Bulimia
-
0 0.
-
Draga Anca,
In primul rand, spune-mi: esti bulimica cum "scrie la carte"? Adica mananci pana nu mai poti si apoi iti provoci varsaturi? Te intreb asta pentru ca si eu acum vreo doi ani am trecut printr-un soi de bulimie, adica tot timpul trebuia sa mananc ceva, dar nu-mi provocam varsaturi, ci luam laxative in prostie (nu stiu daca si la asta ii spune tot "bulimie").
Nu am mai cumoscut pe nimeni care sa aiba bulimie, doar am citit despre asta.
Eu inca mai am "sechele" de acum 2 ani.
Dar daca vrei si tu, mi-ar place sa vorbim mai pe larg, pentru ca eu nu am discutat cu nimeni despre asta si m-ar interesa .
Iti trimit la "mesaje private" adresa de e-mail la care poti sa imi scrii si...mai povestim.
Astept sa-mi scrii!
Minnie -
Draga mea, problema este foarte grava. Bulimia e psihica- daca pot sa spun asa si ai nevoie de ajutor. Daca nu incepi o terapie, sa stii ca poate fi foarte periculos. Incearca sa iei legatura cu un psihiatru, sau sunt metode de terapie in grup, in orice caz, se va agrava cu trecerea timpului. stiu ca e oribil pentru tine, poate chiar n-ai spus-o nimanui in viata reala, dar TREBUIE SA FACI CEVA. Ai grija de tine si Dumnezeu sa-ti dea puterea sa te vindeci.
-
Anca,in primul rand e bine ca recunosti ca suferi de o boala.Asta e o boala.
Trebuie sa gandesti pozitiv si sa nu mai fi obsedata de silueta.Nu orice bagi in gura te ingrasa. Eu una mananc cateodata pana nu ma mai pot misca si pentru aia nu ma ingras nici un gram.Ma cantaresc in fiecare zi (e o prostie),si nu vad schimbari de greutate intr-o zi in care am mancat ca porcu´ vis-a-vis de o zi in care nu am mancat mai nimic.
Trebuie sa mergi neaparat la alt psiholog.Cu toate ca o gandire lucida ar trebui sa fie suficienta.
Intrebare intrebatoare: Ce inaltime si cate kg ai? -
daca nu vrei la psiholog e grav. Vreau sa-ti spun (sa nu te superi),cred ca arati foarte rau. La inaltimea ta ar trebui sa ai cel putin 62kg ca sa arati normal.Eu am 1,68 si 58 kg. sunt foarte multumita si mananc cu pofta ce imi face placere,si dupa aceea ma bucur de masa pe care am luat-o,in nici un caz nu merg sa o vomit.Merg la fitness, evit sa mananc seara tarziu,si ma simt bine.Sunt bine proportionata si am forme,zic eu,apetisante. sa stii ca ti se atrofiaza si sânii de la bulimie.
Cauta in subconstient motivele pt. care faci treaba asta si incearca sa le elimini...SUCCES -
Draga Anca,
Iti dau dreptate cand spui ca doar tu te poti scoate din sintuatia in care te afli insa crede-ma ai nevoie de ajutor. Stiu ca nu vrei sa o mai auzi dar ai nevoie de asistenta medicala. Psiholoaga cu care ai avut de a face a invatat psihologie vizionand Jerry Springer, si dupa cate zici este de o incompetenta strigatoare la cer. Daca la psiholog nu te dai dusa, incearca un psihiatru, asta zic si pentru ca in opinia mea bulimia este o boala prea grava pentru abureala unor psihologi. As zice ca si medicul de familie te poate ajuta mai mult.
Cam atat dar cu asta sa nu crezi ca, gata ti-am dat un sfat si acum ma spal pe maini de tine, as vrea sa te ajut mai mult si am sa ma interesez in continuare la cunostinte etc asa ca ne mai vorbim.
Cu drag,
Eloise.
PS Ti-am trimis privat
PPS Am si eu o intrebare le-ai spus familiei tale ce faci? -
In primul rand ai gasit un doctor haios - bine, doctorita. Cred ca problema o depasea si din comoditate te-a acuzat pe nedrept. Este revoltator faptul ca ai cerut un ajutor si efectiv mai rau te-a durut reactia acelei doctorite. Eu sunt de parere sa incerci la alt cabinet, oricum sigur ai nevoie de ajutor. Nu demult am vazut la televizor un film cu aceasta tema. Doua eleve, prietene sufereau de bulimie. Atunci am vazut cat de grava este problema ta.
Poti sa incerci plimbari lungi prin parc, in natura, seara. Sa mergi asa, sa uiti de toate si sa simti mirosul naturii cum iti invadeaza trupul. Ia un copac in brate si simte cum iti da forta, incearca sa-ti cufunzi fata in frunze si trage adanc aer curat in piept. Cred ca puterea sta in tine pentru a te vindeca. Eu sunt grasa dar nu ca mananc mult, mananc mai nimic, dar am metabolismul schimbat, arderile lente si bila puturoasa. Nu am fost bulimica dar imi dau seama prin ce treci. Este o problema de stres, pe fond psihic. Te macina ceva. Mergi in natura si plangi, si plangi, apoi te cuprinde o liniste interioara si revii la viata cu alte forte.
Sa ne mai scri, succes
-
Draga Anca fiica unei prietene a avut diagnosticul de bulimie .Trebui sa constientizezi ca esti f. bolnava ,de accea te sfatuiesc si te rog sa mergi la doctor .Este in primejdie viata ta.Cauta un dotor pshihiatru .Te va ajuta .Ma interesez si daca vrei iti spun unde a apelat prietena mea.Te pup si gindestete bine. Nou venita in forum.Va pup pe toate Gabriela