ipohondria

•  
    • 7 mesaje
    15 Mar 2006, 10:03
    0 0
    Ma numesc Denisa si am 27ani,problema mea este ca sunt ipohondra si intru in panica ptr orice,de la cele mai mici simptome pana la faptul ca nu pot sta singura in casa prea mult timp, mintea mea o ia razna si nu ma mai pot controla si simt in permanenta o neliniste nejustificata;v-as ruga, daca puteti,sa ma ajutati cu vreun sfat ptr ca e pacat sa nu ma bucur de viata din cauza starii asteia care ma acapareaza mai mereu. Va multumesc.
  •  
    • 1447 mesaje
    15 Mar 2006, 11:04
    0 0
    ce sa zic denisa...hipohondria(asta este termenul corect)este o afectiune de ordin psihic.apeleaza la un psihiatru cu care sa stai de vorba.
    eu zic sa nu bagi pastile in tine degeaba ca in mod sigur nu te vor vindeca si pe deasupra iti vor da dependenta.
    autosugestia este cea mai importanta,apoi fa multa miscare,acum va va veni primavara,du-te in parc,gandeste-te la lucruri frumoase.
    daca vei sta tot timpul gandindu-te la lucruri negative,sistemul tau nervos o va lua razna.
    si mai cred ca nu ai nimic organic si totul este pe sistem neuro-vegetativ.
    nu ai specificat de cand au inceput problemele,ce anume te-a adus in stadiul asta,de a nu mai putea sta singura,etc.
    poti bea de 3 ori pe zi ceai de levantica,are un efect calmant si linistitor,de asemenea,daca bei cafea si fumezi,ar trebui sa renunti treptat pt ca sunt adevarate excitante nervoase si nu fac decat sa te agite si mai mult.
    fii increzatoare si gandeste pozitiv.
    te pup
  •  
    • 60 mesaje
    15 Mar 2006, 12:40
    0 0
    Si du-te si la biserica,roaga-te din tot sufletul,cand te apuca trage ceva pe tine si du-te la cea mai apropiata biserica!
  •  
    • 130 mesaje
    16 Mar 2006, 20:24
    0 0
    E o idee buna si la biserica dar eu cum sa fac ca in aglomeratie simt ca ma sufoc.Nu mai vorbesc..., cand simt ca nu este aer....
    Si atunci brusc ma hotarasc sa plec.
  •  
    • 1272 mesaje
    16 Mar 2006, 20:39
    0 0
    steffi, daca ai probleme cu aglomeratia, si vrei sa mergi la biserica, poti sta intr-un loc mai retrsa, langa usa, si asculti slujba de acolo! "daca vrei cu adevarat poti!"
  •  
    • 1 mesaje
    26 Mar 2007, 18:05
    0 0
    sunt florina, si eu am cam aceleasi probleme ca si tine , daca vrei sa vb mai multe las adresa mea de yahoo = flory_01 si poate vb mai mult acolo
  •  
    • 1166 mesaje
    26 Mar 2007, 18:18
    0 0
    poate ca ai probleme cu tiroida...numai ea da stari din astea de neliniste si de multe ori chiar depresii..mergi la un endocrinolog!!
  •  
    • 231 mesaje
    27 Mar 2007, 23:29
    0 0
    Asta se numeste anxietate si atac de panica, a mai fost un topic pe tema asta, este o problema des intalnita si intr-adevar nu e nimic organic, ci numai o "imaginatie" a mintii noastre, dar care da niste stari foarte ciudate...Singurul ajutor vine de la Dumnezeu, deci, rugaciune, post, spovedanie la un parinte duhovnic,ca sa primim putere sa trecem peste aceste lucruri, sa gandim pozitiv si sa ne vedem de viata linistiti.Nici eu nu puteam sta in casa cand m-am mutat si pana nu am facut sfestanie,nu m-am linistit...nici noaptea nu dormeam...asa ca nu pregetati, ca este totusi simplu!!!