Acid Folic-parerile voastre-urgent

•  
    • 364 mesaje
    16 Mar 2006, 19:53
    0 0
    Buna evelor , am fost la doctor la prima consultatie+eco ,,, sunt insarcinata in 5 saptam.Tot bine, bebeu cik are 10 mm , domnul doctor nu mi-a dat nimic tratament : vitamine acid folic,nimic.Doar sa fac analizele-sange.Probabil ca imi va recomanda vitamin dupa rezultatul la sange insa acidul folic?am inteles ca trebuie sa il iau inca de la inceput,de ce oare nu mi l-o fi dat?Este obligatoriu acidul folic?As putea sa ii cer medicului de familie sa imi prescrie acid folic?sambata asta iau rezultatele analizelor la sange si ma duc la doctorul de fam sa imi spuna dc totuil e bine deoarece la ginecolog mai merg peste 6 saptam,asa mi-a zis.Si ma gandesc 6 saptam e o perioada lunga ca sa astept sa iau acid folic.vreau parerile voastre pleaseee , sunt la prima sarcina si nu stiu nimic.kisses
  •  
    • 1272 mesaje
    16 Mar 2006, 19:59
    0 0
    eu zic sa astepti sa vezi ce o sa-ti recomande medicul tau ginecolog!
    eu sunt insarcinata in sapt 27-a si nu am luat acid folic!
    exista vitaminele prenatale. eu, de ex, iau la recomandarea medicului elevit, care contine toate vitaminele, mineralele si de asemenea acid folic!
    si in plus mai iau magneziu. aceste mi le-a recomandat medicul de la inceput. de curand mi-a facut analize, sa avda daca am nevoie de fier, dar a zis ca nu!
    nu lua nimic fara recomandarea medicului.
  •  
    • 364 mesaje
    16 Mar 2006, 20:05
    0 0
    ma gandeam sa vb cu medicul de fam makr , pt k nu pot astepta 6 saptam , sunt putin dezamagita pt k stau cu orele si astept sa intru la consultatie la ginecolog , preturile sunt un picut mai mari decat la ceilalti doctori si nici makr nu mia dat nimic,vitam , nimic. am ales acest dr ginecolog pt k e bun in meseria lui , dupa sfaturile altora ,dar nu stiu ce sa spun , acum sunt in dubii.pupici
  •  
    • 1051 mesaje
    16 Mar 2006, 20:20
    0 0
    acidul folic nu este obligatoriu, el se da mai mult femeilor care au peste 35 de ani, cu 3 luni inainte de sarcina si in primele 3 luni de sarcina pt. ca micsoreaza foarte mult sansele ca copilul sa se nasca cu sindrom down, mai precis cu defecte de tub neuronal...
    in primele luni se recomanda mai mult vitamina E pt. mentinerea sarcinii.
    cam din luna a treia medicii prescriu vitamine speciale pt. gravide: "prenatale".
    in ultimele luni se suplimenteaza cu calciu si fier.
  •  
    • 364 mesaje
    16 Mar 2006, 20:24
    0 0
    mersi mult metz , deci e mai bine sa astept 6 saptam cand ma voi duce din nou la el si poate atunci imi va prescrie.pupici.ps:eram ingrijorata in priviinta acidului folic
  •  
    • 1051 mesaje
    16 Mar 2006, 20:45
    0 0
    te inteleg ca esti ingrijorata, asa am fost si eu cand am fost gravida.
    am citit toate cartile posibile si tot ce am gasit pe net despre sarcina.
    eu zi ca cel mai bun lucru este sa mergi la control regulat, sa mananci cat mai sanatos: legume si fructe proaspete, sucuri naturale (nu acidulate), iaurt cat de mult, cat mai putina cafea(daca poti deloc), sa nu fumezi si sa nu bei alcool(asta dauneaza mult copilului) si sa incerci sa te misti cat mai mult.
  •  
    • 1051 mesaje
    16 Mar 2006, 20:53
    0 0
    era sa uit, trebuie sa vorbesti cu ginecologul daca te poate asista la nastere, la noi in oras e tare greu sa gasesti un medic bun care sa vina si la nastere.
    daca mai ai intrebari eu iti raspund cu placere la ce stiu.