HPV Cauterizare???
-
0 0Buna... Am fost depistata cu HPV33. Dupa 6 luni in care am tot fost pe la doctori care mi-au data fel si fel de ovule, pastile, solutii cu care sa ma spal si care intr-un final nu dadeau nici un rezultat (secretia foarte urata disparea pentru o perioada de maxim 3 saptamani) am inceput sa ma documentez si sa vad care ar putea fi cauzele unei rani pe colul uterin. Am facut testul Papanicolau de doua ori si a iesit binisor (clasa II cu inflamatie intensa) insa la colposcopie doctorita mi-a desenat o rana foarte mare (aproape tot colul) si un punct in mijlocul acelei rani (nu foarte mare)
Am facut acum doua saptamani testul HPV iar rezultatul este: Genotipul HPV determinat apartine grupei de risc oncogen (cervical) Scazut 54 Crescut 33... Doctorita mi-a zis ca trebuie sa ma opereze pentru a indeparta tesutul afecta. Sa inteleg ca nu voi mai avea probleme dupa operatie?
Partenerul meu sexual nu are nici un fel de simptome, dar dupa cate am inteles se poate ca si el sa fie infectat. El ce trebuie sa faca?
HPV se transmite doar pe cale sexuala?
Problemele mele au inceput acum 6 luni cand am stat in spital iar instrumentele medicale nu mi s-au parut tocmai "sterile"
Precizez ca nu mi-am schimbat niciodata partenerul cu care sunt de aproximativ 2 ani... si nici el (din discutiile pe care le-am avut)
De ce tocmai acum? Am doar 20 de ani...
Ce inseamna o operatie de acest gen?
Nu exista si alte metode de tratare?
De ce nu este recomanadata cauterizarea?
De cate ori pe an va trebui sa fac examenul Papanicolau?
Faptul ca imunitatea organismului meu a fost scazuta in ultimul an a determinat in vreun fel contactarea si implicit evolutia virusului?
Va rog sa ma ajutati, cine a mai trecut prin asa ceva cred ca stie ce inseamna... Ma simp putin cam neajutorata.
Va multumesc
Multa sanatate! -
buna carmen! si eu sunt hpv pozitiv numai ca la mine nu s-a exprimat ca rana pe col ci sub forma de condiloame vaginale...operatia de care spi tu cred ca e de electrorezectie si ar cam trebui neaparat facuta ...nu este dureros din ce am inteles de la alte eve care au avut acelasi lucru ca tine...daca vor fi dragutze iti vor scrie ele mai multe detalii...partenerul tau este pozitiv si fara simptome, de altfel baietii nu mereu au manifestari...va trebui sa incepi un tratament de imunostimulare si papanicolau se repeta parca la 6 luni...in ce priveste locul si modul de unde l-ai luat nu stiu ce sa iti zic si eu am aceeasi probl si sunt cu acelasi partener de 6 ani..primul de altelf si nici el nu a calcat pe langa(sigur)..iti urez multa sanatate si nu lasa timpul sa treaca ..fugutza la doctor....pupici..ps:vezi ca mai e un topic un picut mai vechi din care intelegi mai multe..
-
Eu am aflat asta chiar cand ma pregateam sa am un copilash. Mi-am facut toate analizele, bune, si m-am impiedicat in Pap - care a iesit Asc-Us, adica erau prezente niste celule cu modificari suspecte. Diagnosticul s-a confirmat prin colposcopie, apoi mi-a iesit si HPV cu risc oncogen pozitiv. Dr de la Medicover mi-a vorbit despre conizare ca fiind cea mai sigura metoda de tratament. Doar ca eu vroiam un bebe, si n-aveam de gand sa las pe nimeni sa-mi taie bucati din col tocmai acum. Omul m-a trimis pt o a doua opinie la o clinica specializata, unde mi s-a spus ca modificarile sunt f f mici, pot face un copil daca asta e prioritatea pt mine, si s-o rezolvam dupa aceea. La 3 zile dupa asta am ramas insarcinata
, acum am 8 sapt de sarcina si ieri am primit rezultatele de la un nou Pap - e negativ, totul e bine, o sa-l mai repet peste cateva luni pt siguranta. -
Inca ceva, scaderea imunitatii are cu siguranta legutura. Eu, cred, m-am rezolvat cu ceva medicamente pt stimularea imunitatii, desi ma mir, pt ca am luat o perioada scurta, cam 1 luna, apoi a iesit testul de sarcina pozitiv si m-am potolit. Am luat Septilin, echinaceea...prostii de-astea. Ca o fi de la ele, ca n-o fi...nush ce sa zic
-
Draga mea , colposcopia este o metoda de diagnostic foarte precisa .Doctorul are posibilitatea sa vada pe un ecran suprafata colului si eventualele zone cu modificari .Daca ti s-a spus ca exista asa ceva , cred ca nu ai alta solutie decat sa apelezi la "operatie".In mod normal in timpul colposcopiei se face o biopsie si in functie de rezltatul ei se va face o electrorezectie sau o conizatie .Probabil ca in cazul tau va fi vorba despre o electrorezectie ( cauterizare cu ansa electrica ).SE face cu anestezie locala si nu este foarte dureroasa ( piscaturi si dureri ca de menstruatie).Perioada de recuperare dureaza cam 6 saptamani timp in care ai interdictie la sex /bai fierbinti /tampoane interne .in prima luna veiface pansamente de 2 ori pe saptamana cu antibiotice la medicul care te va opera .
