sarcina oprita din evolutie
-
0 0Nu suntn noua pe site-ul asta dar va scriu pt a va zice ce mi s-a intamplat....eram insarcinata in 7
saptamani cand am descoperit ca sarcina nu mai evolua, a fost opritta
din evolutie, de ce? voi afla raspunsul in 3 saptamani. Intrebarea mea
este? exista riscul ca si la a doua sarcina (cand va fi) sa se
intample ceea ce s-a intamplat si cu prima? Va rog care stiti spuneti-
mi si mie, macar un sfat! Multumesc -
Dar cum stii sigur ca s-a oprit din evolutie? S-a produs avort spontan?
Daca bebe este inca la tine in burtica, eu zic sa mai consulti si alt medic, caci niciodata nu se stie. Bebe poate avea diverse ritmuri de crestere in primele saptamani si chestia cu opritul din evolutie sa fie inselatoare. Iti spun din proprie experienta. Mie la 10 sapt mi s-a zis ca bebe pare sa se fi oprit din evolutie (avea dimensiuni de 7 sapt), dar am fost sfatuita sa mai astept. Am asteptat si bine am facut. Bebe a ajuns sa fie in grafic dupa alte 3 saptamani. Bafta!!! -
Si inca ceva, sa nu te invinovatesti cu nimic, asa a fost sa fie, data viitoare sigur va fi bine. Daca Doamne fereste iti mai spune medicul ca e ceva la sarcina urmatoare, sfatul meu este sa astepti ca lucrurile sa se petreaca natural. In Ro mi se par prea dese cazurile de sarcini oprite din evolutie, am impresia ca medicii se cam grabesc sa dea sentinte.
Cum ti-am mai spus, medicul mi-a zis ca bebe pare sa fie oprit din evolutie, dar m-a sfatuit sa asteptam sa se produca avortul spontan daca e sa se intample. In ciuda faptului ca aveam o mica sangerare care a persistat destul de mult timp, avortul nu s-a produs, copilul a crescut miraculos in urmatoarele 3 saptamani, timp in care am incercat sa mananc cat mai bine si sa nu ma stresez. La 11 saptamani am facut echo morfologica si totul era superok.
Asa ca, capul sus, ai grija de tine si ai sa vezi ca data viitoare vei deveni sigur mamica!!! -
Draga Angela, este posibil sa mai pierzi si alte sarcini, la fel cum e posibil sa faci un copil minunat, asa ca mine.
Si eu am trecut prin ce treci tu acum.Am incercat sa opresc sangerarea cu injectii, dar degeaba. Mi-am facut un milion de ganduri si nici azi nu stiu de ce s-a intamplat. Am citit ca la varsta asta gestationala, cu aproximatie, se produce "lipirea" placentei de uter; daca asta nu se face bine, sarcina e compromisa. Cele mai multe avorturi spontane se produc intre 7-10 saptamani.
Parerea mea e ca un mare vinovat e stressul, care induce modificari hormonale de care nici nu stim.
Iti spun ce mi-a spus si mie un medic pe vremea cand ma framantam ca nu fac copii: VEI AVEA! Dar, s-ar putea ca asta sa se intample nu cand vrei tu, ci cand vrea Dumnezeu. Important e ca esti compatibila cu sotul tau si ramai insarcinata.
Iti doresc multa sanatate! Fa-ti controale si incearca sa fii optimista. A, si mai incearca sa eviti stressul, sa eviti sindromul femeilor care nu fac copii pentru ca si-i doresc prea tare.