hiperplazie glandulara simpla

•  
    • 1280 mesaje
    24 Mar 2006, 11:30
    2 0
    A avut cineva asa ceva? Care este tratamentul?
  •  
    • 67 mesaje
    27 Mar 2006, 13:36
    0 3
    Buna

Ce inseamna asta exact?
    Mie la ultima biopsie mi-e iseit CIN 3 si sunt destul de disperata
    Daca exista vreun tratament vreau si eu sa stiu...

Multumesc
  •  
    • 67 mesaje
    27 Mar 2006, 13:37
    0 1
    Buna

Ce inseamna asta exact?

Multumesc
  •  
    • 67 mesaje
    27 Mar 2006, 13:37
    0 0
    Buna

Ce inseamna asta exact?

Multumesc
  •  
    • 1280 mesaje
    11 Apr 2006, 15:57
    0 0
    Interpretarea testului papanicolau se gaseste la adresa:
    http://www.romedic.ro/analize_medicale/Papanicolau.htm (sterge spatiile)

Rezumat:
    CLASA I Celule normale

CLASA II Celule cu modificari atipice benigne (celule epiteliale cu modificari de natura inflamatorie, PMN, limfocite, histiocite, etc.)

CLASA III Citologie sugestiva, dar neconcludenta pentru malignitate (frotiu suspect)

CLASA IV Citologie puternic sugestiva pentru malignitate (prezente celule tumorale maligne în numar redus)

CLASA V Citologie concludenta pentru malignitate (prezente celule maligne în placarde
  •  
    • 1280 mesaje
    11 Apr 2006, 16:09
    0 0
    continuare rezumat:
    CIN - cervical intraepithelial neoplasia.
    Displazia usoara (CIN I) se caracterizeaza prin anomalii celulare, localizate în 1/3 profunda a epiteliului. Stratificarea celulara este pastrata si exista mitoze tipice la acest nivel, relativ frecvent.

Displazia moderata (CIN II) intereseaza 2/3 din grosimea epiteliului. Se pot pune în evidenta mitoze tipice si rar atipice. Stratificarea se mentine la suprafata.

Displazia severa (CIN III) - modificarile celulare si de dispunere afecteaza toata grosimea epiteliului. De multe ori, acest stadiu este confundat cu carcinomul in situ. Polaritatea celulara este absenta, celulele fiind dispuse dezordonat. Nucleii sunt hipercromi, mari, cu numeroase mitoze tipice si atipice. Citoplasma este bazofila, fiind, în general, redusa cantitativ. In straturile superficiale se remarca, alaturi de celule asemanatoare celulelor din profunzime, celule cu maturare bizara, prezentând un marcat asincronism nucleo-citoplasmatic. Mitozele sunt prezente si în celulele dispuse în stratul superficial.

Displazie usoara = CIN I si Papanicolau Clasele II-III

Displazie moderata = CIN II si Papanicolau Clasele III-IV

Displazie severa = CIN III si Papanicolau Clasele IV-V