psiholog sau psihiatru?

•  
    • 16 mesaje
    14 Dec 2001, 15:41
    0 0
    Dragele mele, sunt foarte incântatã de ce acest club. De aceea m-am gândit sã pun in discutie o problema stresanta pe care o am , pentru a afla si parerea voastrã. Sa incep: am probleme mari cu memoria, dupã pãrerea mea, nu sunt de specialitate, memoria este de scurtã durata, nu mã pot concentra pe loc iar daca incerc si ajung sa judec o problema, uit totul si trebuie sa o iau de la capãt cu studierea acesteia sau sã imi notez. Nu stiu ce a contribuit la aceasta stare de fapt, ori un accident avut la nastere (Infarct), sau superioritatea intelectualã a sotului,el are 2facultãti, eu 1 si un master de dat.
  •  
    • 96 mesaje
    14 Dec 2001, 16:05
    0 0
    Dupa parerea mea superioritatea intelectuala nu se masoara in numarul de diplome. Nu te mai simti inferioara sotului, ai incredere in tine. Nici eu nu sunt de specialitate dar poate ca pierderile tale de memorie se datoreaza stresului, oboselii accentuate. Daca spui ca ai copil nu e de mirare. Imediat dupa ce am nascut am avut si eu o perioda de acest fel in sensul ca uitam anumite lucruri, nu ma mai puteam concentra, etc. M-am sfatuit si eu cu alte proaspete mamici si mi-au spus ca e ceva normal si intr-adevar dupa un timp aceste manifestari au disparut. Daca totusi simti nevoia sa discuti cu cineva de specialitate parerea mea este ca mai intai poti consulta un psiholog si daca acesta considera ca problemele tale sunt mai deosebite iti poate recomanda un psihiatru. Iti doresc multa sanatate.
  •  
    • 1445 mesaje
    15 Dec 2001, 20:00
    0 0
    ~
  •  
    • 26 mesaje
    18 Dec 2001, 13:48
    0 0
    "Berbec", sotul tau ti-a reprosat vreodata sau ti-a dat macar de inteles ca prin faptul ca are "2 diplome" iti este superior tie? In cazul in care nu este asa, inseamna ca tu iti faci prea multe probleme, ca esti bombardata de foarte multe ganduri care nu iti permit sa te concentrezi doar asupra unuia singur. Memoria este de lunga si de scurta durata. Eu cred ca problemele tale nu tin de memorie, ci de atentie, dupa cum tu spui nu te poti concentra. Asta este o capacitate a atentiei. Spui ca ai suferit si un infarct la nastere. Esti o fire care pune absolut totul la suflet!
    Iti recomand multa odihna, sa lasi la o parte multimea de probleme si sa incerci sa le rezolvi in functie de prioritati ( astfel te poti concentra doar asupra uneia). Poti sa incerci sa iei lecitina(1 tableta/zi), care se gaseste la farmacie si se elibereaza fara reteta. iti va prinde foarte bine si te va remonta psihic. Recapata-ti increderea in tine, spunandu-ti mereu ca nu e chiar usor sa termini o facultate si un master pe deasupra, iar faptul ca tu ai reusit inseamna ca ai o valoare.
    Astept vesti si iti doresc numai bine!
  •  
    • 32 mesaje
    23 Dec 2001, 16:01
    0 0
    daca doar memoria de scurta durata este problema ta, atunci, pana sa ajungi la doctor, fa exercitii zilnice de memorie. incepe cu numere de telefon, zile de nastere, ceva fara grad de urgenta. memoria se cultiva. incearca, TREBUIE sa poti. daca vei castiga aceasta batalie cu tine insati, toate celelalte complexe vor disparea. ai incredere in tine! bafta si sarbatori fericite!
