cand imi anunt sefa ca sunt insarcinata?

•  
    • 70 mesaje
    28 Mar 2006, 13:27
    0 0
    un salut calduros tuturor evelor!
    sunt o "proaspata" burtica de 6 saptamani si un pic si vin la voi cu rugamintea de a ma ajuta sa imi gasesc raspuns la aceasta intrebare: "cand sa-mi anunt sefa ca sunt insarcinata?"
    am 37 ani si voi fi mamica pentru prima oara.
    am un loc de munca stabil, bine platit, pe care nu-mi pot permite sa-l pierd.
    sunt hotarata sa lucrez pana in ultima zi, numai sa pot.
    serviciul meu ma solicita putin mai mult si simt ca obosesc destul de repede. nu vreu sa creada sefa mea ca nu-mi mai fac treaba cum trebuie si sa incerce cumva sa ma „detroneze”. sunt doar putin mai inceata acum si as vrea sa ma inteleaga
    chiar nu stiu ce sa fac.
    va rog, dati-mi un sfat.
    va multumesc tare mult si va imbratisez cu mult drag
    vio
  •  
    • 865 mesaje
    28 Mar 2006, 13:35
    0 0
    Eu zic ca e prea devreme sa spui ceva. Cred ca momentul e atunci cand incepe sa se vada burtica, pe la 4-5 luni. Daca iti poti face in continuare treaba, nu trebuie ca sefa sa iti stie "micul secret". Atunci s-ar putea sa se schimbe situatia si nu in favoarea ta.
  •  
    • 1946 mesaje
    28 Mar 2006, 13:46
    0 0
    gresit. din momentul in care ai fost la medic si ai confirmarea scrisa ca esti insarcinata, legea te obliga sa-ti anunti seful in scris acest lucru.
  •  
    • 70 mesaje
    28 Mar 2006, 13:57
    0 0
    ma gandesc ca in ultima vreme imi tot cere diverse situatii care necesita atentie si un volum destul de mare de munca.
    sunt o persoana puternica, pot sa le fac, dar nu prea ma ajuta starea de oboseala... asa ca le fac intr-un timp ceva mai lung, decat obisnuiam ....
    capacitatea de concentrare mi-a cam scazut si asta ma deranjeaza...
    nu vreau sa fiu perceputa gresit, atata tot.
    si eu inclin sa-i spun, dar nu vreau sa gresesc...
    apreciez tare mult ca imi raspundeti.
    pupici
  •  
    • 70 mesaje
    28 Mar 2006, 13:57
    0 0
    ma gandesc ca in ultima vreme imi tot cere diverse situatii care necesita atentie si un volum destul de mare de munca.
    sunt o persoana puternica, pot sa le fac, dar nu prea ma ajuta starea de oboseala... asa ca le fac intr-un timp ceva mai lung, decat obisnuiam ....
    capacitatea de concentrare mi-a cam scazut si asta ma deranjeaza...
    nu vreau sa fiu perceputa gresit, atata tot.
    si eu inclin sa-i spun, dar nu vreau sa gresesc...
    apreciez tare mult ca imi raspundeti.
    pupici
  •  
    • 1272 mesaje
    28 Mar 2006, 14:57
    0 0
    eu te sfatuiesc sa-i spui cat poti tu de repede!
    ea se va simiti bine cand vede ca tu i-ai dezvaluit aceasta!
    mai rau e, atunci cand vede si tu nu ai spus nimic, poate se simte rau!
    in plus, tu beneficiezi de protectie sociala si la locul de munca!
    sper ca e valabil si in romania!!!
    oricum, nu te suprasolicita! pe primul plan trebuie sa-ti pui bebicul si pe tine!
    sincere felicitari!
  •  
    • 70 mesaje
    28 Mar 2006, 15:10
    0 0
    iti multumesc din tot sufletul, angelikaebe.
    stiu ca exista legi de protectie a mamei si la noi in tara, insa nu am apucat sa le citesc, sa stiu ce drepturi am si in ce fel sunt protejata.
    dar mereu am fost cinstita si nu ma voi putea schimba.
    sper din suflet ca sefa mea sa aprecieze in continuare onestitatea mea, precum si devotamentul meu fata de locul de munca.
    inca o data sincere multumiri
  •  
    • 3526 mesaje
    28 Mar 2006, 15:28
    0 0
    Traiasca Partidul Comunist Roman! Amin.

Crezi ca numai spunandu-i sefei tale ca esti insarcinata, inseamna ca esti devotata?
  •  
    • 70 mesaje
    28 Mar 2006, 15:55
    0 0
    imi pare rau de o astfel de reactie....
    nu ai inteles mesajul meu.
    multumesc, oricum, pentru efrotul de a-ti scrie parerea
  •  
    • 3526 mesaje
    28 Mar 2006, 15:58
    0 0
    mmm, multumesc, am obosit putin, imi iau concediu. oricum, l-am inteles, stai linistita.
  •  
    • 793 mesaje
    29 Mar 2006, 07:36
    0 0
    Am anuntat conducerea (si la mine e vorba de 2 femei) imediat ce am aflat ca sunt insarcinata. Nu cred ca m-as fi putut abtine pana in luna a 4-5 a. Si ori de cate ori prind ocazia imi face mare placere sa spun celor din jur "voi fi mamica". Sa stii ca se bucura!
    De abia astept sa se si vada burtica!
  •  
    • 767 mesaje
    29 Mar 2006, 11:34
    0 0
    Eu ma gandesc in primul rand la protectie sociala. Stiu un caz nefericit in care gravidutza nu a anuntat si a fost concediata inainte de a apuca sa faca informarea. Si e nasol...
  •  
    • 70 mesaje
    30 Mar 2006, 14:52
    0 0
    multumesc frumos, evelor.
    mi-am anuntat sefa imediat.
    am facut foarte bine.
    in plus, mi-am putut anunta si colegii si am plans vazandu-i atat de fericiti pentru mine.
    va doresc sa fiti fericite si iubite si... "sarcina usoara!" pentru cele cu burtici
    va pupa vio