atacul de panica
-
0 0a trecut cineva prin acest cosmar?si al starilor de anxietate?cum atzi rezolvat?eu am incercat prin tratament homeopat,mi-a fost frica sa ma "droghez" cu calmante!
voi cum atzi reusit si mai ales daca trece definitiv vreodata? -
Rozzz se vede ca nu stii despre ce e vorba.Nici nu iti doresc sa afli vreodata,e groaznic.
Loly de cat timp suferi de anxietate si atacuri de panica?Pe langa homeopate ai incercat macar niste sedinte de psihoterapie daca pastile nu vrei sa iei?(cu toate ca e discutabil,dar depinde de vointza fiecaruia).
Cunosc persoane care s-au trata dar si care se chinuie de mai bine de zece ani cu astfel de simptome.Eu am avut o perioadata in care am crezut ca am scapat dar din pacate la 4-5 luni a recidivat si am luat-o de la capat...
Daca vrei mai multe informatii sau sa mai vorbim lasa-mi o adresa de mail sau un id de mess.
Curaj,ca nu a murit si nu a patit nimeni nimic dintr-un atac de panica
Numai ca starile date de anxietate sunt uneori groaznice,cunosc,dar suntem mai puternice decat ele. -
buna
acelasi diagnostic am si eu din 2001
de mult incearca mama mea sa merg la psihiatru dar mi-a fost teama
intr-un final am fost
am facut un tratament in timpul caruia eram f linistita
dupa ce am renuntat aveam aceleasi stari ca inainte
am fost apoi la un alt psihiatru, am facut un alt tratament, in timpul caruia ma simteam bine, dar la sfarsitul tratamentului, mi-au reaparut aceleasi stari
mi-am dat seama ca singura solutie un aceasta problema este sa ne controlam singure -
Loly20, mai este un subiect dezbatut aici la sanatate cu atacurile de panica. Nu ar fi rau sa cauti si sa citesti si de acolo.
Si da, pot sa treaca. Mie mi-au trecut
Nu am luat medicamente, nu am fost la psiholog. Am folosit pastile de sunatoare si pasiflora si am citit mult despre ele( despre atacuri).
Multa sanatate si putere de lupta
-
Ralu, nu. Pastilele au fost doar adjuvant..si le-am descoperit "tarziu". Eu am inceput sa am atacurile de panica in 2000, de pasiflora am dat intamplator in 2003.
Cel mai mult conteaza sa te simti bine tu cu tine. Sa faci in general ce iti place ( cat se poate desigur). In fiecare zi sa asculti muzica, sa tricotezi, sa povestesti cu prietenele, orice te relaxeaza. Si in timp, incet incet devii mai puternica. Sportul ajuta iar.
Si sa stii cu certitudine ca vor trece.
Si posibil si un psiholog BUN sa ajute.
Haide curaj
-
multumesc mult pt sfat
hai sa-ti explic
la sf anului 1999 tatal meu la care am tinut ff mult , a decedat
pana atunci eram f curajoasa, nu aveam astfel de probleme
din 2000 mi-e urat in spatii inchise, mi-e urat sa dorm singura noaptea, mi-e teama in grupuri unde nu cunosc
mentionez ca imediat dupa ce a murit tatal meu mi-a fost si taiat parul pe strada de niste tigani
aveam parul ff lung , pana sub fund, si mi-au taiat coditza de am fost nevoita sa ma tund baieteste
asta a aceentuat si mai mult socul dupa decesul tatalui
fac f mult sport, serviciul imi ocupa f mult timp, am prietene cu care imi ocup timpul liber, fac tot ce trebuie sa ma simt bine, dar asta pana in momentul cand ajung acasa si tre sa dorm singura
sunt tot timpul obsedata ca este cineva in casa, ma gandesc la tot ce s-a intamplat mai rau in viatza mea
mi-amintesc scene din filmele de groaza (mentinez ca atunci cand eram mai mica filmele de groaza erau o pasiune), si asa trece toata noapte uitandu-ma pe pereti -
Raluca, imi pare tare rau pentru ce ti s-a intamplat

Si la mine atacurile au fost declansate de faptul ca in decurs de doar o saptamana au murit doua persoane tare dragi mie. Dar nu doar asta a fost motivul.
