ales ca spunea intr-o carte ca semintele de in sa se presare peste salata inainte de a o manca.
  •  
    • 567 mesaje
    21 Apr 2006, 11:51
    0 0
    este chiar foarte bine sa combini plantele pentru ca actioneaza concertat;

daca problema ta este doar de moment si nu una continua, poti lua o lingurita de ulei de ricin si te rezolva imediat

daca ai problema asta mai tot timpul ia un tratament de 5 plante recomandat de madicul naturist (dupa ce te consulta) si pe acela il faci cateva luni minim pentru a scapa definitiv de problema

succes si sanatate!
  •  
    • 567 mesaje
    21 Apr 2006, 11:53
    0 0
    da, si polenul stiu ca e foarte bun in combaterea constipatiei
  •  
    • 767 mesaje
    25 Apr 2006, 12:14
    0 0
    Gagici, multumesc pentru sfaturi
    O sa iau in continuare semintele de in (inmuiate) sa vad cum merge. Daca nu da rezultate as incerca si polen - eu am mai facut cure de polen (ca polivitaminizant) si singura problema e sa nu imi dea pofta mare de mancare - iar eu ma chinui sa slabesc

Anyway, uite ca am terminat postul si parca revin la normal. Problema mea nu e privarea de carne, ci de lactate cu toate derivatele lor...