  •  
    • 451 mesaje
    6 Ian 2002, 11:09
    0 0
    -
  •  
    jad
    • 1039 mesaje
    7 Ian 2002, 03:46
    0 0
    Ia te uita ce votez eu pentru Valyy! Sa stii insa ca are dreptate pe deplin, din cate inteleg, este o problema aparuta de putin timp (sau nu?).Cred ca ar trebui sa te organizezi putin, daca nu reusesti, fa ca mine, lasa totul balta doua-trei zile, impune-ti sa nu te gandesti la implicatii, si te du undeva departe si singura, sa te poti aduna. Nu cred nici eu ca ai nevoie de psihi-psiho-doctori, ai nevoie de un pic de liniste, de mai multa incredere in tine, pe care nu o poti dobandi in stare de stres continuu. Daca nu , fa Yoga! Serios. Dar ai oricum nevoie de puterea de a te detasa de cotidian pentru o perioada relativa de timp. Incearca chestia cu plecatul la munte...Pe foarte multi ii ajuta. Nu te gandi la nimic cat stai acolo, aduna-te si tu, daca nu-ti porti singura de grija, cine crezi ca o face? Si daca patesti ceva mai rau, cui crezi ca ajuta? Tu esti in momentul de fata fiinta cea mai importanta, si trebuie sa faci ce este bine pentru tine. Si nu mai sta prea mult pe ganduri! Icearca sa te rupi o secunda de cotidian si de multele probleme pe care le ai, judeca la rece, si vei vedea ca nu merita nimic pe lume un efort inutil, cum risca sa devina cel depus de tine. Si inca ceva, incearca sa-ti pui prioritatile intr-o ordine...Prea este totul varza la tine. Te-ai gandit ce ocupa primul loc?
  •  
    • 16 mesaje
    7 Ian 2002, 12:40
    0 0
    Draga Xandra iti multumesc mult pentru sfaturile date si pentru intelegere.Poate am nevoie de un psiholog care sa-mi redea increderea dar cum la noi in oras nu exista unul bun ramane sa caut unul competent.
  •  
    • 16 mesaje
    7 Ian 2002, 12:44
    0 0
    Multumesc pentru indemn. Ai perfecta dreptate dar cand in loc sa te pronunti intr-o problema ai surpriza sa nu poti lega o propozitie, te pune pe ganduri,nu*
  •  
    • 16 mesaje
    7 Ian 2002, 12:50
    0 0
    Draga Martine, iti multumesc frumos pentru sfaturile si incurajarile date, dar ceva se intampla cu mine si nu stiu ce. Citesc o lege (sunt jurist) inteleg ce vrea, dar nu mã pot efectiv exprima, am un blocaj, nu pot face oexpunere coerenta si de aceea imi exprim in scris opiniile. Mi-e teama ca daca deschid gura ma balbai sau gresesc undeva. Deci cred ca este nevoie si de psihiatru, un doctor pregatit profesional, nu ce avem noi in oras. Pa!
  •  
    • 16 mesaje
    7 Ian 2002, 12:52
    0 0
    Multumesc pentru sfaturi, nu stiu in ce masura calciul influenteaza memoria, dar si consumul lui poate dauna, nu?
  •  
    • 16 mesaje
    7 Ian 2002, 12:54
    0 0
    Multumesc pentru sfaturi si urari. Asa mi-am spus si eu ca trebuie sa reusesc, dar deocamdata nu s-a schimbat nimic! Poate cu perseverenta intr-o perioada mai lunga voi reusi. Pa!
  •  
    • 16 mesaje
    7 Ian 2002, 13:05
    0 0
    Multumesc pentru raspuns. Ai perfecta dreptate dar cand ai familie si toti asteapta numai de la tine nu iti poti permite sa pleci singura la munte, desi ador muntele. Detasarea este poate o solutie urmata de un efort de reinvatare a lucrurilor importante (ma refer la cele de serviciu), curios dar acasa nu uit sa fac mancare si celelalte treburi. Pe primul plan pun copilul, sotul si apoi eu, poate gresesc dar asa simt ca este normal. Voi vedea ce o sa se intample.Pa.
