Un sfat....o incurajare...
-
0 0Bună evelor.
Trec printr-o perioadă grea. Sunt convinsă că nu sunt singura și de aceea am îndrăznit să vă cer ajutorul.
Soțul meu a decedat anul trecut (ciroza hepatică) iar anul acesta am trecut in decurs de 3 luni prin două operații dificile (am avut tumori pe ambele suprarenale - sindrom cushing). In urma acestor incercari m-am ales cu o stare destul de avansată de depresie, anxietate...
Am avut o casnicie foarte fericita timp de 20 de ani, mi-am iubit enorm de mult sotul iar cand el a murit am simtit ca am murit odata cu el. Peste depresia pe care am facut-o in urma acestei pierderi s-a acumulat si depresia bolii mele. Parca nu mai pot iubi, parca nimic nu ma mai bucura, nu mai am rabdare, ma concentrez cu greu, nu mai pot zambi, ma simt foarte obosita, inainte eram spirt acum sunt o mobila in casa....nu ma mai recunosc....imi vreau viața înapoi....
Din martie sunt in medical si m-am cam izolat de lume...acum glandele mele nu mai secreta hormoni si iau hormoni de la cutiuta. dimineata ma simt naspa si sunt foarte obosita ...abia spre dupaamiaza imi mai revin un pic. Nu fac mai nimic toata ziua....citesc, ma rog sau vizionez filme spirituale sau psihologice....
Aceste incercari m-au apropiat mai mult de biserică, de Dumnezeu....am simtit pe pielea mea cine-mi sunt prietenii adevarati....persoane pentru care a-și fi băgat mana în foc că mă vor susține mi-au întors spatele iar altele la care nu ma asteptam mi-au intins o mana de ajutor....
Până la sfarsitul anului trebuie sa ma fac bine altfel imi pierd slujba..... as iesi la pensie cu o pensie modica care nu mi-ar acoperi nici macar costul tratamentului.....
Când imi e foarte rău imi doresc să mor deși vreau să trăiesc, să mă bucur de viață, să-mi ajut familia.....
In ultimul timp am evitat să ies afară datorită căldurii....cred că am și puțină agorafobie..... evit să ies din casă.....ies numai dacă e impetuos necesar...lunar il internez pe tata sa facă citostatice (are cancer osos si de prostata), ma duc la doctor pentru evaluare sau la comisia medicală, la biserica la slujbe cand ma simt in stare, rar la cumparaturi....
M-am cam izolat pentru ca nimic nu ma mai atrage...vreau sa ma simt bine..... am si uitat cum e sa te simti bine... ma chinui sa ma las si de fumat...Lui Dumnezeu nu-i plac fumătorii, probabil de aceea nu-mi aude rugaciunile....
Nici nu știu ce vreau de la voi....sunt confuza, vreau sa traiesc... dar nu așa.... -
Mulțumesc celor care au văzut postarea mea și nu au făcut niciun comentariu.....și tăcerea este un răspuns....
Simt nevoia să vorbesc cu cineva pe această temă....sunt convinsă că sunt printre voi și persoane care au pierdut un suflet drag, sau au trecut printr-o suferință a vreunei boli, sau vreo traumă.... Am crezut că experiențele voastre mă vor ajuta să trec și eu mai ușor peste ale mele....
Problema mea principală este depresia... am momente când, dacă mă uit un trecut, îmi dau seama că sunt o persoană puternică și cu Voia Bunului Dumnezeu voi trece și acum peste aceste încercări.... dar mai sunt și momente când clachez.... și tot Bunul Dumnezeu mă ajută să mă ridic....
Îmi dau seama că totul depinde de mine și de Voia Domnului....Nimic nu este întâmplător...
Încerc să găsesc în mine resurse să mă adun și să mă reinventez.... Nu-mi este ușor...
Dar cu ajutorul vostru și al Bunului Dumnezeu voi reuși....întotdeauna am reușit să mă ridic...
Domnul să vă binecuvânteze!
-
Hei buna... depresia este .. ceva destul de greu de suportat... sa nu stai in casa ci din contra sa iesi sa vorbesti cu oamenii, depune efort, doreste-ti sa traiesti din nou... cel mai mult ai nevoie... sa gandesti pozitiv... oricat de greu iti este .. gandeste pozitiv... incerca sa iubesti... totul,, oamenii, copacii animalele, chiar si picatura de apa are suflet....
Poti renaste, mult mai grandioasa si iubitoare... poate este un test de la Dumnezeu... ca sa devii mai constienta...
