Pt gravidutze si nu numai (III)
-
0 0Iar a devenit stufos topicul acesta, iar faptul ca paginile se incarca uneori ingrozitor de greu ma determina sa iau iar initiativa si sa initiez un nou topic cu acelasi subiect.
Asa ca, fetele insarcinate si nu numai, veniti incoace!!! -
Multumesc sanziana! Sarcina usoara si tie si un bebe sanatos!
Mi se pare ciudat totusi ca medicul nu ti-a recomandat sa iei macar acid folic. Asta se da neaparat in primele luni de sarcina pentru a preveni spina bifida la bebe. Nu stiu cat poti sa iei din alimentatie, de aceea este mai sigur sa iei suplimente. Intreaba medicul neaparat. -
fetelor,nastere usoara va doresc!
sa aveti bebici sanatosi!
astazi m-am simtit foarte rau,abia m-am tinut pe picioare tensiunea a fost foarte mica ,sunt disperata nu pot sa stau decat culcata cu toate ca m-as plimba-ce timp frumos afost astazi_dar nu pot. sunt disperata, doua zile ma simt bine una prost.medicul a zis ca primele 3-4luni e mai greu.pupici -
Sa stii ca asa e danusia, in primele 3 luni m-am simtit si eu foarte obosita (imi venea sa dorm si cand mergeam pe strada), ma durea des capul de la hipotensiune, noroc ca nu am avut gretzuri, caci nu stiu ce m-as mai fi facut.
Alyssia, eu sunt practic cu 5 zile inainte de data prevazuta si...nici urma de dop. Nu ma doare nimic, ma misc usor, ma duc mai des la toaleta- atata tot. Am impresia ca bebe o sa mai intarzie. -
Magda inainte cu o saptamina de a naste trebuie sa slabesti un kg.eu am citit chestia asta dar nu am luat in seama,am slabit de la 72 la 71 si saptamina urmatoare ,luni am nascut si mai ales ca am nascut cu 3 sapt inainte de termen tot nu am luat in seama ca doar stiam ca mai am.mie dimineata mi-a curs nu apa ci ceva gelatinos dar mai subtire cam cat un sfet de canuta.ala sa fi fost dopul ca apa mi-a rupto dr la spital ca era nevoie.Magda am intrat pe adresa dar sincera sa fiu nu am inteles prea multe ca eu stiu germana cu engleza am cam lalait-o si pe seitul ala nu merge doar sa citesti jumutate si jumatate sa nu intelegi.cand nu mai intri inseamna ca ai nascut.daca vei avea timp dupa ce nasti sa intri sa ne pove.nu-mi dai un seit te rog unde sa caut nume ca nu-mi place nici unul.am intrat la noi si avem f putine si cel american pe care am intrat acum 4 ani era plin,avea la o litera doar cateva pagini si explicatia numelui dar pe atunci nu era vorba de copil si nu am tinut minte adresa iar ce gasesc acum romanesti sant groaznic de sarace in nume.pleeeessseee!!!!!!!!!!!!
-
Eu am ales numele copilului fara sa ma ajut de surse exterioare, chiar daca la inceput am consultat totusi niste site-uri (care erau romanesti). Am dat o cautare pe Google si am gasit ceva ce ar putea sa te ajute, insa am gasit tot in engleza.
http://www.babycenter.com/general/babynaming/pregnancy/1459832.html
http://www.babycenter.com/general/babynaming/pregnancy/1459832.html
Majoritatea numelor presente in topurile americane, au corespondentul in lb romana: Mathew=Matei, Michael=Mihai, Joseph=Iosif, etc.
In acest site, http://www.babynamesworld.com/ , ai presentate peste 1000 de nume cu originea si intelesul fiecaruia.
Daca tii sa te descurci,inarmeaza-te cu un dictionar englez-roman.
Cand alegi, ai grija ca numele ales sa se potrivesca ca sonoritate cu numele de familie. Mie de exemplu, mi-a placut f mult numele Aron, dar nu mergea deloc cu restul asa ca am renuntat. M-am oprit la numele Lucas.
Bafta!
PS: Pissy, ai aflat pana la urma sexul copilului? -
Dianna, aici nu am de ales pentru ca cezariana nu se face decat daca sunt complicatii. In schimb, aici se practica de multi ani nasterea cu epidurala. Si chiar daca ar fi fost sa aleg, tot pt. nasterea naturala as fi optat. Recuperarea e mult mai rapida. Anestezistii sunt foarte buni, am mare incredere in ei si in obstreticieni de asemenea.
Daca as fi fost in Ro poate as fi ales cezariana, stiti si voi de ce, epidurala acolo e la inceput, anestezistii sunt cam nepriceputi (multi nici nu se baga sa o faca), si de asemenea ingrijirile pe perioada travaliului sunt de cele mai multe ori lamentabile (pana vine medicul tau, te mananca surorile cu sictirul si blazarea care in majoritatea cazurilor le caracterizeaza).
Multa sanatate si tie si curaj!!! -
magda, mie mi-a zis medicul meu ca data probabila a sarcinii(deci cele 40 de sapt) ar fi 27 iunie, dar nu este niciodata fixa, poti naste mai devreme sau mai tarziu cu o saptamana!
nastere usoara!
in legatura cu sangerarea gingiilor, am aceasta problema, chiar si sangerarea nazala!
nu este ceva de ingrijorat, este una dintre problemele sarcinii -
Cumnata mea a nascut cu o saptamana dupa data programata, nu-i nici o regula!
Ce faceti pentru a inlatura ametelile?Eu am fost o mare bautoare de cafea, acum nu mai simt nevoia sa beau, dar sunt foarte ametita, mai ales dimineata!Spre dupa masa imi revin de parca nici n-as fi insarcinata!
La ce nume v-ati gandit? -
Ametim din cauza ca organismul are nevoie de mai mult sange cu care sa alimenteze placenta in formare. Pana ajungi sa produci acea cantitate suplimentara de sange, creierul tau se iriga mai putin. De aici si starea de ameteala si somnolenta, uneori chiar dureri de cap. Dupa luna a 3a, ametelile trec de la sine. La inceput si eu ma simteam obosita si ameteam, dar dupa aia, treptat, a trecut. Trebuie sa te alimentezi insa bine, cat mai multe proteine (carne rosie), fier si vitamine sunt recomandate.