Pro sau contra anticonceptionale

•  
    • 63 mesaje
    2 Mar 2006, 15:38
    0 0
    buna fetelor. mi-a facut o programare la un cab de planning familial pt prescriere de anticonceptionale. intre timp am tot intrat pe diverse forumuri si site-uri sa ma documentez....si ce am vazut pe acolo m-a cam pus pe ganduri. sunt destul de multe pareri de genu " nu are rost sa te indopi cu hormoni, pt ca sunt si alte metode de protectie" si altele de genu. eu una m-am hotarat sa trec pe antibebe pt ca mi se pare o metoda comoda si sigura, dar acum sunt in dubiu. asa ca va rog sa imi ziceti si mie, cele care folositi, sau ati folosit daca ati avut experiente neplacute daca v-au afectat intr-un fel negativ ... merci frumos, v-am pupat si o zi buna.
  •  
    • 334 mesaje
    2 Mar 2006, 16:41
    0 0
    Mai..eu iau, de 4 luni si nu am patit absolut nimic la suprafata. Singura diferenta este ca imi vine menstruatia la fix 28 de zile (si imi place la nebunie asta) si ma tine doar 3 zile, fara sindrom premenstrual, fara dureri de burta si ma protejeaza foarte bine! Nu m-am ingrasat, nu am slabit, in prima luna am simtit o tensiune permanenta in sani, dar mi-a trecut. Recunosc ca nu stiu exact si nimeni nu spune clar care sunt efectele pe timp indelungat ale anticonceptionalelor, dar ma bazez pe parerea doctorilor cu care am vorbit. Acestia mi-au spus ca nu se intampla nimic si ca atunci cand ma voi hotari sa am un copil, acesta va iesi sanatos, fara probleme! Sper sa fie adevarat... Asa, ca metoda de contraceptie mie mi se pare cea mai comoda si practica. E foarte simplu si nu intervine in desfasurarea actului sexual si nici nu mai stai cu frica pana cand iti vine ( ) Te pup si ...du-te la doctor, vorbeste, pune-i toate intrebarile pe care le ai, noteaza-le din timp ca sa nu uiti, el iti va prescrie pilulele, iar tu te mai gandesti!
  •  
    • 24 mesaje
    2 Mar 2006, 16:43
    0 0
    Iubita,eu folosesc de cativa ani si nu am avut probleme...doar ca parca mi-a crescut pilozitatea dar nu iesit din comun..
  •  
    • 24 mesaje
    2 Mar 2006, 16:46
    0 0
    Draga alexia.Din cate stiu eu nu dauneaza daca ai o sarcina cu conditia sa faci o pauza de 2 sau 3 luni inainte de a ramane insarcinata.Dar nu e regula.Cumnata mea a ramas imediat dupa ce le-a intrerupt (fara nici o pauza) si nepotelul meu are acum 3 ani si e bine merci, sanatos, destept...ce sa mai, un copil reusit
  •  
    • 80 mesaje
    2 Mar 2006, 19:39
    0 0
    Si eu iau de ceva vreme pastile antibebe si pana acum sunt foarte multumita.Mi de pare cea mai comoda metoda de contraceptie si nu e nici foarte costisitoare.Nu mai am dureri si imi vine la 28 de zile fix! Oricum, intreaba medicul tot ce vrei sa stii!
  •  
    • 1198 mesaje
    2 Mar 2006, 20:00
    0 0
    Eu sunt PRO. Am luat 5 ani inainte sa raman gravida si m-am simtit foarte bine. Nu am avut nici un disconfort din cauza lor, iar cand m-am hotarat sa fac un bebe le-am intrerupt, si am ramas insarcinata din prima luna de incercare. Asa ca PRO.

