Cat ma costa o operatie?
-
0 0S-a operat cineva de curand de chisturi la ovare si-mi poate spune cam cat se mai da la doctor si anestezist?
-
Eu m-am operat la Municipal. Am dat
1 milion la anestezist si 300 euro la doctor (profesor). Eu am avut pe ambele ovare chisturi si situatia era destul de critica. Am scapat cu bine si intreaga, asa ca tot respectul si recunostinta pt. medic.
Nu uita sa pastrezi ceva si pentru asistentele de la sala de operatie (eu am uitat de astea), iar aia care mi-a pus sonda m-a nenorocit.
Multa sanatate si incredere ca sunt buni medicii acolo. -
Buna! La spitalul Universitar am nascut cu cezariana-s-a impus...asa ca pot sa-ti spun ca depinde ft. mult de medicul care iti va face interventia. Nu exista un tarif anume, desi asa se vehiculeaza prin spital.Eu am dat 150 euro la medic, iar la anestezist 1.5 mil.Fireste pe asistente nu le poti neglija(chiar te rog sa iei in calcul ceea ce- ti spun-cea care mi-a pus sonda nu a fost multumita de "atentie", si tot m-a nenorocit...)Au fost cazuri similare cu al tau, unde dadeau si cate 2 mil lei la medic si beneficiau de aceeasi atentie.De exemplu, era o tipa cu mine in salon care a dat 400 euro la medic si 200 euro la anestezist-nu am fost tratate diferit.Fiecare dupa posibilitati. Multa bafta si sanatate!
-
Carmenioana, acestea erau preturile in dec.2005 la Sp.Bucur. Stiu chiar ca o fata cu probleme extrem de grave (cancer uterin), a dat chiar mai putin (la profesor) pt. ca atat a avut ea. La spitalul MI(unde s-a operat sotul meu tot la sf. anului) preturile erau intre 3mil si 7.5mil, iar anestezista 500mii. Oricum nu facea ea treaba asta, ii punea pe niste studenti..Eu am un amic medic care imi spune asa. "Daca un doctor iti ia banii inainte, a doua oara sa nu mai mergi la el."Banii trebuiesc dati dupa, asa este echitabil...Stiu ca sunt medici care numara banii in fata ta, dar...mai bine sa n-ai de-a face. Nu stiu la sp. Universitar care-i treaba dar pot sa-ti zic ca la sp.in care s-a operat sotul meu, medicii nu luau bani de la pers. mai sarace. Am ramas placut surprinsa...mai ales ca eu am "un dinte" impotriva doctorilor. La Spitalul municipal am auvit ca sunt preturi de VIP-uri, dar au si conditii. Important este intr-adevar sa stii care sunt asteptarile medicului tau.
-
Alta, imi spui sa dau ceva si la asistentele din sala de operatie- asta daca apuc sa le vad...., pentru ca m-am operat laparoscopic acum 4 ani tot de chisturi, mi-au facut o injectie in mana in timp ce eram in salon, am apucat sa ajung in sala de operatii si nu cred ca a mai durat 1 min si am adormit imediat pe masa, astfel incat nici nu stiu cine era in jurul meu. Cand m-am trezit eram deja cu sonda pusa, habar n-am cine si cand mi-a pus-o.
-
La Municipal iti pune sonda inainte de a ajunge in sala de operatie (asa a fost la mine). M-au dus intr-un cabinet unde era o asistenta batrana urata si rea, mi-a pus sonda, nu i-am dat nimic (nu am stiut de existenta ei). Cica asteia trebuie sa ii dai in jur de 300 000. Apoi am asteptat cu sonda asa pana ce a venit anestezistul sa imi examineze coloana. A fost ok si i-am dat atunci ce trebuia. Abia dupa aia m-a dus in sala de operatii si mi-au facut anestezia, erau acolo 2 asistente care s-au purtat frumos (asa imi amintesc, desi nu le-am dat nimic). De fapt la alea chiar nu ai cand sa le mai dai. E importanta aia cu sonda.
Te pup si curaj ca o sa fie bine! Daca mai ai nelamuriri intreaba-ma.