lista medicamente fara reteta

•  
    • 61 mesaje
    14 Mar 2006, 09:58
    0 1
    stiti unde pot gasi asa ceva?e adevarat ca nici pilulele nu se mai dau fara reteta?eu nu lucrez si e groaznic.au innebunit de tot?
  •  
    • 1447 mesaje
    14 Mar 2006, 10:20
    0 0
    Am auzit si eu ca nu se mai elibereaza anticonceptionale fara reteta.Eu nu mai iau din noiembrie 2005 pt ca ma ingrasasem vreo 4 kg, deci nu am mai fost la farmacii sa ma conving ca e adevarat.Stiu sigur ca nici ampicilina nu se ma da fara reteta(am fost ieri sa iau pt mama ca i se umflase maseaua).Potrivit legii,farmacista poate elibera o doza pt o zi doar daca considera necesar,daca este evident ca persoana chiar are nevoie de medicamentul respectiv.Eeee,si am luat-o pe mama cu mine,a vazut-o farmacista cat de umflata era,si in final i-a dat 5 capsule de ampicilina.Am auzit ca nici algocamlin nu se va elibera fara reteta,din ce cosiderente...nu stiu.
    Va pup si aveti grija !
  •  
    • 275 mesaje
    14 Mar 2006, 10:42
    0 0
    Din pacate cam asa sta situatia.Dl ministru, care "tine foarte mult la sanatatea romanului" nu mai doreste achizitionarea nici macar a unui algocalmin fara reteta.De ce?
    Ce ne trebuie noua atata calciu si antibiotice?
    Ideea este ca daca te dor dintii dai fuga la medicul de familie sa iti dea reteta.Te doare burtica dai fuga tot acolo.
    Dar eu am o mare problema!Nu poti aprecia daca te va doare ceva si atunci daca noaptea la ora 2 ai nevoie de un calmant sau un antibiotic ce faci?Mai ales daca ai copii!
    Ca medicul...........Si nici nu iti faci stoc in casa pentru asa ceva.Sau daca ai avut s-a terminat!
    Asta l-as intreba eu pe dl ministru.Nu mai pun la socoteala ca ii "doresc" durerii de masele la ora 2 noaptea si sa nu aiba nimic in casa!
    Va sarut pe toate!
  •  
    Tey
    • 454 mesaje
    14 Mar 2006, 12:21
    0 1
    NU TIN CU MINISTRUL ci doar vrau sa iti spun ca poti sa iei ptr dureri de masea,cap etc ,fara reteta:Nurofen Plus,Saridon s.a.m.d
    Exista variante ptr durerile de la miezul noptii si e corect si civilizat sa mergem intai la dr in cazul in care ne trebuie un medicament ce trebuie administrat ca tratament de lunga durata(tip antibiotice),pilule si alte leacuri ce se dau numai cu reteta.Parerea mea!

Numai bine!
  •  
    • 275 mesaje
    14 Mar 2006, 13:25
    0 0
    Nimeni nu a spus ca nu este civilizat sa maergi la doctor ca sa obtii o reteta pentru antibiotice sau anticonceptionale.Stiu foarte bine acest lucru, cum mai stiu ca trebuie sa iti faci analize regulat, cum trebuie sa ajungi la stomatolog macar o data la 6 luni, etc.
    Insa incearca la ora doua noaptea asa cum am incercat eu azi noapte si vezi daca primesti ceva.Unii, in exces de zel nu mai elibereaza nimic.Si revin cu intrebarea!Este normal sa nu poti lua o fiola de algocalmin decat daca mergi la medic.
    Si inca un lucru tot patit de mine.Am analizele toate facute doar trebuiesc interpretate.Din 20 februarie cand am rezultatul, medicul de familie ma poate primi doar pe 23 martie.Vi se pare corect?De ce atat de tarziu?
    Are agenda plina cu oameni amarati care stau la coada in plus pentru retete simple, pe langa cele care le asteptau ca de obicei in fiecare luna.
    Cine isi permite, plateste si merge la alt medic sa aiba parte de o consultatie.Cine nu, ce face?
  •  
    Tey
    • 454 mesaje
    14 Mar 2006, 13:40
    0 0
    Ai dreptate,imi pare rau ca tre sa trci prin asta!

Mergi la alt dr. de familie.Asa am fc eu.Dr la care sunt acum are f multi pacienti dar cand ai nevoie te duci la el acasa ptr retete.Mi se pare SUPER!Asa ar trebui sa fie toti dr!Dar...

CAUTA ALT DR.!!!Imposibil sa nu gasesti un medic mai bun si mai putin ocupat.