  •  
    • 451 mesaje
    7 Ian 2002, 15:29
    0 0
    -
  •  
    • 70 mesaje
    7 Ian 2002, 15:55
    0 0
    Am citit toate mesajele si am constatat manifestarea generala a unei mentalitati profund eronate: lipsa de constientizare a faptului ca o problema de natura psihica are nevoie de tratament psihologic. Este o mare problema a societatii romanesti, ca am invatat in sfarsit sa mergem la ginecolog si nu la baba Maria cand avem probleme genitale, dar nu si sa mergem la psiholog (nu psihiatru, aia e cu totul altceva) cand avem probleme psihice. Deci, sfatul meu este sa nu te joci cu sanatatea ta. Deficientele de memorie, complexul de inferioritate care se manifesta vizibil si stresul la care esti supusa reclama interventia unui psiholog. Sfaturile amicelor, oricat de bine intentionate ar fi ele, nu te vor apara de agravarea problemei, si nici daca te apuci de autotratamente dupa ureche (sa memorezi nu stiu ce, sa iei vitamine etc.) nu rezolvi nimic. E la fel de periculos pentru om sa lase o problema psihica netratata, la fel cum e in cazul afectiunilor fizice. Cand te doare urechea, sper ca preferi sa te duci la ORL-ist decat sa faci ce-ti zice vecina din colt.
    Numai bine.
  •  
    jad
    • 1039 mesaje
    9 Ian 2002, 04:51
    0 0
    Buny, cand te doare urechea, cel mai rapid lucru pe care il faci, este sa iei un ziar , faci din el un con, pui partea subtirica in ureche, la palnia mare ii dai foc, si lasi sa arda pana face fasss...si sa vezi tu ce trece...Asta fara suparare! Nu de alta, dar pe vremuri nu exista Panduri, Orl si mai stiu eu ce,,,,Asta nu inseamna ca sunt anti-doctori...Dar am o experienta de familie si nu vreau sa intru in amanunte...Cat despre problema
  •  
    jad
    • 1039 mesaje
    9 Ian 2002, 04:51
    0 0
    Buny, cand te doare urechea, cel mai rapid lucru pe care il faci, este sa iei un ziar , faci din el un con, pui partea subtirica in ureche, la palnia mare ii dai foc, si lasi sa arda pana face fasss...si sa vezi tu ce trece...Asta fara suparare! Nu de alta, dar pe vremuri nu exista Panduri, Orl si mai stiu eu ce,,,,Asta nu inseamna ca sunt anti-doctori...Dar am o experienta de familie si nu vreau sa intru in amanunte...Cat despre problema
  •  
    jad
    • 1039 mesaje
    9 Ian 2002, 05:08
    0 0
    Nu stiu de ce a aparut de doua ori mesajul meu, si intrerupt, dar, Berbecut draga, pana la urma, este problema ta sau a sotiei?
  •  
    • 152 mesaje
    9 Ian 2002, 12:53
    0 0
    Draga Berbec si eu am probleme asemanatoare cu cele descrise de tine si nu stiu cum sa procedez. Ma concentrez destul de greu, am momente in care ma blochez pur si simplu si nu mai reusesc sa gandesc (deloc!) iar in multe cazuri propozitiile sau frazele pe care le rostesc, imi ies absolut anapoda, ca traduse de un novice dintr-o limba straina. Toate astea mi se intampla de cca 2 ani si am sentimentul ca se agraveaza pe masura ce trece timpul. Sotul meu mi-a spus intr-o zi "tu esti ca un catel: inteligenta, dar nu te poti exprima". Sunt o fire echilibrata, nu sunt stresata. Nu imi dau seama ce mi se intampla.Ce parere aveti fetelor (si baietilor) ?
    Nu cred ca tine de domeniul psihologului
    desi sunt ceva mai timida si de multe ori ma simt complexata sau intimidata fara motiv.
    Tin mult sa aud parerea voastra. Va sarut!
  •  
    • 16 mesaje
    14 Ian 2002, 16:38
    0 0
    Draga maia cred ca avem intradevar o problema care trebuie imperativ rezolvata. Cel putin in cazul meu care sunt jurist si am dosare la instanta este o problema grava, cel putin asa consider eu, nu? Dar cum sa o rezolvam?