astigmatism
-
0 0Va rog sa-mi spuneti daca pot purta lentile de contact avand diagnostic: astigmatism .mentionez ca port ochelari de 2 ani cu -0,5 si -0,75 sferic si cilindru.
multumesc -
Fetelor...puteti purta linistite lentile de contact pentru astigmatism. E adevarat...sunt niste lentile mai speciale si costa multisor dar...eu zic...ca merita. Au un confort deosebit. eu port acest tip de lentile de cativa ani si sunt f. multumita. Ideea e ca medicul care va prescrie aceste lentile sa fie f. bun...pt. ca nu toti oftalmologii se ocupa cu asa ceva!
-
Sofi..lentilele pentru astigmatism se numesc lentile torice. Ale mele sunt de la firma Ocular Sciences si se numesc Biomedics toric. Sunt super O.K., au inclusiv protectie U.V. Cat despre dioptrii...eu le am diferite. Dar, ca idee, pt. ochiul stang, de ex., am Sph. -4,50, Cyl. 0.75 si...crede-ma...nu am absolut nici o problema, sunt super comode si corecteaza f. bine vederea. Eu recomand cu caldura lentilele de contact torice pt. astigmatism, le port de ani de zile si sunt f.multumita.Sunt lentile hidrofile si au o permeabilitate mare, permitand ochiului "sa respire". Au fost zile de calatorie cand le-am purtat incontinuu 48 de ore, fara sa le scot si..ochii mei n-au avut de suferit. Dar...repet..conteaza f. mult sa-ti fie prescrise corect de catre medic.
Daca mai aveti nelamuriri...va raspund cu placere! -
Sincer....nu stiu de ce ti-au spus tie asa ceva, deoarece asa cum ziceam si mai sus, exista lentile de contact speciale pentru astigmatism - lentilele torice. E adevarat...cu lentilele de contact obisnuite nu poti obtine o vedere clara dar..cu cele torice - DA, pt. ca sunt f. performante si "se rotesc singure" pe ochi, astfel incat sa vezi bine. Sunt mai speciale si de asta sunt si mai scumpe decat celelalte dar...parerea mea e ca merita! Repet...le port de ani de zile, conduc fara probleme si...ceva si mai important...chiar mi-au scazut putin dioptriile de la an la an.
Asa ca...