Roxi.
  •  
    • 63 mesaje
    2 Mar 2006, 21:54
    0 0
    multumesc pentru raspunsuri fetelor. m-am documentat destul de mult - pe net desigur- si stiu cam ce sa-l intreb si pe medic, insa mi-au dat de gandit anumite opinii. vreau sa aud si niste pareri contra.
  •  
    • 104 mesaje
    2 Mar 2006, 21:55
    0 0
    s-a ingrasat vreuna din voi de la antibebe?
  •  
    • 1037 mesaje
    3 Mar 2006, 03:28
    0 0
    Desi am luat.....sint contra anticonceptionalelor.Efecte negative...se vad mai clar pe lunga durata..o usoara tendinta de ingrasare,pilozitate,decolorari pe fata,pistrui aparuti(pigmentatea fetei),aparitia candidei(pt ca anticonceptionalul maninca bacteria buna din organism si atunci apare candida),scade apetitul sexual......
  •  
    avy
    • 490 mesaje
    3 Mar 2006, 10:41
    0 0
    Cum am mai spus, efectele negative nu se vad acum, se vad la o virsta cind vrei sa fii alaturi de copilul tau si sa-ti petreci viata si atunci apar bolile.
    De ce oare ne e mai usor sa ne batem joc de organism decit sa-l protejam?
    Ce e asa de greu in a folosi prezervativul?
    Hai sa fim serioase, datorita comoditatii preferam sa ne indopam organismul cu hormoni ca e mai usor.
    De ce nu lasam organisuml asa cum ne-a fost dat?De ce oare vrem sa-i schimbam cursul?
    As vrea sa-mi raspundeti la intrebarile acestea si la inca una :Oare merita?
  •  
    • 104 mesaje
    3 Mar 2006, 13:13
    0 0
    Sunt de acord cu tine iubita, dar uite eu nu suport prezervativul, ma irita ingrozitor....so ce e de facut?Sti tu altceva in afara de a lua pastile?Zi-mi si mie...k poate nu m-am documentat destul si am recurs prea repede la comoditate
  •  
    avy
    • 490 mesaje
    3 Mar 2006, 13:27
    0 0
    Am avut si eu perioade cind nu suportam prezervativul, dar erau perioadele in care nu ma umezeam cum trebuie.Incerca sa vezi cauza iritarii sau mai incearca si alte marci de prezervative.
  •  
    • 767 mesaje
    3 Mar 2006, 14:55
    0 0
    zdupy, eu m-am ingrasat. Destul de mult. Si am avut si alte probleme (o parte din ele pomenite mai devreme de o eva).
    Nu pot sa cred ca in afara de pilule si prezervativ voi nu mai stiti ca exista si alte metode...
  •  
    • 54 mesaje
    3 Mar 2006, 15:56
    0 0
    Draga Avy, sunt absolut de acord cu tine; nu merita! Eu sunt casatorita de 3 ani si ceva si am hotarat sa nu iau anticonceptionale. Am folosit o vreme prezervativul, dar apoi ne-am "specializat" in metoda naturala (urmarirea ovulatiei) si a fost ok. Baiul e ca de cateva zile am fost la medic si mi-a gasit un chist "frumos" si uite ca trebuie sa iau 3 luni novynette. Pilulele astea sunt din categoria celor ultra microdozate, dar nu ma simt bine deloc cu ele.
    Abia astept sa treaca aceste luni si pe urma inca vreo 3- 4 ca sa facem copii. Ne dorim demult lucurul asta, dar uite ca nu e cand vrem noi.
  •  
    avy
    • 490 mesaje
    3 Mar 2006, 18:48
    0 0
    De ce nu ai cautat si alt tratament ptr chist?
    De ce nu incerci tinctura de mladite de zmeur?
    In cazul in care nu exista alternativa , nu zic nu la anticonceptionale(ca tratament), dar ca protectie le zic pas.
  •  
    • 38 mesaje
    3 Mar 2006, 19:02
    0 0
    Va impartasesc din experienta mea vis a vis de anticonceptionale. Eu am luat de aprox 6 ani cu pauze de cateva luni. Initial Rigevidon, in urma caruia nu am patit nimic, nu m-am ingrasat , nici par nedorit nu a aparut. Ulterior mi-au fost recomandate anticonceptionale Harmonet, pentru ca au cel mai mic continut d hormoni, etc. Am luat aprox. 2 ani. Nici de la acestea nu am avut efecte secundare. Intr-un final m-am hotarat sa le intrup si cam dupa 2 luni am ramas insarcinata . Nu a stiut nimeni, nici macar testele nu au fost pozitive, iar la ecografie si control ginecologic nu mi-a iesit nimic. Doctorita mi-a spus ca ar fi o dereglare hormonala. S-a dovedit a fi o sarcina extrauterina in urma careia am fost internata de urgenta datorita hemoragiei si operata imediat. In urma opearatie am ramas cu o trompa si sansele mele de a mai avea copii sunt acum reduse la jumatate.Se pare ca anticonceptionalele mi-au ingrosat sau mi-au infundat trompele uterine. Sfatul meu este sa incercati pe cat posibil sa luati cat mai putin pastile si sa va protejati prin alte metode, pentru ca va veni timpul cand o sa va doriti un copil si este bine ca organismul vostru sa fie cat mai sanatos.
  •  
    • 334 mesaje
    3 Mar 2006, 19:12
    0 0
    Din cate stiu eu, anticonceptionalele reduc cat se poate de mult riscul unei sarcini extrauterine! De ce esti asa de sigura ca a fost din cauza lor?
    Trompele se infunda si in cazul unei infectii cu chlamydia netratata...esti sigura ca e de la ele?
  •  
    • 38 mesaje
    3 Mar 2006, 19:36
    0 0
    Nu am avut nimic de genul acesta si nici o alta problema vreodata. In mod normal ar fi trebuit sa fiu in regula si sa duc sarcina la final in conditii normale. Se poate sa fi fost si un viciu anatomic. Cand am scris mesajul am spus "se pare" nu este 100% dar oricum daca as putea da timpul inapoi nu as mai baga hormoni in mine atatia ani...
  •  
    • 35 mesaje
    3 Mar 2006, 22:46
    0 0
    si yo iau anticonceptionale de aproape un an si nu am simptome negative. ba chiar as spune pozitive ptr k ciclul imi vine fix la 28 de zile si nu mai am dureri inainte
  •  
    Tey
    • 454 mesaje
    4 Mar 2006, 13:23
    0 0
    Exista niste spermicide tip ovule,Farmatex.Cand nu iau pilule folosesc astea.

Utilizate corect sunt f bune,la mie functioneaza.

Se introduc inainte cu 10 min si au efect 4 ore.Numai ca,din pacate,nu e voie sa ne spalam dupa ele decat cu apa curata,fara sapun.

Nici mie nu imi place cu prez.