Pt gravidutze si nu numai (IV)

•  
    • 1272 mesaje
    2 Apr 2006, 18:32
    0 0
    iar a devenit topicul prea stufos, de aceea mi-am permis sa deschid un alt capitol!

garfield2006 a scris:
    " dragele mele,
    am facut si ieri si azi testul de sarcina si mi-au iesit minunatele 2 liniutze rosii care m-au facut foarte fericita,mai ales ca nu era nimik programat. astept vizita de maine la ginecolog cu mare nerabdare.as vrea sa va intreb de cate luni de angajare ai nevoie ca sa beneficiezi de concediul de maternitate,anterior acestei angajari am fost somera (aceeasi firma care m-a dat in somaj m-a angajat dupa aceea).sunt fericita si sper sa ma alatur voua in discutii legate de bb.
    va rog mult ,lamuriti-ma ,voi stiti cel mai bine "

garfield, sincere felicitari!!!

in legatura cu intrebarea pusa, nu prea pot sa-ti dau informatii intru-cat nu locuiesc in romania, dar dupa cunostintele mele, cred ca un an.
  •  
    • 865 mesaje
    2 Apr 2006, 18:45
    0 0
    Da, asa este. Trebuie sa ai lucrate 12 luni inainte de a naste pentru a beneficia de indemnizatia de crestere a copilului.
    Multa sanatate si bine ai venit in clubul nostru!
  •  
    • 865 mesaje
    3 Apr 2006, 11:53
    0 0
    Fetelor, sunt tare suparata! Am fost la medicul de familie si nu mi-a dat nimic pentru bubele care mi-au aparut pe tot corpul! Acum am si pe fata, pe gat si pe urechi si nu mai pot ce tare ma mananca! Medicul de familie a zis ca nu stie de la ce sunt si nu mi-a recomandat nici macar un unguent ca sa imi mai treaca, nici nu mi-a dat trimitere la Dermatologie. Practic, nu a facut nimic. Ma lasa sa ma chinui.Intrebarea mea este pana cand?
    in plus, nici la ginecolog nu reusesc sa ajung pentru ca imi trebuie bon si desi eram acolo la 6 si un sfert a zis ca nu mai are. Iar fara, nici nu se uita la mine desi sunt in luna a saptea iar bubele pe care le am sunt evidente!
    Cred ca ma duc diseara la un cabinet particular si sper sa imi recomande ceva. Voi v-ati schimbat medicul pana acum? Sper ca nu e nici o problema! Si mai sper ca o sa imi treaca si ca nu afectez bebele cu bubele mele.
    Va urez multa sanatate si sa aveti grija de voi!
  •  
    • 1272 mesaje
    3 Apr 2006, 12:20
    0 0
    violeta, nu te gandi ca e ceva daca-ti schimbi medicul! daca nu esti multumita, du-te la altcineva!
    ei trebuie sa se gandeasca ca traiesc pe spinarea oamenilor de rand, care platesc CAS, si asa pot ei,sa-si ia salariile!
    nu e bine sa iei medicamente sau unguente, fara sa se descopere cauza acestora! nu cred ca afecteaza bebele, dar trebuie sa te tratezi!
    probabil e un incompetent, medicul de familie, daca nu ti-a dat nici o solutie!
    eu stau si ma minunenz, daca o femeie gravida in luna a 7-a ii trebuiesc atatea formalitati sa ajunga la medicul ei ginecolog!!!
    i-ti doresc numai bine! du-te la un medic privat, ce sa faci? sanatatea ta si a copilului este pe prim plan!
    multa sanatate
  •  
    • 1022 mesaje
    3 Apr 2006, 14:01
    0 0
    De ce nu mergi la dermatolog?e cel mai in masura sa te trateze!
  •  
    • 865 mesaje
    3 Apr 2006, 15:01
    0 0
    Fetelor, va multumesc. E atat de bine cand stii ca iti este cineva alaturi!
  •  
    • 865 mesaje
    4 Apr 2006, 07:41
    0 0
    Am fost si la un cabinet particular si si-a pus mainile in cap cand m-a vazut doctorita! Mi-a dat trimitere si mi-a zis sa merg urgent la Spitalul de Boli infectioase, azi dimineata. In plus, a descoperit ca am colul deschis si trebuie sa merg iar la control dupa ce rezolv cu bubele. E periculos?Ce se poate face avand in vedere ca sunt abia in luna a saptea?Stiti cumva?
