durere atroce de gat- HELP

•  
    • 185 mesaje
    3 Apr 2006, 16:23
    0 0
    Va rog f mult, daca stie cineva sa zica ce sa fac... Am luat deja o folie de faringosept (alaltaieri), 7 table de oropivalone (ieri+azi dimineata) si doua Tantum verde (azi). Cu toate astea ma doare gatul ingrozitor. Nu sunt ragusita, dar ma doare cand inghit orice, chiar si saliva. Sunt studenta si trebuie sa merg la scoala, deci nu pot sta cu raceala in picioare atatea zile... Daca mai stiti alt medicament va rog sa imi spuneti.
  •  
    • 1005 mesaje
    3 Apr 2006, 16:31
    0 0
    In primul rand nu mai lua asa multe ..ca nu-si mai fac efectul..eu cred ca ai depasit doza recomandata zilnic , mai ales la faringosept..
    Si pe mine ma doare in gat destul de des..incearca suc de lamaie cu miere amestecat ...sau miere simpla ..face foarte bine...gargara cu sare ..mai bea si tu un FERVEX si cand termini cu scoala du-te neaparat si fa-ti un EXSUDAT FARINGIAN ...e posibil sa ai un STREPTOCOC in gat ...apoi acest streptococ trece doar cu penicilina..
    Cam atat!
    INSANATOSIRE GRABNICA!
  •  
    • 767 mesaje
    3 Apr 2006, 18:26
    0 0
    Draga mea, este unul din simptomele virozei care circula prin Bucuresti. Unii sunt mai sensibili la gat, altii la nas etc. Eu sunt ca tine. Raceala m-a tinut o saptamana dar totul ar fi fost ok (temperatura putin peste normal, nas usor smiorcait, cam atat) daca nu aveam dureri criminale de gat. Nu puteam inghiti, noaptea era cumplit, parca aveam un ciob in gat. Nu mi-a trecut decat peste 3 zile. In perioada asta, dupa ce am vazut ca tratamentul cu chestii tari nu are efect, m-am dat cu albastru de metil de 2-3 ori pe zi. M-a ajutat pt ca dezinfecteaza si calmeaza pentru cateva minute/ore.
  •  
    • 1037 mesaje
    3 Apr 2006, 18:28
    0 0
    da....mierea ar trebui sa calmeze durerea...
  •  
    • 248 mesaje
    3 Apr 2006, 18:45
    0 0
    Uite, mai poti incerca pastile de supt Hexoraletten - contin si un calmant si un antibiotic local, mie dupa cateva imi trece mereu, iar eu fac foarte des "rosu in gat". Daca insa dupa cateva pastile nu vezi nici o ameliorare, trebuie sa mergi la doctor.
  •  
    • 334 mesaje
    3 Apr 2006, 18:52
    0 0
    Am citit tot ce se putea despre acest subiect pe net! Am incercat foarte multe metode, ca si tine, si nici una nu a dat rezultate, in afara de aceasta: tai jumatate de cartof crud in felii si le uzi cu spirt si ti le legi la gat cu un fular. Mie mi-a trecut dupa doar doua nopti de stat cu cartofii la gat. Incearca sa pui in jur de 4-5 felii in zona amigdalelor, de fapt in toata zona din fata a gatului! Te pup! Si eu abia acum 3 zile am scapat de durerea de gat!
  •  
    • 185 mesaje
    3 Apr 2006, 21:25
    0 0
    Multumesc mult pentru sfaturi. Cred ca trebuie sa merg la doctor, cred ca mi s-au umflat si amigdalele. N-a functionat nici un medicament si nu cred ca mai iau nimic. O sa va spun rezultatul.
  •  
    • 1005 mesaje
    5 Apr 2006, 12:11
    0 0
    Hello!
    Ce s-a mai intamplat? ai fost la medic?
    Si eu astept rezultatul de la exsudatul faringian..
  •  
    • 334 mesaje
    5 Apr 2006, 12:47
    0 0
    Buna! Si eu azi ma duc sa iau rezultatul la exudat faringian. O sa spun diseara ce am, sa spuneti si voi, da? pup
  •  
    • 1005 mesaje
    6 Apr 2006, 12:55
    1 0
    Hello! Din nou.. mie mi-au sosit rezultatele exsudatului faringian si nu am nimic se pare ...nici streptococi , nici ciuperci sau alte alea.. Deci sunt ok ....desi uneori ma mai doare si pe mine in gat si se face un pic rosu...asta este..
    Sa fiti sanatoase !!
  •  
    • 480 mesaje
    6 Apr 2006, 15:58
    0 0
    Pentru durerile in gat puteti folosi gargara cu o solutie de otet de mere, o lingurita la un pahar cu apa. Din aceasta solutie se ia din ora in ora cate o gura, cu care se face gargara si apoi se inghite. Pe masura ce jena din gat cedeaza, gargarele pot fi facute la intervale mai mari.
    insanatosire grabnica!!!!!!!!!
  •  
    • 334 mesaje
    6 Apr 2006, 20:13
    0 0
    Buna! Am primit si eu rezultatul si nici eu n-am nimic! Mi-a zis doctora ca sunt virusi pe care ii contactam din cauza sist imunitar scazut!