Ai apelat la medici.. e un lucru foarte bun...
Faci si psihoterapie? si acesta ar fi un lucru foarte inportant.... e foarte bine ca te uiti la filme spirituale si psihologice...
Dac doresti iti pot recomanda carti foarte bune.. de psihoterapie...
O zi placuta iti doresc... -
flowerpower said:Bună evelor.
Trec printr-o perioadă grea. Sunt convinsă că nu sunt singura și de aceea am îndrăznit să vă cer ajutorul.
Soțul meu a decedat anul trecut (ciroza hepatică) iar anul acesta am trecut in decurs de 3 luni prin două operații dificile (am avut tumori pe ambele suprarenale - sindrom cushing). In urma acestor incercari m-am ales cu o stare destul de avansată de depresie, anxietate...
Am avut o casnicie foarte fericita timp de 20 de ani, mi-am iubit enorm de mult sotul iar cand el a murit am simtit ca am murit odata cu el. Peste depresia pe care am facut-o in urma acestei pierderi s-a acumulat si depresia bolii mele. Parca nu mai pot iubi, parca nimic nu ma mai bucura, nu mai am rabdare, ma concentrez cu greu, nu mai pot zambi, ma simt foarte obosita, inainte eram spirt acum sunt o mobila in casa....nu ma mai recunosc....imi vreau viața înapoi....
Din martie sunt in medical si m-am cam izolat de lume...acum glandele mele nu mai secreta hormoni si iau hormoni de la cutiuta. dimineata ma simt naspa si sunt foarte obosita ...abia spre dupaamiaza imi mai revin un pic. Nu fac mai nimic toata ziua....citesc, ma rog sau vizionez filme spirituale sau psihologice....
Aceste incercari m-au apropiat mai mult de biserică, de Dumnezeu....am simtit pe pielea mea cine-mi sunt prietenii adevarati....persoane pentru care a-și fi băgat mana în foc că mă vor susține mi-au întors spatele iar altele la care nu ma asteptam mi-au intins o mana de ajutor....
Până la sfarsitul anului trebuie sa ma fac bine altfel imi pierd slujba..... as iesi la pensie cu o pensie modica care nu mi-ar acoperi nici macar costul tratamentului.....
Când imi e foarte rău imi doresc să mor deși vreau să trăiesc, să mă bucur de viață, să-mi ajut familia.....
In ultimul timp am evitat să ies afară datorită căldurii....cred că am și puțină agorafobie..... evit să ies din casă.....ies numai dacă e impetuos necesar...lunar il internez pe tata sa facă citostatice (are cancer osos si de prostata), ma duc la doctor pentru evaluare sau la comisia medicală, la biserica la slujbe cand ma simt in stare, rar la cumparaturi....
M-am cam izolat pentru ca nimic nu ma mai atrage...vreau sa ma simt bine..... am si uitat cum e sa te simti bine... ma chinui sa ma las si de fumat...Lui Dumnezeu nu-i plac fumătorii, probabil de aceea nu-mi aude rugaciunile....
Nici nu știu ce vreau de la voi....sunt confuza, vreau sa traiesc... dar nu așa....
In primul rand Condoleante pentru pierderea sotului!
In al doilea rand....imi pare sincer rau ca necazul te-a lovit de 2 ori asa cum nimeni nu merita, suferinta emotioanla ti-a subrejit trupul si sufletul.
Daca ti-ai gasit alinare in rugaminti catre Dumnezeu, este bine, inseamna ca incerci sa-ti pui gandurile in ordine si sa supravietuiesti.
Trebuie sa faci eforturi mari sa fii pozitiva, sa iesi din casa, sa scapi de fobii si sa inveti din nou sa traiesti singura si pentru tine, daca nu mai exista nimeni in viata ta: copii, parinti, frati, surori.
Dupa cele 2 operatii pe care le-ai suferit, in urma tratamentelor pline de medicamente, ar fi bine sa-ti faci o detoxificare a ficatului si rinichilor care te-ar ajuta si la depresia in care ai picat.
Ti-as recomanda cu incredere, argila romaneasca, care este foarte buna si nu are efecte secundare.
O "curatare" interna cu argila bogata in minerale, ti-ar scutura corpul de toxine si ti-ar revigora intregul organism.
Apoi, un tratament forte cu Vitamina B3 te-ar pune pe picioare cu depresia, doza fiind de cate 2 pastile de 3-4 ori pe zi, timp de 1 luna, dupa care se mai poate micsora doza treptat-treptat.
