tulpini HPV cu risc crescut oncogen?
-
31 Mar 2006, 19:270 0Mady26 sau temola sau mella77, am nevoie de sfatul vostru.Azi am aflat ca am hpv dar nu este 16 sau 18 insa la rezultat scrie: genotip hpv 51 si 68 si apartine grupei de risc oncogen crescut.
Mi s-au inmuiat picioarele.Daca celelalte tulpini inafara de 16 si 18 nu dau risc de celule canceroase mie de ce imi scrie in rezultat risc oncogen crescut?Multumesc anticipat. -
31 Mar 2006, 19:31eu zic sa cauti si pe net, am gasit foarte multe articole despre acest virus. de ce nu ai intrebat medicul? el ti-ar fi dat cel mai bun si sigur raspuns
-
31 Mar 2006, 19:41Am abia saptamana viitoare programare si ma gandeam ca poate a mai fost cineva in situatia asta.
-
31 Mar 2006, 22:05intr-adevar cauta pe net sa vezi care sunt tuplinile ...eu pot sa iti zic urmatoarele:sunt aprox 100 tulpini hpv din care aprox 30 cu potential oncogen, din acestea 11 sunt dovedite iar restul pana la 30 sunt probabil implicate...restul de la 30 la 100 tulpini nu au legatura cu neoplasmele...acum nu stiu toate cele 30 tulpini daca le gasesc pe undeva ti le scriu...multa sanatate!!
-
1 Apr 2006, 21:13
Stai linistita! nu are de ce sa iti fie frica. de 2 ani am fost diagnosticata si nu am avut nici o pb. doar ca de 2 ori pe an imi fac colposcopie. nu te mai gandi la asta! nu e nimic grav, o sa te obisnuiesti cu ideea si o sa intelegi ca nu e un capat de tara. si eu am fost speriata cand am aflat... dar acum... nu mai am nici o treaba
sanatate multa!