baietelul meu se duce frecvent la toalet
-
0 0Buna,
Am un baietel de 7 ani care de cateva luni se duce frecvent la closet, adica de 10-12 ori pe zi.
Medicul de familie spune ca are vezica hiperactiva si a recomandat un tratament.
Eu totusi asi vrea sa cer parerea si altor medici dar nu stiu unde sa ma duc cu el. E un copil foarte timid.
Problema este ca noi abia acu 3 luni ne-am mutat in capitala si habar n-am de doctori aici.
Daca poate cineva sa ma ajute sau daca are cineva astfel de probleme, astept orice sfat.
Am ajuns ca saracul nu poate sa-si tina nici in timpul orei si trebiue sa iasa la WC, normal colegii deja au inceput sa faca glume... -
poate fi vorba si de o infectie urinara!
du-te la un urololog! nu sunt din bucuresti, dar banuiesc ca cunosti o policlinica sau un spital in apropiere de tine, sau un doctor de familie care te va indruma mai departe!
mie mi s-a intamplat de curand! ma duceam atat de des la toaleta! m-am dus la medicul meu ginecolog, care a facut un test de urina imediat, si mi-a zis ca sunt bacterii. dupa un antibiotic de 3 zile, amoxicilina, m-am vindecat!
desigur, sunt mai multe cazuri care duc la urinarea frecventa, chiar si diabetul, vezica hiperactiva..etc, dar diagnosticul se poate pune dupa analize medicale!
multa bafta si sanatate! -
Analize de urina a facut si doctorita de familie, urocultura este sterila. Ea zice ca poate fi de cauza "psihica", mutarea, schimbarea anturajului, etc.Totusi eu asi face si o ecografie. Am auzit de o doctorita undeva in Irza??Habar n-am unde este spitalul Irza. Dar asta pot s-o intreb si de la doctora de familie (care nu prea imi place)
-
lidiuca, acupunctura il poate ajuta, fie ca e vorba de o cauza fizica, fie de una psihica

o sa zici ca-s ticnita, da' eu tot vreau sa-ti povestesc ceva.
saptamanile trecute am observat cum catelusa mea a inceput sa urineze des (10 ori pe zi e putin..., noroc ca stie sa faca la baie, la sifon...). am cautat pe internet sa aflu care ar putea fi cauza. pe langa infectii urinare, ar mai fi putut fi diabet si o sumedenie de alte boli complicate si urate. asa ca am decis sa o duc la veterniar pt un set complet de analize. DAR, inainte de asta, mi-am dat seama ca in ultimile 2-3 sapatamani nu prea o mai bagasem in seama nici eu, nici sotul meu, pentru ca amandoi avuseseram foarte mult de lucru in perioada aia si eram foarte obositi si stresati, asa ca o alungam pe biata catelusa ori de cate ori venea cu o jucarie la noi ca sa ne invite la joaca, si nici nu o mai mangaiam ca de obicei.
asa ca am decis sa fac un experiment de 2 zile, inainte de a apela la veterinar. in astea 2 zile ne-am purtat normal fata de catelusa, adica am inceput iarasi sa ii acordam atentie si afectiune. rezultatul a fost ca "problema" ei urinara s-a rezolvat COMPLET!
acum, iti dai si tu seama ca, daca un animal poate ajunge la astfel de tulburari psihosomatice (din cauza stresului, a sentimentului de insecuritate provenit din lipsa de afectiune), un copil, in viata caruia au aparut si o sumedenie de schimbari colaterale care-i amplifica anxietatea, nu poate di decat mult, mult mai bulversat...
de, aceea, sfatul meu este sa incerci ca, inainte sa tarasti copilul pe la medici si spitale (facandu-l sa se sperie o data in plus la gandul ca, daca s-a ajus la astfel de lucruri, chiar se intampla ceva foarte grav cu el), mai intai sa te gandesti bine la intreaga situatie in care se afla si sa incearci sa-l ajuti sa depaseasca stresul, acordandu-i mai multa afectiune si atentie, apoi gasindu-i activitati placute in care sa se angreneze cu placere si care sa-i dea satisfactii reale (il vor ajuta sa-si recapete increderea in sine).
de asemenea, si tu si sotul tau trebuie sa aveti grija sa nu va certati in prezenta lui. deseori, si mai ales baietii, incep sa aiba probleme cu controlul vezicii atunci cand vad ca intre parinti exista o relatie incordata.
apropo, stiai ca in medicina chinezeasca se considera ca FRICA este emotia care duce la aparitia tulburarilor legate de sistemul urinar?