Desemenea foarte important este tratamentul de intarire a imunitatii .Pentru inceput va trebui sa iei ( la recomandarea medicului !) isoprinosine , iar apoi eu iti recomand sa continui cu echinaceea si capsule cu ulei de catina .
Si nu are rost sa te sperii ..Foarte multe din fete au trecut prin asta iar acum sunt bine sanatoase si ..unele se pregatesc sa devina mame .
Te pup si multa sanatate . -
Maddy, exista o alta solutie...daca leziunile nu sunt f avansate. Uite ca mie mi-a trecut de la sine...ca poata sa mai apara, de acord, dar voi repeta Pap-ul la 4 luni. Poate ca daca n-as fi facut Pap anul trecut in noiembrie, si il faceam doar p-asta de-acum, n-as fi aflat niciodata. Mie nu-mi venea sa cred aseara cand mi-a spus dr ca a iesit bine analiza....ma simt atat de linistita acum...
-
Draga maddy,as vrea sa-ti povestesc ceva: in urma cu 2 ani pe vremea cand aveam un prieten medic, mi-a aparut o mica creasta de cocos...
(El a zis ca e condilloma...Bun!M-am luat si m-am dus la un ginecolog care m-a tratat cu cea mai gretoasa superficialitate, in urma rezultatului de la frotiu(laboranta mi-a zis ca nu am nimic), mi s-au dat ovulele macmiror."Creasta" a disparut dupa 2 sapt din senin...La fel de superficial a fost si prietenul meu...
Atunci aveam 20 ani...acum, dupa 2 ani..mi-au aparut 3 cosuri..dar le am de cateva luni si nu mai dispar.Am fost la ginecolog, care mi-a spus ca sunt puncte de grasime.Eu nu cred!Mai ales ca m-am documentat in leg cu hpv...Contacte sexuale nu am avut de muuult, dinainte sa apara astea.Avand in vedere trecutul meu cu "creasta" aia...crezi ca e posibil sa fie vb de hpv?Si dr sa fie si asta superficial?Se poate sa-mi fi aparut chestia aia,,,fara sa am cantonat virusul in corp?Vreau sa-ti spun ca intentionz sa merg la alt medic, dar sincera sa fiu...mi-e groaza!Mersi -
din ce stiu leziunile apar de la secretii netratate . atentie si la ce produs pt. igiena folositi distrug flora din vagin . papiloma este periculos pt ca s-a descoperit ca produce cancer de col. cauterizarea nu este nici o nenorocire, este nedureroasa si vindeca daca nu este avansata leziunea.eu am facut asa ceva.in formula as am gasit multe retete de spalaturi pt. afectiuni ginecologice.fff.bune . acolo scrie si de cervucid.ovulul minune. cautati in arhiva revistei ,din pacate la mine era prea tirziu.aveti grija si tratati ce trebuie tratat ,nu sa ajungeti mai rau.sanatate
-
Dragele mele Eve.... A trecut ceva timp de cand nu v-am mai scris... Si s-au intamplat multe de atunci...
In primul rand nu am vrut sa accept sa fac o operatie mai ales ca doctorita care ma trata nu mi se parea prea interesata de starea mea, testul de HPV l-am facut nu la recomandarea ei ci din proprie initiativa Asa ca mi-am cautat alta doctorita de care sunt acum ffffffffff multumita,Doamna Dr. Tarlea- este o persoana deosebita si ii voi ramane mereu recunoscatoare.
Inca ma aflu sub tratament.... Daca va vine sa credeti, la mai bine de un an de cand am aflat de rana asta.... Dar totul decurge foarte bine...
Asadar, doamna doctor m-a tratat pana acum cu ALDARA un medicament foarte scump (cam 100 eur
si care din pacate nu se gaseste in farmaciile din Romania. Am facut constant tratament cu MECLOZOL si merg la control destul de des -am tot repetat Papanicolau si colposcopia. Si am luat o gramada de Echinaceea si tot felul de pastile pentru intarirea sistemului imunitar (cred ca m-am ingrasat un pic de la astea)
Tratamentul cu Aldara a fost ingrozitor si sper sa nu mai fie nevoie sa-l repet (s-ar putea intampla in cazul in care virusul nu a disparut)
Nu am mai avut contact neprotejat, asa ca sper ca in martie cand voi repeta testul Hpv acesta sa iasa negativ...
Fetelor se poate si fara operatie.
Informati-va si mai ales incercati sa aveti pe cineva care sa va sprijine. Pe mine m-au ajutat foarte mult parintii si iubitul. Nu incercati sa invinovatiti pe nimeni, nici pe voi nici pe cei din jur...
Exista mereu o speranta.
Va doresc numai bine, multa sanatate si sa va bucurati de clipele frumoase din viata
Va pup.