Cum sa alaptez copilul?
-
23 Feb 2006, 12:440 0As vrea sa stiu daca exista vreo mamaica cu hepatita C care a alaptat copilul la san! Si daca copilul e sanatos sau a luat virusul!
Nu stiu ce sa fac! -
23 Feb 2006, 13:06de ce nu intrebi un medic infectionist sau chiar neo-natologul de unde ai nascut?inainte de naste stiai ca ai h c?eu ma voi interesa si in cel mai scurt timp iti voi raspunde, sanatate multa.
-
23 Feb 2006, 13:28pai daca tu ai hepatita C , atunci cand suge bebe te poate rani la san si daca si el are vreo rana la guritza se transmite. Adica in caz de rani se transmite.
Nu stiu cum ar fi daca te mulgi si sa ii dai cu biberonul. Atunci ar fi evitat contactul direct rana/rana. Exista rani minuscule care nu se vad. -
23 Feb 2006, 13:52Am gasit pe net pt tine:
mamele infectate pot transmite virusul fatului in proportie de 5%. Imediat dupa nastere, anticorpii de la mama pot fi prezenti in sangele fatului pentru cateva luni, astfel incat, testul anticorpilor se face la fat numai dupa un an (intr-un an majoritatea copiilor vor pierde anticorpii anti-hepC proveniti de la mama).
mai mult citeste la : http://www.medicalinfo.ro/menu.php?s=utile/85 -
23 Feb 2006, 13:53si inca un citat de la adresa aia:
nu exista dovezi ca virusul s-ar transmite de la mama la fat in timpul alaptarii la san (prin laptele matern) cu conditia ca mamelonul sa nu prezinte rani (ragade) sau sa sangereze.
Deci problema ar fi ranile asa cum am zis si eu. -
28 Feb 2006, 13:43va multumesc mult pt.raspunsurile voastre,dar tot stau in dilema,pt.ca doctorii spun sa-l alaptez artificial!