cum se manifesta tromboza?
-
8 Mar 2006, 14:141 0imi puteti spune cum se manifesta tromboza?am auzit k se poate face de la diane35....
-
8 Mar 2006, 15:51am gasit asta pe net, poate te ajuta:
Formarea cheagurilor de singe in interiorul venelor (tromboza venoasa) are loc cel mai adesea in vasele membrelor inferioare. In general, singele coaguleaza intravenos atunci cind stai mult timp nemiscata - cum ar fi repaosul prelungit la pat in urma unei fracturi, a unei operatii, a nasterii etc., iar sistemul de singerare-coagulare este modificat. Daca ai varice, chiar statul in picioare poate favoriza staza venoasa si apoi tromboza. Oricum, tromboza venoasa poate fi prevenita: fa sport pentru a-ti antrena muschii gambei (acestia vor pompa singele din vene catre inima), nu sta mult timp in picioare, iar daca medicul nu iti contraindica, ia zilnic o jumatate de aspirina. -
28 Sep 2011, 17:27
natalie said:
imi puteti spune cum se manifesta tromboza?am auzit k se poate face de la diane35....Tromboza venoasa superficiala se caracterizeaza prin prezenta cheagului de sange la nivelul unei vene superficiale. Cel mai frecvent apare la nivelul gambelor, dar poate atinge orice zona a membrelor.
Tromboza venoasa superficiala se observa la nivelul pileii: apare o vena vizibila, de cele mai multe ori vena era cunoscuta ca fiind varicoasa, apoi o umflatura dureroasa (trombusul) in jurul careia pielea este rosie, calda, iar traiectul venos retrograd de trombus poate avea aspectul unui cordon rosu dureros.
mai multe detalii aici: http://www.picioareusoare.ro/?p=591