Nu avem ce face, viata merge inainte. Si eu aveam probleme cu claustrofobia, apoi a fost si agorafobie, apoi mi-a fost frica de apa(obisnuiam sa ma duc la inot regulat si vreme de cativa ani nu am mai putut din cauza atacurilor). Aveam probleme chiar si la dus. Si tot asa.
Dar stii ce, totul trece. Si o sa fie bine, o sa vezi.
E tare greu sa stai singura noaptea in casa, atunci vad ca iti vin cele mai negre ganduri. Eu nu am avut problema asta, dar poate te-ar ajuta din cand in cand sa mai stai cu prietenele, sau prietenul. Orice te face sa tii departe gandurile negre si sa treaca. In timp, o sa se estompeze, o sa vezi.
Te pup. -
pastilele cu passiflora sunt super!
te ajuta mult sa te linistesti.
dar doar tu singura te poti vindeca!
conteaza mult si autosugestia si gandirea pozitiva, evita persoanele deprimante...cauta un cerc de oameni veseli, care sa iti ofere o senzatie de liniste si optimism.
invata sa iti controlezi respiratia in momente de panica.
vezi daca nu ai ceva minerale lipsa in organism, pe mine m-au ajutat mult si suplimentele cu multiminerale.
te ajuta mult si daca ai un barbat puternic langa tine care sa iti ofere senzatia de ocrotire(prieten, sot)
fa sport cam 2-3 zile pe saptamina, asta te va ajuta enorm
... -
Da autosugestia conteaza cel mai mult ..mi-a spus asta o fata de pe forum si tin sa-i multumesc am urmat sfatul ajuta ff mult ...ce sa mai zic am avut azi un atac ..deci se tine scai de mine..ce sa fac? il astept si data viitoare cu bratele deschise m-am obisnuit 10 minute de calvar , dar trece
inca nu am puterea mintala sa opresc asta dar o sa ma documentez cum se face ..Bafta sa ne auzim de bine -
Culmea ca si eu sufar de atacuri de panica de vreo 4 ani...la mine aceste atacuri de panica vin si dintr-un sentiment de inferioritate care s-a dezvoltat in timp.
Partea care nu o inteleg deloc atat in cazul atacurilor de panica cat si in cazul acelor probleme psihologice\psihiatrice e administrarea de medicamente! Adika din moment ce este o problema legata de minte, de constiinta si de subcontient ce sens are sa administrezi trupului medicamente ???
sunt 2 nivele total diferite!
pe mine sincer nu ma ingrozeste gandul de a merge la un psiholog si chiar am s-o fac cu cea mai mare deschidere, eu fiind o persoana foarte deschisa si libera, ma deranjeaza doar gandul ca dureaza foarte multe aceste sedinte (luni bune, poate chiar ani) si se creeaza astefel o dependinta suparatoare!
Am auzit ca TERAPIA COGNITIV-COMPORTAMENTALA ajuta foarte mult in cazurile de fata. Am sa incerc!
sanatate! -
Ana_J nu esti singura persoana ..si eu sufar de aceeasi problema de 5 ani ..la mine se manifesta tot prin valuri de caldura ..transpir si ma intzeapa pielea ...sunt foarte terorizat ..in timpul atacurilor..dar eu simt ca ramas si fara aer deci am senzatia si de sufocare care este cea mai urata ..sfaturi nu-ti pot da pt ca nu am luat nici un medicament ....cred ca distractiile ajuta foarte mult ..si mai este ceva ,cand ma inbat nu mai am atacuri nu stiu dc ..asa ca ,cand vreau neaaparat sa fiu prezent undeva ma inbat ,nu foarte tare
.Sa ne auzim de bine. -
Numai psihologul ne poate ajuta! Impreuna cu noi...iar faptul ca te inteapa pielea cred ca are legatura cu ficatul sau viermisorii! ia fa un copro
nu stiu cine mi-a zis ca in unele cazuri cronice viermisorii iti pot induce niste stari tare aiurea ptr ca sunt un corp strain in organismul nostru si ne afecteaza.