    MUlta sanatate.Cine stie cand voi mai intra pe forum; ma gandesc ca s-ar putea sa ma interneze.........
  •  
    • 1272 mesaje
    4 Apr 2006, 08:26
    0 0
    nu-ti face griji! totul o sa fie bine! important e ca face ceva pt tine! chiar m-am mirat demult, de cand ai scris despre bubite, ca nu ai rezolvat nici pana acum! oricum o sa fie bine! nu-ti fa griji! te asteptam sa ne spui ce ai rezolvat! multa sanatate tie si bebicului!
  •  
    • 793 mesaje
    4 Apr 2006, 15:41
    0 0
    Violeta multa sanatate si tie si bebelusului si incearca sa nu te stresezi prea mult; fii calma, daca ai dat de medici buni te vei face bine si scapi si de bubele astea pacatoase!
  •  
    • 865 mesaje
    4 Apr 2006, 16:47
    0 0
    Fetelor, va multumesc. Am ajuns acasa.A zis ca nu ma interneaza ca sunt gravida si mi-a dat trimitere la o policlinica. Acolo m-a consultat si mi-a dat tratament.Urmeaza sa ma mai duc si vineri sa vad cum evolueaza. De azi incep tratamentul.
  •  
    • 1013 mesaje
    5 Apr 2006, 20:15
    0 0
    am sa va dau o veste nemaipomenita!de unde ma laudam eu pe topicul "sa nu fiu insarcinata" cum ca menstruatia nu a venit din n cauze si mai dadeam vina si pe vreme si alte alea...SUNT INSARCINATA IN 4 SAPTAMANI SI SUNT EXTREM DE FERICITA!!!!!!!
    am fost la medic si am facut o ecografie,e acolo,bine ascuns si mic,dar o sa am eu grija sa se faca mare.am facut analizele pentru femei insarcinate si mi-a dat sa iau pentru eventuale dureri nospa plus vit C,cate 3-4/zi.si atat...nu trebuie sa iau mai multe ?nu ma doare nimik in afara ca sanii sunt fff umflati si un pic durerosi,nu am nici un simptom cum ca as fi insarcinata.sunt foarte fericita!!!
  •  
    • 865 mesaje
    5 Apr 2006, 20:30
    0 0
    Felicitari si bine ai venit printre noi! Eu am luat in primele 3 luni de sarcina si acid folic si Duphaston dar cred ca doctorul tau stie mai bine ce iti trebuie tie.
    Asteptam vesti!
  •  
    • 1272 mesaje
    5 Apr 2006, 20:33
    0 0
    felicitari!
    ma mir ca nu ti-a prescris viraminele prenatale, asa cum se prescrie femeilor insarcinate!
    oricum, doctorul stie mai bine
  •  
    • 1013 mesaje
    5 Apr 2006, 22:20
    0 0
    va multumesc mult,fetelor,o sa am nevoie de ajutorul vostru mai mult decat imi pot imagina.mi-a spus ca daca nu sunt probleme(si sper sa nu fie)ne vedem la ecograf peste o luna,adik pt mine 8 saptamani.si pana atunci numai vitamina C se ia?am sa citesc toate mesajele postate de voi anterior,sa nu trebuiasca sa va repetati in explicatii,eu sunt dispusa sa invat cat mai mult.doamne,sa am un bebe e atat de frumos si ni l-am dorit atat de mult dupa o prietenie de..11 ani,adik din anul intai de facultate.
    aici in bistrita merg la dr.muresan care am inteles ca e cel mai bun,poate ar trebui sa merg si in cluj la un control,sa am si parerea unui alt medic.e bine sa fie acelasi medic pe toata perioada sarcinii?am sa merg la el si am sa-l intreb de acidul folic,cred ca am sa-l disper cu intrebarile...
    inca nu e cazul ,dar cand va creste burtica si pielea se va intinde ,ce crema sa folosesc?de asta mi-e cel mai teama,de uratele astea de vergeturi...va multumesc mult pt raspunsuri ,va pupik
  •  
    • 793 mesaje
    6 Apr 2006, 05:47
    0 0
    Paula, felicitari pentru bebe!
