HPV(papiloma virus)
-
27 Feb 2006, 11:350 0Buna,
am aflat nu cu mult timp in urma ca s-ar putea sa am HPV. am cateva intrebari, daca-mi puteti raspunde:
1.virusul iese la papanicolau?
2.la cat timp de la contactul cu o persoana care are hpv, apare ?
multumesc -
27 Feb 2006, 12:02La Papanicolau iti apar niste modificari la nivelul colului uterin, care in marea lor majoritate sunt date de infectia cu HPV.Pt siguranta, se mai face un test, cam scumpisor ce-i drept.
La cat timp...buna intrebare. Si eu am intrebat doctorul, ca-s casatorita de cativa ani si nu pricepeam daca am pe cine da vina. Cica poate fi o infectie mai veche care sa se activeze cand scade imunitatea organismului. -
27 Feb 2006, 14:07Multumesc pt raspuns,
La papanicolau mi-a iesit Gardnerella, pentru care mi-a dat tratament, iar phv nu s-a pus problema(mi-a spus ca abia la 3 luni de contactu sexual cu persoana infestata se pote vedea ceva la colposcopie). sunt interesata sa aflu si alte cazuri si ce probleme mai pot aparea sau mai degraba vreau sa fiu sigura daca informatiile pe care le-am primit de la doctorul meu sunt cele bune. Trebuie sa recunosc ca sunt un pic cam speriata. sunt interesata sa aflu de la cineva care s-a operat , cum a depistat.
Multumesc. -
27 Feb 2006, 15:04Adela, sunt atatea subiecte cu tema asta pe eva....vezi mai jos, tocmai am reactivat subiectul meu - conizare. Si mai sunt si altele. Dar nu prea pricep, tu esti speriata acum din cauza drobului de sare? Ca inteleg ca n-ai nimic...