testul papanicolau
-
0 0Salutare!Numele meu este Corina (am 21 de ani) si am ajuns pe acest forum cautand informatii despre acest test
AP!In decembire 2005 mi-a iesit Pap 3 iar dupa ce am refacut testul,pe 17 februarie,mi-a iesit Pap 1!!Cum este posibil?Am auzit ca gradul 1 iese doar la cele virgine!!Ar trebui sa mai repet testul?Mentionez ca am si o rana pe col ce trebuie cauterizata (miercuri ma duc sa o cauterizeze) si un chist ovarian de 56mm!!
Am postat acest mesaj aici in speranta ca cineva ma va ajuta si pe mine!Va multumesc anticipat!
Multa sanatate -
Ma simt mai usurata stiind ca exista posibilitatea sa-mi iasa Pap1!!!Cat despre tratament,da am luat ovule Lomexin (2 drajeuri) asociate cu spalaturi vaginale cu ceai de galbenele si tantum rossa.Insa acest tratament din cate stiu mi l-a prescris pentru candida!!Primul doctor nu mi-a spus nimic de cauterizare,mi-a spus doar sa refac Pap-ul pentru ca nu este bun,fara nici o alta explicatie!!Asistenta m-a lamurit care-i treaba cu clasele si cand am vazut la mine clasa 3 m-am speriat foarte tare si am hotarat sa merg la Bucuresti!
-
Si mie tot in urma colposcopiei mi-a zis ceva despre "ectopie", nu mi-a explicat ce inseamna, dar acasa am cautat o multime pe Net si in cele din urma am aflat ca este vorba de celule de pe partea interna, uterina, a colului care se formeaza pe partea externa, vaginala, a colului, deci nu e ceva grav, dar trebuie cauterizat. Eu am refacut Pap cam dupa 1 an si mi-a iesit Pap 2, din cauza unei inflamatii, doctorita mi-a spus ca poate fi din cauza utilizarii prezervativului care irita zona si ca nu e problema.
-
Sincera sa fiu nu am auzit pe nimeni care sa se fi vindecat definitiv de o rana pe col printr-un tratament!Am auzit de diverse tratamente naturiste,pe baza de ceaiuri,dar nu stiu in ce masura ar putea cauteriza acestea o rana!!
Dar ce urmari negative poate avea o cauterizare?Recunosc ca nu sunt foarte la curent cu aceasta mica interventie.... -
tratamentul naturist nu cauterizeaza rana, eventual o vindeca. dar eu ma refeream la un tratament clasic, prescris de medic. mama a avut o problema de genul asta si, desi doctorita ii spunea ca nu-i place deloc ce e acolo, nu i-a propus direct cauterizarea, ci a incercat mai intai un tratament. a fost eficient si suficient. ma gandeam ca la tine ar fi chiar mai usor de tratat, pentru ca esti foarte tanara.
cauterizarea nu cred sa aibe urmari negative, doar un disconfort mai mare si o ingrijire speciala pentru mai mult timp. -
Eu in luna August am decis sa fac prima data Pap. Si nu stiu exact cat a iesirt primul ca turbata de doctorita mi-a zis ca-i doar o candida si ceva iritatie, sa iau niste ovule si sa-l repet. La 2 saptamani ldupa tratament tinut cu sfintenie l-am repetat si a iesit..... Pap III. Ma cheama la cabinet sa stam de vorba, eu deja eram ferm convinsa ca mi-a incurcat analizele. Hop ca aveam rana pe col. Mi-a dat tratament, l-am facut dar am preferat sa repet analiza la Biomedica si a iesit, la 2 luni dupa, PAP I. Va intreb si eu pe voi: este normal?
-
core, pe mine ma intereseaza ce tratament faci pt chist, si eu am un chist pe ovar a fost de 5cm, in urma unui tratament incorect a crescut la 7,5cm, acum iau alt tratament si a scazut iar la 5cm, deci ma intreseaza tema asta, pe de alta parte si eu am avut rana pe col si m-i s-a facut cauterizare la 23 ani, atunci am avut PAP 2 si nici nu se punea problema de tratament pe atunci, te rog scrie ce tratament iei pt chist
sanatate ! -
Pentru mirmo
ana acum 2 luni am luat numai anticonceptionale Microgynon timp de aproape 3ani.In tot acest timp chistul a scazut de la 70mm la 56mm.
De 2 saptamani iau alte anticonceptionale-Diane 35,la recomandarea Dr.Niculescu,de la Giulesti!Pe langa acestea urmez si un tratament naturist (de 2 zile l-am inceput)cu Rubus idaeus(mladite de zmeur)-30 pic*3/zi si Ribes nigrum(muguri de coacaz negru)-50 pic/zi!Eu sper sa aiba efect sa scap de operatie (primul chist l-am avut pe partea dreapta dar l-am descoperit prea tarziu si au trebuit sa ma opereze...)Intreaba de acest tratament naturist la plafar,ai putea sa-l incerci si tu!Eu l-am gasit pe site-ul:http://www.naturaplant.ro/listaintreb.php
Maine ma duc la cauterizare,la Dr.Puia de la spitalul Giulesti!
Multa sanatate!!!