Nu te speria ca doza prescrisa este foarte mare, vitaminele nu au efecte secundare, iar daca este surplus, se elimina singura, prin urina.
Cred ca merita incercat sa faci ceva pentru a te pune pe picioare, incepand cu auto impunerea sa iesi din casa zilnic, sa faci miscare, sa te eliberezi de stres si depresie, sa faci un efort supraomenesc si sa gandesti doar pozitiv, sa accepti ca exista viata si viitor si fara el.
Incearca sa intelegi ca statul in casa nu face decat sa-ti adanceasca durerea si depresia! Iesi afara, bucura-te de soare, de lume, de aer curat, de viata...alearga pana la epuizare, fa ceva pentru corpul tau, sa treaca timpul mai repede si sa-ti muti gandurile doar spre pozitivitate!
Pe langa activitatea fizica si zilnica pe care trebuie sa ti-o impui, te sfatuiesc sa apelezi la argila si la Vitamina B3, macar pentru o perioada de 3 luni, sa vezi cum te simti.
Uite aici informatie necesara despre Argila si Vitamina B3:http://www.formula-as.ro/2009/886/medicina-naturii-44/sanatate-din-pamant-argila-11600
http://www.formula-as.ro/2000/416/medicina-naturista-25/medicina-naturista-1476http://argila-algo.ro/proprietatile-argilei.html
http://www.scribd.com/doc/31445596/Argila-Ingerul-Pamantului
http://tv.greenmedinfo.com/natural-treatment-for-depression-explained-niacin-vit-b3-dr-andrew-saul/
http://www.foodmatters.tv/articles-1/how-to-take-niacin-vitamin-b3-for-depression-and-anxiety
http://www.livestrong.com/article/70023-niacin-benefits-depression/
http://spasticgoat.com/food-health/niacin-depression-cure/
Sanatate maxima!
-
Mulțumesc pentru sfaturi și susținere.
”Faci si psihoterapie? si acesta ar fi un lucru foarte inportant....” Am incercat o luna jumate inainte de cea de a doua operatie - in afara de faptul ca am dat 2000 lei nu mi-a ajutat la nimic . Am incercat și acupunctura.... degeaba ....
Am facut detoxifiere cu argila Algo inainte de prima operatie, in martie, iar inainte de cea de a doua, in iunie, cu chlorella. O sa mai incerc cu argila ca mai am 2 cutii. Vitamina B3 nu am luat deoarece complexul de vitamine B ma energizeaza iar eu inainte de cele doua operatii aveam ffff multa energie, imi venea sa mut mobila prin casa, sa zugravesc, sa sap..... Acum sunt la polul opus..... lipsita de energie și obosita.....
Dupa cum mi-a spus doctora acum sunt intr-o perioada de sevraj .... pana se reechilibreaza organismul care poate dura si 2 ani. Inainte aveam nivelul de cortizol de 200 de ori mai mare decat normal iar acum glandele mele nu mai secreta deloc, ceea ce e un soc pentru organism. Hormonii care-i iau acum imi asigura un nivel normal de cortizol dar tot un soc reprezinta pentru organism, și au și numeroase efecte adverse. Inainte de cele doua operatii aveam tensiune mare 18-22 acum am 10-12. Alt șoc... Inainte dormeam cam 2 -3 ore pe zi acum reușesc sa dorm 5-6 ore legate....
Sport nu am voie sa fac deoarece boala mi-a afectat oasele (osteoporoza) , totuși incerc sa fac un minim de miscari usoare zilnic. Ca exemplu, anul trecut de la raceala am tușit puțin mai tare și mi-am fracturat o coastă....
Nu am voie calciu deoarece am pietre la rinichi. Îmi iau necesarul de calciu din lactate. Iau vitamina D3, seleniu, conzima Q10, sargenor, si multe altele ca nici nu mai stiu ce iau...
OFFF, ce să mai spun... totul depinde de mine și îmi trebuie rabdare... sunt foarte constienta .... cu rabdarea stau foarte prost ....de mai bine de doi ani ma lupt cu boala asta....dar nu am incotro...o sa-mi cultiv rabdarea si voi reusi....
Astept cu nerabdare si alte sfaturi, carti psihologice, filme spirituale.... orice m-ar putea ajuta...
Pupici
-
Ce imi place este ca ai curajul sa scrii, ca astepti sfaturi, orice ce te-ar putea ajuta... stii daca stai de vb cu medicii cu cati stai de vb atatea pareri.. nu doresc sa iti pierzi increderea in medici tratamentul medicamentos este foarte inportant...