    Chiar la inceputul sarcinii nu am luat nimic, dupa analize mi s-a dat: acid folic, Magne B6, fier si Materna.Saptamana viitoare termin acest tratament si merg la control sa vad ce-mi va mai prescrie.Eu sunt insarcinana in 3 luni si jumatate.
    Ieri am intrat intr-un magazin pentru bebe.....numai la hainute de baietei imi fugeau ochii!
    Cele cu sarcina mai mare ati aflat ce veti avea?
  •  
    • 865 mesaje
    6 Apr 2006, 08:54
    0 0
    Eu sunt in luna a saptea si inca nu stiu ce voi avea pt ca bebele meu sta numai cu spatele si nu se vede nimic la ecograf. Asta e!O sa mai incerc luna viitoare ca poate se intoarce!
  •  
    • 865 mesaje
    6 Apr 2006, 08:58
    0 0
    Despre schimbarea doctorului ce sa iti zic? Si eu trec prin asa ceva. Nu mai sunt multumita de doctorita la care am fost pentru ca nu te primeste decat cu bon (pe care il apuci doar dimineata la ora 5) si te tine la coada de innebunesti. In plus, nu m-a mai controlat de cand avea bebe 6 saptamani si uite asa am aflat la o alta doctorita ca am colul deschis si risc sa nasc prematur.Asa ca eu nu mai stau pe ganduri. Am sa merg la particular astea 2 luni si jumatate ca totul sa fie OK.Oricum, dupa ce scap de bube, merg iar la doctorita sa vada ce poate face cu colul deschis ca sa rezolv si problema asta.
    Multa sanatate tuturor!
  •  
    • 1022 mesaje
    6 Apr 2006, 14:04
    0 0
    Paula, felicitari! si eu sunt nascuta in Bistrita, ma bucur ca esti fericita!al meu deja are 1 an si 8 luni, te cred prin ce treci.Numai bine si sarcina usoara!
  •  
    • 1013 mesaje
    6 Apr 2006, 18:35
    0 0
    multumesc mult,alyssya,si tuturor fetelor care m-au incurajat
    as vrea sa stiu daca voi beneficia de indemnizatie daca pe cartea de munca voi avea doar 11 luni lucrate?voi naste in 24.11.06,iar in 15.10.05 mi s-a intocmit cartea de munca.cat de repede trebuie depus dosarul pentru indemnizatie?doamne,nu-mi vine sa cred,saptamana trecuta ma preocupa cu totul altceva si acum imi doresc detalii despre indemnizatia pentru copil...inca plutesc,nu-mi vine sa cred ,cafea nu-mi mai trebuie,nu ma simt rau deloc,nu am nici o durere,disconfort,aproape ca ma sperii si astept sa treaca luna sa merg la ecograf din nou sa-l vad pe guguloi acolo.inca o data va spun ca suntem atat de fericiti...
    va pup
  •  
    • 143 mesaje
    6 Apr 2006, 23:35
    0 0
    Felicitari Paula pentru sarcina, sa dea Domnul sa nu ai nici o problema si sa ai un bebe sanatos. Contra vergeturilor, eu am folosit cu succes un amestec de ulei de masline si ulei de migdale. Practic, le-am cumparat separat si le-am amestecat eu acasa, am pus amestecul intr-un recipient golit de la un sapun lichid si dupa fiecare dush, pe pielea uda, ma masam bine. Nu am nici o vergetura, si pielea este mai frumoasa si hidratata chiar decat inainte de sarcina. Daca nu gasesti ulei de migdale, e foarte bun cel de masline extravirgin. La inceput, pana am gasit si eu de migdale m-am dat cu asta simplu.

Ce nu prea inteleg eu, este de ce medicii in RO dau asa de usor medicamente. Mai ales Nospa, le aud pe toate fetele insarcinate ca iau. Cum adica, iei Nospa chiar daca nu te doare?
    Eu am avut contractii de pe la 5 luni si medicul nu mi-a prescris nimic, mi-a zis ca doar atunci cand colul da semne ca ar vrea sa se deschida imi da ceva tratament. Cu tot cu contractii, am ajuns sa nasc dupa termen. Nu am luat nimic altceva decat Materna pe timpul sarcinii. In rest, am lasat organismul si natura sa-si faca treaba, fara interventia si ajutorul nici unei chimicale sau medicament.