analize endocrinologice
-
0 0dragele mele,
trebuie sa fac niste analize endocrinologice si as vrea sa stiu in ce constau ele.e vorba de o dereglare hormonala,dar in ce constau analizele propriu zis n-am nici cea mai vaga idee.si v-as ruga sa-mi spuneti, daca stiti ,o policlinica particulara buna in cluj unde pot face asemenea analize(in afara de policlinica interservisan).
va multumesc si va pupik -
trebuie sa consulti un medic endocrinolog si el iti va recomanda ce dozari/analize hormonale sa faci (progesteron, prolactina, estrogen, etc-unele dintre ele se fac in functie de ciclul menstrual, adika in a 14-a si a 21 azi, calculate incepand cu prima zi de menstruatie), sunt analize de sange, deci nu ai de ce sa iti faci probleme, eu mi le-am facut la Medicover in Bucuresti, dar am vazut ca au sediu si in Cluj si am fost foarte multumita, nu sunt nici scumpe 150-300 mii/analiza...
http://www.medicover.com/ro/ro/ro/Default.aspx?TabId=958 -
Fetelor, de cand ma stiu am fost slaba(desi au fost si perioade in care am pus 4-5 kg fara sa fac ceva anume)....insa acu'm-am saturat...mi-ar place sa am si io forme
si nu stiu incotro sa ma indrept:la nutritionist sau endocrinolog? Cineva mi-a recomandat nutritionistu', zicandu-mi ca, daca as fi avut probleme cu glanda tiroida nu m-as fi ingrasat niciodata nici macar un kg.Nu ma simt rau sau altceva de genu' asta, da' nu-mi mai place sa nu stea nici o haina k lumea pe mine
-
parerea mea, este sa mergi sa consulti totusi un endocrinolog, se stie ca hormonii tiroidieni influenteaza cresterea/scaderea in greutate (hipotiroidie/hipertiroidie)ca sa fii sigura ca nu este alta problema si apoi mergi la nutritionist daca este o problema legata de alimentatie sau la un medic naturist daca este vorba de o dereglare hormonala...
http://www.sumy.go.ro/YYRR-tiroida.htm -
in august cand mi-am facut analizele, m-au intrebat de abonament, am inteles ca daca ai abonament beneficiezi de ceva reducerii si alte servicii: asigurari, etc, nu'sh prea bine...eu am platit 500mii/consulatia si apoi am facut analizele, cel mai bine este sa suni la ei la informatii, oricum ce am scris mai sus mi s-a parut ca rezulta si din text-ul lor de pe site:
"Pentru persoane individuale, Medicover oferă abonamente de servicii medicale, iar celor care NU sunt membri, consultatii si investigatii contra cost."