vreau un bebe

•  
    • 91 mesaje
    24 Mar 2006, 08:47
    0 0
    Buna dragele mele.
    sper sa ma ajutati si pe mine cu cateva raspunsuri.
    De o luna am intrerupt anticonceptionalele (yasmin) pentru ca vreau cat de curand un bebit.
    As vrea sa stiu doua lucruri.
    1. cat timp trebuie sa treaca pana pot ramane insarcinata-doctorul mi-a spus ca dupa primul ciclu fara pastile este OK.
    2. ce analize trebuie sa fac inainte de o sarcina, sa vad daca e totul in regula,in afara de grupele de sange. Nu stiu inca RH-ul sotului meu si ma sperii sa nu fim incompatibili, cu toate ca sper ca in ziua de azi ar exista ceva tratamente si nu ar fi o problema sa am bb chiar daca nu ne potrivim cu sangele...
    Cer sfatul mai ales celor care sunt mamici, care poate stiu mai multe despre lucrurile astea.
    Am programare la ginecolog tocmai pe 26 aprilie si nu mai am rabdare..
    Va pup pe toate
  •  
    • 865 mesaje
    24 Mar 2006, 11:37
    0 0
    Buna!
    Nu prea stiu sa iti raspund eu la intrebari. Cred ca in cateva luni poti ramane insarcinata; in ceea ce priveste analizele, eu nu am facut decat dupa ce am ramas insarcinata urmatoarele: grupa de sange, RH, VSH, test HIV, glucoza, colesterol, calciu, RPR carbon, precum si analiza sumara la urina. Eu zic sa nu iti faci probleme in privinta RH-ului. Daca vrei sa afli mai multe, poti intra la discutia Pt gravidute si nu numai. Acolo poti gasi mai multe sfaturi, mai multe prietene!
    De asemenea, este bine sa iei acid folic (cate o pastila pe zi) inainte de a ramane insarcinata. Acesta se va lua si in primele 3 luni de sarcina dupa care va fi inlocuit cu ceva mai complex, Materna. Multa sanatate!
  •  
    • 767 mesaje
    24 Mar 2006, 11:55
    0 0
    Ca sa poti sa tii sarcina si sa ai un bebe sanatos e bine sa treaca minim 3 luni (ideal 6) de la intreruperea pastilelor. Iar analizele evident ca e mai bine sa le faci inainte de a ramane insarcinata. Medicul stie cel mai bine ce sa iti recomande - ai incredere in el.
    Iar daca fumezi, e momentul sa te opresti. Organismul are nevoie de minim 6 luni sa "se curete" de toxine.
  •  
    • 91 mesaje
    24 Mar 2006, 12:33
    0 0
    multumesc mult pentru raspuns. Acidul folic il iau asa de capul meu, sau trebuie sa mi-l recomande un doctor?
    Rh-ul parca l-as face inainte de sarcina, ca am auzit tot felul de variante ca daca nu esti compatibila cu rh-ul partenerului, poti ajunge la sfatul medicului, sa faci avort..
  •  
    • 9 mesaje
    25 Mar 2006, 18:47
    0 0
    si eu vreau un bebe si ma bucur ca nu sunt singura care se streseaza inainte de fi gravida ; am fost deja la doctor ptr sfaturi mi-am facut un set de analize si iau calciu (ca am lipsa), acid folic cate o pastila pe zi in legatura cu rh daca tu il ai pozitiv nu e nici o problema (sotul meu il are negativ iar eu pozitiv), dr. mi-a zis ca ar trebui sa-mi fac si alte analize TOXOPLASMA GONDI IgG si IgM ; CITOMEGALOVIRUS IgG si IgM ; RUBELLA ( in cazul in care nu ai avut rubeola cand ai fost mica )dar mai astept putin ca sunt foarte scumpe . Mult succes si sper sa ne auzim curand la rubrica de gravidutze pupici
  •  
    • 9 mesaje
    25 Mar 2006, 18:49
    0 0
    in legatura cu pastilele anticonceptionale la fel a spus si dr. meu dupa primul ciclu fara pastile e ok