Nu imi vine sa cred ce imi spui...te primeste pe 23 martie?!Din ce oras esti?Unde sunt dr. asa ocupati?
  •  
    • 1272 mesaje
    14 Mar 2006, 14:08
    0 0
    eu locuiesc in austria, si va spun ca nu pot lua medicamente de capul meu, nu-mi da in farmacii. ma refr la anticonceptionale, antibiotice!
    mie mi se pare corect!
    algocalmin, aspirina, nurofen...astea se elibereaza fara reteta!
  •  
    • 601 mesaje
    14 Mar 2006, 14:09
    0 0
    Ca sa nu mai spun ca, in ziua in care te primeste stai la usa vre-o cateva ore, deci... invoire de la serviciu. Daca te tot doare una, alta, poti sa te invoiesti mereu de la job?
  •  
    • 61 mesaje
    14 Mar 2006, 14:30
    0 0
    mie nu mi se pare normal sati ceara reteta pt.toate medicamentele.ma sinucid cu anticonceptionale sau algocalmin?eu iau diane pt.ca am o problema cu parul de pe corp,daca nu iau o luna am barba.abia astept sa vad ce scandal fac producatorii cand scad vanzarile si medicii de familie cand vor fi asaltati zi de zi cu toti pacientii pe cap?
  •  
    • 734 mesaje
    14 Mar 2006, 14:57
    0 0
    Tey, de obicei un medic mai bun nu este mai putin ocupat.
    Am aflat si eu pe propria piele, mai bine zis a puiului meu, ca nu trebuie sa te imbolnavesti asa, cand vrei tu, ci la inceputul lunii. Ca doar atunci ti se elibereaza vestita reteta gratuita. Si dupa ce am constatat ca reteta cu pricina nu-mi foloseste la nimic, adica toate farmaciile care aveau contract cu casa mea de asigurari terminasera fondurile pt acea luna, m-am dus la o farmacie oarecare, am cerut antibioticul care imi trebuia, farmacista nu m-a intrebat absolut nimic, ca doar era interesata sa vanda, si am rezolvat problema. Zilele trecute insa am cerut un algocalmin si... surpriza, imi trebuia reteta. Asta insemna programare, asteptat pe la usi dupa nu stiu cate persoane care aveau poate probleme mai mari ca mine etc, etc. Numai la gandul asta mi-a trecut si fara algocalmin.
  •  
    • 275 mesaje
    14 Mar 2006, 15:05
    0 0
    Ideea este ce se intampla la noi in domeniul medical este o aberatie.Credeti-ma lucrez in domeniu asa ca.......
    Si mare dreptate are cineva pe aici, scuze ca nu am retinut nick name-ul, insa nu te poti inbolnavi la inceput de luna, sau la sfarsit.
    Sunt tottusi medicamente ce se pota da si fara reteta,
  •  
    • 1708 mesaje
    14 Mar 2006, 17:25
    0 0
    Asa e, in strainatate majoritatea medicamentelor se dau pe baza de reteta, dar acolo sistemul sanitar este bine pus la punct... Si in general medicamentele luate pe reteta sunt compensate.

Pe cand la noi, e un haos total in acest sistem sanitar! Si numai de o astfel de reglementare nu aveam nevoie - inseamna ca vom petrece zile intregi pe la usa medicului de familie, si vom cheltui timp, bani, energie si nervi pentru fiecare reteta. Sau... vom descoperi mijloace alternative, de eludare a sistemului (ca doar romanul se descurca la asa ceva). In plus, acest control exagerat mi se pare ca sugereaza pe undeva ca pacientii sunt iresponsabili, adica nu sunt in stare sa-si dea seama ca-si fac singuri rau. Ceea ce nu cred ca e cazul. Iar daca unii vor cu tot dinadinsul sa ia diverse pastile de capul lor, asta e, e pe riscul lor si ii priveste.

Problema asta imi aduce aminte de teoria formelor fara fond, importam formele inainte de a avea fondul necesar. Si sunt probleme mult mai grave in sistemul sanitar, pe care vad ca nici macar nu le abordeaza dl ministru... bleah...
  •  
    Tey
    • 454 mesaje
    14 Mar 2006, 17:26
    0 0
    Sunt la noua dr. de fam. de 2 ani si sunt f multumita de ea.
    Este ocupata dar isi face timp ptr toti pacientii,este super de treaba si oricat ar fi de ocupata nu te repede si nu o enerveaza nimeni.Cand am avut vreo probl de sanatate m-a trimis la medici buni.
    Nu e de vina sistemul sunt de vina oamenii ca accepta acest sistem.

