ob...inca nu am curajul ! ?
-
2 0Buna fetelor, parca m-am saturat sa tot port absorbant, mai ales ca se si vede prin pantloni, si acu mca vine si vara...ma gandeam la ob, dar parca n uam curajul sa mi-l introduc. Am incercat cu unul cel mai mic, si nici pe ala nu l-am bagat de tot, simt ca nu intra, ca nu aluneca parca. Voi ce ziceti? pa pa
-
eu votez pt tampoane externe.gasesti si f subtiri care nu se vad prin chilot.Drept sa-ti spun nu am folosit gen ob dar am citit ca nu sunt f igienice in sensul ca sangele trebuie sa iasa afara nu sa stea in interiorul tau in ob ,pot aprea infectii.Ma rog ,nu ma mai pierd in explicatii,asta era ideea.
-
donna, tu ai folosit des tampoane interne??? crede-ma ca in timpul unei clatorii, cand e destul de dificil sa le schimbi, nu prea iti permiti sa porti tampoane interne. mai ales ca riscul sa te patezi e destul de mare. ca sa nu mai zic de riscul de a face vreo inferctie, pentru ca nu intotdeauna ai la dispozitie un mediu igienic.gandeste-te numai cati microbi poti introduce in vagin odata cu OB-ul...din punctul asta de vedere, tampaxurile mi se par mult mai igienice.
-
Am ras cand am citit, pt. ca mi-am adus aminte de mine cat am tras pana m-am prins cum trebuie bagate OB-urile!Secretul e sa stai relaxata si sa ti-l bagi dupa ce faci pipi, sa nu fi prea uscata, eu la primele,cand ma aplecam ieseau afara...hai, ca e de ras...le impingi cu degetul mijlociu cat mai adanc, cu grija sa ramana ata afara, cand ti-l scoti, tot asa, sa faci Chanel cand tragi.
Nu ti le recomand decat cand te duci in locuri in care nu poti sa te schimbi, la bairam, iarba verde si altele...
Nu am cum sa nu fie nocive,sunt ca un dop..nici nu lasa sangerarea sa se faca in mod liber, sa zic asa... -
Eu de exemplu ...foloseam numai tampoane interne....Imi placea ca eram fara grija din prima zi pana in ultima ..Dar au venit problemele ...si a trebuit sa renunt ...Se pare ca pot provoca rani si infectii...
Acum imi pun doar in cazuri speciale - haine foarte transparente sau costume de baie ...E bine sa le evitam cat putem. -
kamma, uretra este separata fizic de vagin, si foarte putin vizibila. urina, crede-ma ca nu este un lubrifiant bun pentru vagin. e bine sa fii putin umezita cand le introduci(ma refer la umezeala specifica vaginului, nu la altceva), ca sa poata intra usor, si de scos e bine sa le scoti doar cand s-au umplut, tot pentru a putea sa le scoti usor. e de-a dreptul chinuitor sa incerci sa scoti un tampon aproape uscat. OB-urile nu actioneaza ca un dop, ele doar absorb sangele in interiorul corpului. cand sunt prea pline, dau pe afara. deci nu sunt bune in primele zile, mai ales cand mergi in locuri unde nu te poti schimba, pentru simplul motiv ca te poti pata cu usurinta.
-
Eu folosesc tampoane interne in alternanta cu cele externe. Daca stiu ca plec intr-un loc unde nu am conditii igienice sa-mi schimb tamponul intern, imi iau la mine unul extern, si tot asa! Am fost chiar azi la ginecolog si am intrebat daca tamp interne pot provoca rani pe col si mi-a spus clar ca nu! Bineinteles, daca sunt folosite cum trebuie (schimbate la 4-6 ore)! Prima data am folosit OB mini proconfort si m-am simtit foarte bine! Igiena maxima si nu veti avea probleme!
-
draguta, aplicatorul ramane afara, si il arunci. te ajuta sa pozitionezi tamponul cum trebuie altfel, fiind la inceput, risti sa nu-l pui bine si sa te jeneze chiar si la mers.
pe deasupra te si scuteste de procesul destul de neplacut al aplicarii. mie cel putin intotdeauna mi-e sila sa merg intr-o toaleta publica numai cand ma gandesc cate femei la ciclu, dupa ce si-au pus un tampon pun mana pe clanta aia. BLEAH!
eu, cel putin, nu le folosesc decat pe timpul notpii, sau vara cand chiar vreau sa ma simt lejer, din pacate la mine e heavy flow all the time
, si prefer tampax. in primul rand pentru ca sunt ami igineice, in al doilea rand au o forma care este intradevar anatomica (pentru ca se muleaza), si sunt mai subtiri si mai lungi decat OB-urile de acelasi "calibru" si din caua asta sunt muuuult mai usor de scos. -
Eu foloseam tampoane interne cu regolaritate,mai precis nu existau alte tampoane pentru mine.Pana intro zi extraordinara cand urmarind Discovery Channel am vazut o emisiune despre eactiile adverse ale acestora.Stiti ca din cauza sangelui din tampon puteti murii in 6 ore,fara sa aveti vreo sansa?pur si simplu toate venele se sparg si organele interne cedeaza.Persoanele din reportaj aratau ingrozitor si toate MUREAU!!!!FFf repede 5-6 ore.Se numeste STB sau cam asa ceva si daca cititi cu atentie prospectul de la libresse o sa il gasiti acolo.Ganditiva la sanatatea voastra inainte de a folosi anumite produse,va rog.Am ramas marcata de reportaj
-
ripley, ala e sindromul de soc toxic. apare la femeile care "uita" sa-si scoata sau schimbe tampoanele. si la cele care folosesc exclusiv tampoane interne. sincera sa fiu eu n-as fia tat de sigura ca tampoanele interne nu provoaca rani pe col, in fond sunt destul de dure si, plicate foarte adanca, ma gandesc ca pot irita destul de tare colul uterin. si cand zic asta ma gandesc ca bunicile noastre nu aveau atat de multe probleme ca tineretul din ziua de azi. acum pana si pustoaicele de 10 ani cand le vine ciclul prima data trec direct pe tampoane interne, ca deh, asa au vazut ele in reviste gen bravo, popcorn.
-
Linxy,mare dreptate ai!Am o verisoara de 13 ani care s-a chinuit cu un ob ...ca a vazut in reviste.
Daca suntem predispuse infectiilor vag.,ranilor pe col,le facem ORICUM.Nu de la Tampax-uri utiliz. la nevoie sau de la mai te miri ce.
Urmaresc cu interes Discovery insa nu cred chiar tot ce vad.O ' fi bine 'o fi rau?
Mie imi sunt indispensabile tampoanele cu aplicator cand tre' sa port ceva mulat.