analize endocrinologice

•  
    • 1013 mesaje
    30 Mar 2006, 10:37
    0 0
    dragele mele,
    trebuie sa fac niste analize endocrinologice si as vrea sa stiu in ce constau ele.e vorba de o dereglare hormonala,dar in ce constau analizele propriu zis n-am nici cea mai vaga idee.si v-as ruga sa-mi spuneti, daca stiti ,o policlinica particulara buna in cluj unde pot face asemenea analize(in afara de policlinica interservisan).
    va multumesc si va pupik
  •  
    • 345 mesaje
    30 Mar 2006, 11:48
    0 0
    trebuie sa consulti un medic endocrinolog si el iti va recomanda ce dozari/analize hormonale sa faci (progesteron, prolactina, estrogen, etc-unele dintre ele se fac in functie de ciclul menstrual, adika in a 14-a si a 21 azi, calculate incepand cu prima zi de menstruatie), sunt analize de sange, deci nu ai de ce sa iti faci probleme, eu mi le-am facut la Medicover in Bucuresti, dar am vazut ca au sediu si in Cluj si am fost foarte multumita, nu sunt nici scumpe 150-300 mii/analiza...
    http://www.medicover.com/ro/ro/ro/Default.aspx?TabId=958
  •  
    • 831 mesaje
    30 Mar 2006, 12:23
    0 0
    Fetelor, de cand ma stiu am fost slaba(desi au fost si perioade in care am pus 4-5 kg fara sa fac ceva anume)....insa acu'm-am saturat...mi-ar place sa am si io forme si nu stiu incotro sa ma indrept:la nutritionist sau endocrinolog? Cineva mi-a recomandat nutritionistu', zicandu-mi ca, daca as fi avut probleme cu glanda tiroida nu m-as fi ingrasat niciodata nici macar un kg.Nu ma simt rau sau altceva de genu' asta, da' nu-mi mai place sa nu stea nici o haina k lumea pe mine
  •  
    • 345 mesaje
    30 Mar 2006, 13:05
    0 0
    parerea mea, este sa mergi sa consulti totusi un endocrinolog, se stie ca hormonii tiroidieni influenteaza cresterea/scaderea in greutate (hipotiroidie/hipertiroidie)ca sa fii sigura ca nu este alta problema si apoi mergi la nutritionist daca este o problema legata de alimentatie sau la un medic naturist daca este vorba de o dereglare hormonala...

http://www.sumy.go.ro/YYRR-tiroida.htm
  •  
    • 1013 mesaje
    30 Mar 2006, 14:16
    0 0
    multumesc mult,salome,dar am vazut pe site ca partea de endocrinologie este serviciu medical numai pt abonatii medicover. trebuie sa devin abonat sau prin inscrierea la consultatie devii automat abonat?? tu asa ai procedat?
    multumesc mult
  •  
    • 345 mesaje
    30 Mar 2006, 16:55
    0 0
    in august cand mi-am facut analizele, m-au intrebat de abonament, am inteles ca daca ai abonament beneficiezi de ceva reducerii si alte servicii: asigurari, etc, nu'sh prea bine...eu am platit 500mii/consulatia si apoi am facut analizele, cel mai bine este sa suni la ei la informatii, oricum ce am scris mai sus mi s-a parut ca rezulta si din text-ul lor de pe site:
    "Pentru persoane individuale, Medicover oferă abonamente de servicii medicale, iar celor care NU sunt membri, consultatii si investigatii contra cost."