urgent-pleaseee

•  
    • 364 mesaje
    14 Mar 2006, 14:55
    0 0
    buna evelor , am o rugaminte , care este complex , mai bun?testul papanicolau sau lama?msunt insarcinata si ma duc pt prima oara la control,,, vreau sa imi fac eco vaginal + un test ceva pt scurgeri si nu stiu care sa il aleg papanicolau sau lama?nici makr nu stiu papanicolau ce e, cum iti face?lama a mai facutva pup
  •  
    • 1022 mesaje
    14 Mar 2006, 15:18
    0 0
    testul papanicolau se face pt depistarea celulelor anormale, daca esti asa tanara..nu are rost fa eco si ex de secretie vaginala(lama)
  •  
    • 60 mesaje
    14 Mar 2006, 15:41
    0 0
    Lama neaparat, tre' sa vezi cum stai cu flora vaginala, SI ECO...Papanicolau intradevar, cum spune eva din fata mea, e pt. depistarea altor boli, mai grave...
  •  
    • 1946 mesaje
    14 Mar 2006, 16:19
    0 0
    babyyy nu tu alegi ce analize sa faci, ci medicul. o sa faci toate analizele pe care le fac femeile insarcinate. adica sange, secretie si papanicolau (daca ai peste 30 ani). sanatate!
  •  
    • 767 mesaje
    14 Mar 2006, 17:03
    0 0
    Asa este, medicul iti va recomanda ce analize este nevoie sa faci.
    Ceea ce ma mira pe mine e faptul ca nu va faceti probleme pentru papanicolau si ca "se face dupa 30 de ani"...wow! Nu are nici o legatura cu varsta. Adica are, dupa 30 de ani se recomanda sa se faca de 2-3 ori pe ani dar este OBLIGATORIU si inainte, atata timp cat ai inceput viata sexuala. Nu stiu medic care sa recomande altfel.
  •  
    • 334 mesaje
    14 Mar 2006, 17:04
    0 0
    HELLLOOOOOO!!!!! Papanicolau trebuie facut de toate fetele/femeiele care au peste 18 ani si si-au inceput viata sexuala!! In afara de celule anormale, papanicolau decopera si anumite infectii (candidoza si trcomoniaza), bacterii si inflamatii! Este total fals ce au spus fetele de mai sus!! Au murit fete pana in 25 de ani de cancer de col din cauza dezinformarii!

P.S. Nu vazusem ce a scris debbie, deci nu se afla in categoria fetelor de mai sus!
  •  
    • 767 mesaje
    14 Mar 2006, 18:25
    0 0
  •  
    • 60 mesaje
    14 Mar 2006, 20:20
    0 0
    Numai dr.hotaraste daca este cazul, in functie de ce gaseste la control, si dupa ce face istoricul, mama,bunica,etc.Daca ai avut pe cineva cu suferinte ale ap. genital, in mod sigur iti va da si Papanicolau! Hi!Nu suntem chiar idioate...
  •  
    • 220 mesaje
    14 Mar 2006, 21:20
    0 0
    Dar totusi, fetelor, medicul ia decizia ce analize sa-ti faca! Eu am observat ca nu se obisnuieste inca sa se faca papanicolau decat daca se suspecteaza ceva, daca te duci ca toata lumea pentru control sau o mica problema, nu-ti da sa faci! Ma gandesc totusi ca sunt neglijenti medicii nostri, atat timp cat nu-ti fac testul!
  •  
    • 1272 mesaje
    14 Mar 2006, 21:50
    0 0
    medicul hotaraste ce trebuie sa faci!
    papanicolau nu se face in functie de varsta, ci se face la controalele obisnuite, 1- 2ori pe an.
    de cate ori am fost la medic, 1-2 ori pe an mi s-a facut papanicolau si lama.
    asta se face aici in mod obisnuit la fiecare control ginecologic, indiferent de varsta.
    cand am ramas insarcinata ,mi s-a facut ecografie transvaginala si analizele de sange:toxoplasma, rh, hepatita, diabet..etc
    daca medicul constata ceva suspect, hotaraste alte analize!
  •  
    • 334 mesaje
    14 Mar 2006, 22:17
    0 0
    Kamma...te-ai interesat vreodata de acest subiect, in afara de parerea medicului??? Papanicolau se face o data pe an daca nu sunt probleme! Orice fata este expusa riscului de cancer, nu numai daca a fost mama, bunica, etc bolnava...
    Si n-am spus ca sunteti tampite, doar dezinformate!