Alternative la anticonceptionale?
-
13 Apr 2006, 19:060 0Buna, evelor!
N-am mai postet la 'sanatate' dar sper sa imi raspundeti. Am 22 ani si iau anticonceptionale de pe la 17 ani can mi le-a recomandat doctorul pentru ca aveam mari probleme cu cosurile: binecunoscutele Diane 35. Mi-au facut bine, dupa cateva luni s-au potolit cosurile, dar cum renuntam la pilule apareau din nou . Asa ca trebuia sa le iau in continuare.De la 20 de ani le iau si cu scopuri contraceptive. Dar intre timp m-am ales si cu o pacatoasa de candida, care vesnic se accentua cand incepeam folia de Diane, si imi strica tot cheful.In perioadele in care facea pauza o luna de la anticoncetionale , ma simteam mai bine.
Acum vreo 3 luni am hotarat sa le schimb cu Janine, produse de aceeasi firma, la recomandarea ginecoloagei: ca-s de generatie mai nou, mai bune, ca mai trebuie schimbate, etc. Ei, cu Janine ma simt mai bine din punct de vedere al acceselor de candida, dar sunt plina de cosuri si parca ma ingras desi mananc la fel, cantitativ. De fapt e mai degraba o retentie de apa in organism, am picioarele umflate.
Acum nu stiu ce sa fac? sa revin la Diane? Sa ma dispere iar candida?E groaznic...
Intr-o vreme ma gandeam la sterilet, dar inteleg ca nu e recomandat fetelor tinere fara copil. Voi ce stiti? ce experiente ati avut?Eu chiar cunosc pe cineva care a ramas gravida, avand sterilet...
Stau impreuna cu prietenul meu, deci prezervativul nu e prea comod. Folosit ocazional, merge, dar in rest...
Nu stiu ce sa fac... -
13 Apr 2006, 19:43Alternative: diafragma + spermicid?
Nu iti spun de metoda calendarului, ca nu ma lasa inima.
Astea sunt aspecte care le rezolvi cu ginecologul.. si eu am avut probleme cu acneea, nu grav, insa aveam, dar am preferat sa o iau cu metode dermatologice.