vesnica problema:CANDIDA!!!!!!HELP!!!
-
0 0suntem 2 fete de 20 de ani care in urma cu 4 zile am mers la un control de rutine la ginecolog.am aflat cu stupoare ca avem amandoua rana pe colul uterin.am facut examanul de secretie vaginala si babes papanicolau.astazi am aflat rezultatele.ni s-a spus ca una dintre noi are candidoza vaginala si i s-a recomandat:nizoral,femigin,pimaficin ovule si clotrimozol pt partener.iar eu am candida+tricomonas si mi s-a recomandat:nizoral,farigym,femigin,macmirrer ovule si clotrimozol pt partener.ni s-a spus ca dupa zece zile de tratament sa repetam analizele si daca nu vor iesi bine atunci trebuie sa cauterizeze rana de pe col.are vreo legatura rana de pe col cu candida?daca tratamentul nu da rezultate il putem repeta pentru tratarea candidei??si ce se intampla cu rana de pe col in acest timp???Dumneavoatra ce ne recomandati?
Va multumim, Nicoleta&Andra -
Rana pe col vad ca este destul de des intalnita si e ok sa fie cauterizata cred eu. Tratament pt candida nu e bine sa faci de capul tau pt ca e posibil sa apara apoi o rezistenta la acel tratament si sa te chinui mult si bine. Plus ca trebuie sa afli cauza pt care ai facut candidoza ca sa o poti inlatura cu adevarat. Poate sa fie o reactie la antibiotice sau slabirea sistemului imunitar si pana nu iti revii nu vei scapa de candidoza. Echinaceea e f buna pt intarirea sistemului imunitar
se gaseste la plafar si nu este scumpa. Am citit destul de mult si am vazut ca sunt fete care nu scapau de ea nici dupa un an cu toate ca au incercat tot felul de tratamente scumpe. Oricum, ceea ce spune medicul e cel mai bine de urmat
Insanatosire grabnica fetelor -
Eu am 23 de ani si ma "lupt " cu o Candida turbata!!!
Mi-au spus doi medici(la care am fost cu probl asta) ca duce la comlicatii Candida,la infertilitate si la rani pe col daca nu o tratam.Se prea poate,dragele mele sa fi avut mai demult si sa nu fi avut simptome?
Insanatosire grabnica!Sa va tineti de tratament. -
Problema e ca tu ai si tricomonas...asta nu-mi place de loc, Fasygil-ul e f bun, ai grija sa nu bei nimic o saptamana dupa...in rest nu baga prea multe in tine pt. ca iti sensibilizezi prea tare ap. genital. Vezi ca pt tricomonas e obligatoriu sa ia si partenerul fasygil, luati amandoi in aceiasi zi.
Cred ca ai mancarimi nu gluma! -
am scris unei doamne doctor de la centrul medsana, acesta este o parte a raspunsului referitor la candida si ranile de col uterin:
Etiologia candidozei este plurifactoriala si ca atare, tratamentul
specific este greu de aplicat. Deocamdata, Candida Albicans nu este
recunoscuta ca factor determinant al leziunilor preinvazive cervicale.