Daca e dr.bun nu inseamna sa te programeze peste o luna ptr ati interpreta analizele.
    Un dr. bun este si un bun psiholog si un OM.Am impresia ca medicii astia care au un renume si-au cam luat nasu' la purtare...

Angelikabebe putem sa venim si noi la tine?
  •  
    Tey
    • 454 mesaje
    14 Mar 2006, 17:30
    0 0
    Sunt mai ciudaticanu stau dupa retete si consultari gratuite.Daca ma simt rau merg la policlinica/farmacie si nu tin cont ca nu mai au plafon de gratuitati.
    Nu ma dau banii afara din casa dar sunt mai multumita de sist. sanitar cu plata decat de cel fara plata.
    Prefer sa platesc taxa de consultatie si analizele la policlinicile cu plata decat sa ma duc cu ploconu' la clinicile de stat.
  •  
    Tey
    • 454 mesaje
    14 Mar 2006, 17:32
    0 0
    Merg la farmacie sa vad dc imi da Algocalmin fara reteta.

Sunt din Craiova....

Va spun maine cum sta treaba pe aici,dc se dau sau nu fara reteta.
  •  
    • 275 mesaje
    14 Mar 2006, 18:00
    0 0
    Succes Tey, eu ma incercat azi noapte la ora 2 si nu mi-a dat o fiola de algocalmin.Si doar , ma laud , locuiesc in Bucuresti!
  •  
    • 1708 mesaje
    14 Mar 2006, 18:29
    0 0
    Nici eu nu stau dupa reteta si consultatii gratuite, n-am stat niciodata. Prefer sa platesc si sa nu pierd timpul!

Dar, daca esti o persoana foarte ocupata, cu un job foarte solicitant, chiar nu au timp sa stai sa alergi pe la medici pentru orice pastila (mai ales daca termini programul seara, pe la 9-10). Iar farmacii non stop sunt, in schimb medici mai putin.

Si da, in sistemul sanitar romanesc domneste haosul, iar medicii... eu una sunt tare dezamagita de ei.

In fine... Ca sa vedeti cum se elibereaza medicamentele, intrati pe
    http://www.anm.ro/anm/anm_list.asp si dati search dupa numele produsului. Apoi dati click pe rubrica "Detalii" si veti vedea din ce categorie face parte medicamentul respectiv:
    OTC (Over The Counter) - se elibereaza fara prescriptie medicala;
    P-6L - se elibereaza pe baza de reteta valabila 6 luni;
    P-RF - se elibereaza pe baza de reteta care se retine la farmacie.
  •  
    • 9835 mesaje
    14 Mar 2006, 19:23
    0 0
    a intrebat sotul meu la farmacie... farmacista i-a spus ca, in general, cu reteta vor fi: antibioticele, medicamentele pt. boli grave, cam tot ce este medicament la fiola si cam tot ce inseamna medicament cu efecte adverse importante.

in rest, medicamentele uzuale, adica mai o pastila de migrena, nevralgie sau alergie, vitamine, picaturi de nas, sirop de tuse, unguente cam de tot felul etc etc nu vor necesita reteta.

angelito, multzam mult pentru link
  •  
    • 6 mesaje
    14 Mar 2006, 19:30
    0 0
    in legatura cu algocalminul....am citit mai demult cum ca ar fi foarte toxic,in unele tari fiind chiar interzis....deci asa se justifica eleiberarea doar pe baza de reteta.ma gandesc la fiolele de calciu...eu am mereu una in geanta -just in case...acum m-a prins pe nepregatite,asta e...
  •  
    Tey
    • 454 mesaje
    14 Mar 2006, 19:43
    0 0
    M-am intors mai devreme de maine...credeam ca mai raman in oras insa m-am razgandit.
    Am fost la Sensi,City,Heppites,3F.Am luat pastile sa am vre-un an cu tot cu familia mea
    Elibereaza Algocalmine si alte pastile de durere.Cer reteta la medicamentele precum:antibiotice,medic.ptr bolnavii de inima si cancer,pilule...intr-adevar mie mi-au dat pilulele fara reteta ptr ca stiau doamnele farmaciste ca le iau luna de luna de la ele.E farmacia la parterul blocului si merg de cate ori imi trebuie ceva.
    Nu stiu cum e la Bucuresti insa la Craiova poti lua analgezice fara reteta.Pe cuvant!Am testat terenul...Spuneti dc nu puteti fc rost si va trimit
    Sa auzim numai de bine si sa ne mai lase dra--lui farmacistele si doctorii plini de zel.
    O sapt linistita si sa nu aveti nevoie de pastile!Sa fiti voioase si sanatoase ,dragi Eve!