anemie-falciforma(mediterana)

•  
    • 1022 mesaje
    20 Feb 2006, 12:18
    0 0
    Stie cineva ceva despre aceasta boala?va rog sa-mi scrieti, am o prietena care are si nu am gasit informatii.
  •  
    • 74 mesaje
    26 Feb 2006, 19:21
    0 0
    unde se afla prietena ta si cine i-a pus diagnosticul?
  •  
    • 1022 mesaje
    27 Feb 2006, 13:27
    0 0
    In Italia, e plecata de 15 ani, are familia acolo..dar cred ca e diagnostic gresit.
  •  
    • 215 mesaje
    3 Mar 2006, 16:08
    0 0
    AR FI BINE DACA AR NOTA PERSONAL DIAGNOSTICUL PRIMIT DE LA DOCTOR, PT A INTELEGE DESPRE CE ESTE VORBA. dACA ESTE O ANEMIE, ADICA O LIPSA DE ANUMITE MINERALE DIN ORGANISM, II RECOMAND UN PRODUS COMPLEX , REALIZAT DUPA CERCETARI FOARTE MODERNE, CARE ARE 48 DE COMPONENTE INTR-O PASTILA:TOATE MINERALELE, OLIGOELEMENTELE SI VITAMINELE, IN DOZELE NECESARE ORGANISMULUI, PT 24 DE ORE.O dozare de 1 pastila luata de 3 ori pe zi, intr-o cura de 2-3 luni rezolva problema.Produsul poate fi procurat si in Italia si in Romania, dupa cum va este mai usor. Pentru discutii detaliate imi poti scrie pe adresa locweb@flash.ro. Pina atunci , multa sanatate!
  •  
    • 1022 mesaje
    3 Mar 2006, 16:34
    0 0
    Multumesc pt raspuns, o sa-i trimit adresa si daca are intrebari iti va scrie ea.
    Nu stiu daca nu e gresit diagnosticul pt ca astfel de boala nu e specifica pentru romani.
  •  
    • 1148 mesaje
    3 Mar 2006, 23:36
    1 0
    anemia falciforma..sau cu celule in forma de secera este datorata unui defect genetic- un aminoacid(acidul glutamic) din structura hemoglobinei este inlocuit cu altul(valina)....moleculele de hemoglobina se "lipesc' unele de altele si hematiile(celulele rosii din sange care raspund de oxigenarea tesuturilor)) capata forma de secera- la trecerea prin capilare nu mai sunt elastice si se rup- ceea ce conduce la scaderea numarului de hematii din sange
    anemia=scaderea numarului de hematii,nu lipsa mineralelor din organism dupa cum erai gresit informata intr-o postare anterioara
    nu are legatura cu lipsa oligoelementelor in general(poate avea drept cauza lipsa fierului si atunci se numeste feripriva- dar nu e cazul prietenei tale daca diagnosticul este de anemie falciforma) si nu se trateaza cu capsule idioate vandute de oameni care habar nu au pe ce lume traiesc dar au o afacere si tre sa traiasca...sau nu vor sa vanda nimic si in intentia lor de a face un bine nu au suficient autocontrol si sunt destul de iresponsabili ca sa nu piceapa si sa recunoasca ca sunt diletanti..nu cred ca exista ceva mai rau ca diletantismul pe lumea asta!!!!
  •  
    • 1148 mesaje
    3 Mar 2006, 23:43
    0 0
    si eu cred ca diagnosticul ar trebui confirmat si de un alt laborator
  •  
    • 215 mesaje
    4 Mar 2006, 17:55
    0 0
    daca tot le sti pe toate de ce nu ai raspuns mai repede ca intrebarea era acolo de ceva timp; ma gindesc ca preferi sa raspunzi numai cind poti sa te evidentiezi superioara fata de cineva!Pacat, discutam pe forum pt a afla noutati, a rezolva probleme nerezolvate, fiecare cu posibilitatile pe care le are.E f urit sa desconsideri pe ceilalti, nu crezi?
  •  
    • 1148 mesaje
    4 Mar 2006, 23:19
    0 0
    am raspuns cand am vazut subiectul..nu stau toata ziua pe forumul asta..
    si..nici nu pretind ca le stiu pe toate....dar atunci cand raspund stiu despre ce vorbesc..nu ma dau stiutoare de chestii de care habar nu am..ca tine...
    si da..ii desconsider pe oamenii care vorbesc aiureli pretinzand ca stiu cu adevarat despre ce e vorba......desi nimic pe lumea asta nu ii indreptateste sa aiba o asemenea idee....