Cauterizare, ERAD, conizatie ???????

•  
    • 17 mesaje
    14 Apr 2006, 17:08
    0 0
    Salutare fetelor!!! Numele meu este Andrada, am 30 ani si nici un bb inca, insa planuim unul la anul!!!!
    Poate cineva sa ma lamureasca si pe mine deoarece sunt tare confuza la momentul de fata!!!
    Care este diferenta intre cauterizare, ERAD, si conizatie???
    De fapt intrebarea principala este: ERAD este tot una cu conizatia??
    Ca sa fiu mai explicita, va povestesc pe scurt de unde am capatat aceasta confuzie: am fost diagnosticata acum vreo doi ani si jumatate cu o displazie cervicala grad 3 (mi s-a spus ca nu e din cauza virusului HPV, ci din cauza unor infectii netratatate). La 6 luni dupa ce am cauterizat-o, leziunile au aparut din nou!!!medicul meu a zis ca trebuie sa facem un ERAD. Eu la vremea respectiva am crezut ca ERAD inseamna tot cauterizare, insa zilele astea mi-a trecut pe la ureche, cum ca ERAD este ceva mai complex decat cauterizarea. Este cumva ERAD-ul, o alta denumire, mai academica pentru conizatie? adica mi-a extirpat o bucata din col???? stiu ca suna stupid intrebarea, insa va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine, pentru ca sunt tare nelinistita!!!
    Chestia este ca de un an si ceva de la aceasta a doua interventie (prima a fost cauterizarea normala), nu mi-au mai aparut leziunile, deci ERAD-ul asta chiar a dat rezultate!!!
    Apoi, as mai avea o intrebare pentru voi fetelor: are cineva idee cum trebuie sa ma ingrijesc dupa aceste interventii?? adica am auzit o serie de variante: spalaturi saptamanale, sau ovule puse din cand in cand, sau tot felul de alifii aplicate pe col!!!!voi cum va ingrijiti ca leziunile sa nu mai apara??
    va multumesc din tot sufletul
    Andrada
  •  
    • 17 mesaje
    19 Apr 2006, 12:41
    0 0
    nu imi raspunde si mie nimeni????

•  
    • 2198 mesaje
    19 Apr 2006, 14:16
    1 2
    ERAD inseamna electrorezectie cu ansa .
    Un fel de extirpare a zonei afectate .Nu e conizatie .Conizatia este un tratament mai laborios care se aplica in cazurile mai grave , in care displaziile recidiveaza.Conizatia iti afecteaza fertilitatea asa ca este foarte bine ca ti s-a facut electrorezectie .
    Dupa aceasta interventie va trebui sa iei pauza de sex /bai calde si tampoane interne 6 saptamani , iar in primele 2-3 sa faci des pansamente la medicul care te-a operat .
    Te pup si sanatate .
  •  
    • 17 mesaje
    25 Apr 2006, 15:26
    0 0
    Multumesc mult Maddy!
    Intr-adevar eu auzisem ca conizatia poate afecta fertilitatea si de asta imi era foarte frica!!
    dar m-ai linistit!!!
    iti multumesc din tot sufletul pentru raspuns!!!
    pupik