Incerc sa iti recomand o carte...
Cum sa va controlati anxietatea de Albert Ellis... din cate stiu eu e una dintre cele mai bune carti care exista pe piata...
Urmareste filmul sau cartea... The Secret - Rhonda Brine.. magazinele Kaufland au avut aceasta carte.. si parca au aparut alte versiuni cu alt titlu.. cauta pe net...
Dar iti spun cu siguranta gandirea pozitiva e cel mai eficient medicament.... iti spun din propria experienta, ai scris ca ai facut psihoterapie si ai cheltuit mult... cu siguranta medicul ti-a vorbit despre ACCEPTARE..schimba rabdarea cu acceptarea...
Accepta totul asa cum este... stiu ca e greu.. e foarte greu...
Iti doresc numai bine.. -
este gresit sa iei Vitamina B complex doar pentru ca are toate B-urile, tu nu ai nevoie de 0.0005% vitamina B3 ci de mega doze de vitamina B 3 ca sa te pui pe picioare.
Doja care ai luat-o pana acum este frectie la picior de lemn, de aceea nu se observa nici o imbunatatire.
Daca ai cheltuit ata de multi bani pe doctori, tratamente si altele, incarca totusi sa mai cheltui 5 lei si sa-ti cumperi DOAR VITAMINA B3!
trebuie sa intelegi ca B complex nu contine nici pe departe cantitatea de care ai tu nevoie zilnic, poate daca ai lua odata cate 20 de B compelxuri ca sa ajuti, dar asta inseamna de 3 ori pe zi cate 20 d epastile.
Nu te zgarcii la cativa lei care te-ar putea ajuta sa-ti revii si sa te pui pe picioare. Cumpara-ti macar un flacom de Vit.B3 si ia asa cum ti-am spus: 2 pastiel de cate 3-4ori pe zi! Si cauta-ma dupa 2 saptamani dupa ce ai inceput tratamentul si spune-mi daca simti vreo imbunatatire!
-
Imi pare rău, poate nu m-am exprimat bine.
Nu am luat B complex ci dferite vitamine si minerale care aveau in compozitie Vitamina B (B1, B2, B3, B6, B12, B15) si ma agitau , motiv pentru care am evitat sa mai iau B-uri in special cele care contin B6.
Nu sunt deloc zgarcita cand e vorba de sanatatea mea. Am sa incerc sa caut doar vitamina B3 si o sa-ti urmez sfatul.
Mulțumesc inca o data. -
flowerpower said:Bună evelor.
Nici nu știu ce vreau de la voi....sunt confuza, vreau sa traiesc... dar nu așa....Nu te izola de oameni, e cel mai nociv lucru in caz de depresie. Stiu ca in momentele grele esti cel mai usor de ranit si vrei sa te ascunzi undeva intr-un coltisor cat mai familiar tie, dar nu faci bine.
Fiecare credem in ceva, dar sa nu exagerezi cu biserica, toate cu moderatie, sa nu dai in partea cealalta.
Maricon are dreptate cu vitaminele B.
Ai grija de tine si tine-ti aproape doar oameni optimisti si veseli, te ajuta cum nici nu gandesti. -
flowerpower said:Imi pare rău, poate nu m-am exprimat bine.
Nu am luat B complex ci dferite vitamine si minerale care aveau in compozitie Vitamina B (B1, B2, B3, B6, B12, B15) si ma agitau , motiv pentru care am evitat sa mai iau B-uri in special cele care contin B6.
Nu sunt deloc zgarcita cand e vorba de sanatatea mea. Am sa incerc sa caut doar vitamina B3 si o sa-ti urmez sfatul.
Mulțumesc inca o data.
flowerpower, vitaminele nu te agita, dimpotriva, ajuta!
Multivitaminele au in compozitia lor toate vitaminele, incluzand si vitamine B dar in cantitati extrem de mici. Flacoanele de multivitamine sunt destinate sa ajute organismul sanatos, sa-l intretina, dar in cazuri in care sunt deficiente mari de vitamine in corp, ele nu fac fata, din cauza dozele extrem de mici, de aceea se impune sa iei doze foarte mari de vitamine, ca sa te pui pe picioare.
Daca ai deficiente de vitamine, incearca sa-ti iei flacoane individuale cu concetratii mari de vitamine, ca sa primesti aportul necesar in corp.